آخرین عناوین

دوشنبه 1 تير 1394-9:20 کد خبر:11439

بدون سر و صدا و در سکوت خبری !

استانی شدن انتخابات مجلس با اکثریت آرا تصویب شد

نمایندگان مردم در مجلس با در نظر گرفتن و کسب 15 درصد رأی نمایندگان از حوزه های انتخابیه شان به عنوان شرط نمایندگی موافقت کردند.


به گزارش خزرخبر و به نقل از خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی روز یکشنبه 31 خردادماه مجلس شورای اسلامی، در جریان رسیدگی به طرح یک فوریتی استانی شدن حوزه های انتخابیه انتخابات مجلس شورای اسلامی با ماده 7 این طرح با 153 رأی موافق، 27 رأی مخالف و 9 رأی ممتنع از مجموع 221 نماینده حاضر موافقت کردند.

به گزارش خانه ملت، براساس ماده 7 این طرح از هر حوزه انتخابیه موجود استان نامزد یا نامزدهایی که حداقل 15 درصد آراء صحیح مأخوذه در حوزه انتخابیه موضوع تبصره ذیل ماده یک این قانون را کسب کرده و بالاترین رأی را در کل استان به دست آورده اند، نماینده یا نمایندگان استان از آن حوزه انتخابیه محسوب می شوند.

در تبصره این ماده آمده است: در صورتی که حدنصاب در این ماده، برای یک یا چند کرسی به دست نیاید نامزد یا نامزدهایی که بیشترین رأی را نسبت به سایر نامزدهای آن حوزه انتخابیه در سطح استان کسب کرده باشند به عنوان نماینده یا نمایندگان استان از آن حوزه انتخابیه به مجلس راه می یابند.

یک هفته پیش بود که نمایندگان بخش دیگری از این طرح را مصوب کرده بودند.

نمایندگان بر اساس طرح استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی مصوب کردند که محدوده جغرافیایی هر استان در انتخابات مجلس یک حوزه استانی محسوب شود که تعداد نمایندگان آن معادل تعداد نمایندگان حوزه‌های انتخابیه موجود در استان است.

براساس این گزارش، نمایندگان در نشست علنی (24 خردادماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی طرح استانی شدن انتخابات ماده یک این طرح را با 112 رأی موافق، 47 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع از مجموع 206 نماینده حاضر در جلسه تصویب کردند.

براساس ماده یک طرح استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی، محدوده جغرافیایی هر استان در انتخابات مجلس یک حوزه استانی محسوب می‌شود.

در تبصره این ماده تعداد نمایندگان هر حوزه استانی معادل تعداد نمایندگان حوزه‌های انتخابیه موجود در استان است که مستند به قانون تعیین محدوده حوزه‌های انتخاباتی مجلس شورای اسلامی مصوب 30/1/1366 و اصلاحیه‌های بعدی آن تعیین شده‌اند.

متن کامل این طرح به شرح زیر است:

ماده ۱: در انتخابات مجلس، محدوده جغرافیایی هر استان به عنوان حوزه استانی انتخابات محسوب می‌گردد.

تبصره ۱: تعداد نمایندگان هر حوزه استانی معادل تعداد نمایندگان حوزه‌های انتخابیه موجود در استان است که مستند به قانون تعیین محدوده حوزه‌های انتخاباتی مجلس شورای اسلامی مصوب ۱۳۶۶/۱/۳۰ و اصلاحیه‌های بعدی آن تعیین شده است.

تبصره ۲: رای‌دهندگان در هر حوزه انتخابیه می‌توانند به تعداد نمایندگان لازم برای استان از بین نامزدهای انتخاباتی استان، نمایندگان مورد نظر خود را انتخاب کنند.

تبصره ۳: حوزه‌های انتخابیه اقلیت‌های دینی از شمول این قانون مستثنی هستند.

ماده ۲: هر یک از داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی باید منحصراً برای یکی از حوزه‌های انتخابیه موجود در استان ثبت‌نام کنند. ثبت‌نام در بیش از یک حوزه انتخابیه موجب لغو ثبت‌نام و محرومیت از داوطلبی نمایندگی آن دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی خواهد شد.

ماده ۳: علاوه بر شرایط مندرج در قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، هر داوطلب نمایندگی باید متولد محدوده جغرافیایی حوزه انتخابیه محل ثبت‌نام بوده یا سابقه نمایندگی مجلس از آن حوزه یا سابقه حداقل پنج سال سکونت در آن محدوده را داشته باشد.

ماده ۴: از هر حوزه انتخابیه موجود در حوزه استانی نامزد یا نامزدهایی که حداقل ۱۵ درصد آرای صحیح مأخوذه حوزه انتخابیه موضوع تبصره یک ماده یک این قانون را کسب کنند و بالاترین رای را در کل استان بدست آوردند، نماینده یا نمایندگان استان از آن حوزه انتخابیه محسوب می‌شوند.

ماده ۵: در انتخابات مجلس شورای اسلامی به منظور تجمیع و اعلام نتایج آرای نامزدهای انتخابات در حوزه‌های انتخابیه استان، هیات اجرایی مرکز استان توسط استاندار با ترکیب اعضا شامل استاندار، دادستان، مدیرکل ثبت احوال استان و از تمام هیات‌های اجرایی اصلی هر حوزه انتخابیه استان یک نفر از معتمدان به انتخابات هیات اجرایی همان حوزه تشکیل می‌گردد.

ماده ۶: یک تبصره به شرح زیر، ذیل ماده ۷ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی اضافه می‌شود:

تبصره ـ وزارت کشور مکلف است ترتیبی اتخاذ کند که حداقل ۷۰ روز مانده تا پایان دوره مجلس شورای اسلامی، انتخابات برگزار شود و فرآیند اخذ رای صورت گیرد.

نام فرستنده :
ایمیل گیرنده :