آخرین عناوین

سه شنبه 22 مهر 1393-15:15 کد خبر:1035

رییس دانشگاه مازندران خبر داد :

وضعیت آموزش عالی دولتی در مازندران مطلوب نیست

رییس دانشگاه مازندران گفت: وضعیت آموزش عالی دولتی در استان نامطلوب است.


به گزارش خزرخبر و به نقل از فارس، حجت‌الاسلام اصغری آقمشهدی در آیین نمادین آغاز سال تحصیلی در سالن اجتماعات دانشکده هنر و معماری دانشگاه مازندران اظهار داشت: با توجه به جایگاه و اهمیت ویژه دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی در تربیت نیروی متخصص و متعهد که مدیران آینده کشور خواهند بود حضور مقامات عالی کشوری و استانی در دانشگاه‌ها امری شایسته و بایسته است.

وی با بیان اینکه دانشگاه‌ها در بین موسسات و نهادها دارای بیشترین تنوع مقبولیت و کیفیت هستند، بیان داشت: هدف دانشگاه باید مدیریت تحول‌گرا با نگاهی عقلانی و مشارکت جمعی باشد.

رئیس دانشگاه مازندران تصریح کرد: برای ترسیم این هدف در دانشگاه‌ها و موسسات عالی نیاز به تحلیل وضعیت موجود داریم.

آقمشهدی با بیان اینکه بیش از 250 هزار دانشجو در مازندران تحصیل می‌کنند، گفت: آموزش عالی دولتی در استان در وضعیت مطلوبی به سر نمی‌برد.

وی با اشاره به آمار ارائه شده توسط وزارت علوم، مازندران را یکی از استان‌های محروم کشور از لحاظ آموزش عالی دولتی دانست و افزود: این به معنای جلوگیری از ورود دانشجویان به موسسات و آموزشگاه‌های غیردولتی نیست بلکه می‌شود با سوق دادن آموزش عالی در تحصیلات تکمیلی به سوی دولتی این نسبت را هماهنگ کرد.

این مسئول با اشاره به رشد نرخ دسترسی افراد به آموزش عالی در مازندران اذعان داشت: اما با وضعیت مطلوب فاصله زیادی داریم.

وی با اعلام اینکه از سال 84 تا 92 رتبه استان در ظرفیت آموزش عالی از هفت به 10 رسیده است و این نشان از تنزل سه رتبه نسبت به سایر استان‌ها دارد،عنوان کرد: برای رسیدن به توسعه پایدار در دانشگاه نیاز به کارشناسی و برنامه‌ریزی است.

آقمشهدی اضافه کرد: مازندران در طی این سال‌ها در بخش علوم انسانی بیشترین رشد را در کشور داشته است.

رئیس بزرگ‌ترین دانشگاه مازندران نسبت دانشجویان کارشناسی به تحصیلات تکمیلی در دانشگاه مازندران را 74 به 26 دانست و گفت: در سال‌جاری این نسبت 60 به 40 رسیده است و این نشان از رشد تحصیلات تکمیلی در این دانشگاه نسبت به سال‌های گذشته دارد.

وی نسبت دانشجویان تحصیلات تکمیلی نسبت دوره ارشد به دکتری را 78 به 22 دانست و گفت: این نسبت در سال جاری 75 به 25 رسیده و نشان از رشد سه درصدی دارد.

این مسئول با بیان اینکه در سال‌های گذشته 70 درصد دانشجویان دختر و 30 درصد پسر بودند، بیان داشت: در سال‌جاری این نسبت 76 به 24 رسیده است.

وی تامین خوابگاه دانشجویان دختر را یکی از مشکلات این دانشگاه برشمرد و افزود: این مشکل، دانشگاه را با چالش مواجه کرده و نیاز به مساعدت ویژه مقامات کشوری و استانی است.

آقمشهدی نظارت بر آموزش عالی و بازدید از سایر دانشگاه‌ها را یکی از مهم‌ترین رویکرد دانشگاه مازندران به عنوان دانشگاه مادر استان دانست و افزود: وظیفه سازمانی دانشگاه مازندران است که حداقل یک بار از تمام دانشگاه‌ها بازدید کند اما با توجه به شرایط حاکم این نظارت محدود به نظارت آموزش غیرانتفاعی استان شده است.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به قانون برنامه پنجم توسعه اختصاص 75 درصد از یک تا سه درصد بودجه پژوهشی موسسات دولتی از طریق انعقاد قرارداد با دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی استان هزینه شود.

نام فرستنده :
ایمیل گیرنده :