آخرین عناوین

يکشنبه 12 آذر 1402-7:39 کد خبر:128765

خبرگزاری تسنیم گزارش می دهد:

مردم همچنان از تخلفات خودروسازان گلایه‌مندند

اقدام خودروسازان در الزام مشتریان به تغییر خودرو در حالی انجام می‌شود که باید براساس قانون متعهد به قرارداد خود با مشتری باشد .


خزرتیترخبر: وزیر صمت پیشتر اعلام کرده بود، خودروسازان مطلقاً طبق قانون حق ندارند خریداران را مجبور به خرید اجباری محصول خود کنند و باید براساس قرارداد عمل کنند.

با وجود این، شرکت‌های خودروسازی و به‌ویژه ایران‌خودرو بی‌توجه به این موضوع مشتری را مجبور می‌کنند با پرداخت هزینه‌ای بالاتر خودروهای ارتقایافته را خریداری کنند و در غیر این صورت پول آنها را برمی‌گردانند.

این اقدام ایران‌خودرو در الزام مشتریان به تغییر خودرو در حالی انجام می‌شود که باید براساس قانون متعهد به قرارداد خود با مشتری باشند، اما متأسفانه بهانه استانداردهای 85گانه باعث شده است مشتری را در شرایطی قرار دهند که یا باید خودروی جدید را بخرد یا خودرویی به او تعلق نمی‌گیرد.

البته وزیر صنعت، معدن و تجارت گفته بود: خودروسازان به من گفته‌اند که به مشتریان توصیه می‌کنند خودرویی را جای خودروی دیگر خریداری کنند.‌ حالا مشتری می‌تواند توصیه را نپذیرد.

اما عملاً خبری از توصیه نیست و مشتری که ماه‌ها در انتظار خودروی ثبت‌نامی خود در سامانه یکپارچه است، به ‌یک ‌باره با فراخوانی از شرکت روبه‌رو می‌شود که «محصول ثبت‌نامی شما تغییر کرده است و می‌توانید این خودروی جدید را خریداری کنید.»

این در حالی است که در زمان تنظیم قرارداد، مشتری با توجه به سبد درآمدی اقدام به خرید خودرو می‌کند و خودروساز نباید با شگرد تغییرات چند آپشن مشتری را ملزم به خرید خودروی جدید کند.

در زمان حاضر مشتریان پژو207 دستی امکان تحویل خودروهای خود را ندارند و ایران‌خودرو می‌گوید: «باید پژو207 جدید را خریداری کنید» که در این شرایط خریدار باید 150 میلیون تومان پول بیشتری را به حساب شرکت واریز کند.

علاوه ‌بر این تبدیل اجباری تارا دستی ساده به تارا وی یک پلاس هم باعث نارضایتی مردم شده است و تاکنون هیچ مرجعی از جمله سازمان حمایت پاسخی به این موضوع نداده است.

خودرو راناپلاس هم مشمول این تبدیل اجباری شده است و افرادی که سال گذشته برای خرید راناپلاس ثبت‌نام کرده‌اند اکنون مجبورند خودروی راناپلاس ارتقایافته را دریافت کنند و 100 میلیون تومان بیشتر به حساب شرکت واریز کنند.

گفتنی است پیش از این مشتریان سایپا هم در موارد متعدد نسبت به بروز مشکلات مشابه در خرید از این خودروساز گلایه داشته‌اند.

به نظر می‌رسد قدرت و نفوذ خودروسازان به قدری است که می‌توانند در نهایت حرف خود را به کرسی بنشانند، در این بین دولت که سابقه و اهتمام جدی در برخورد با فساد و رانت دارد، اجازه ندهد جریان حاکم بر صنعت خودرو، خواسته‌های خود را به قیمت نارضایتی مردم تأمین کند.

بلاتکلیفی متقاضیان خودروهای وارداتی‌

یکی از راهکارهای دولت و مجلس در یک سال گذشته برای تعدیل قیمت خودرو، واردات خودروهای اقتصادی بوده است. هرچند در عمل خودروهایی در حال ورود به کشور است که چندان هم اقتصادی نیست، با این حال مردم از جزئیات ورود همین خودروها نیز گلایه‌مند هستند.

در حالی که قرار بود تا پایان بهار امسال 200 هزار دستگاه خودرو سواری نو وارد کشور شود و با وجود وعده وزیر صمت مبنی بر تعیین تکلیف همه 30 هزار متقاضی خودروهای وارداتی تا آذر 1402، هنوز بسیاری از این متقاضیان در بلاتکلیفی به سر می‌برند.

با توجه به نابسامانی‌هایی که در تولید و عرضه خودرو در کشور وجود داشت،‌ رئیس‌جمهور در نیمه اسفند‌ سال 1400 دستور هشت ماده‌ای برای «بهبود وضعیت صنعت خودروسازی کشور» به طور رسمی ابلاغ کرد.

پیرو این دستور، آیین‌نامه واردات خودرو در 26 مرداد به تصویب هیئت وزیران رسید و سوم شهریور ماه توسط معاون اول رئیس‌جمهور ابلاغ شد.

در نهایت‌ ششم اسفند سال گذشته ثبت‌نام از 30 هزارمتقاضی خودروهای وارداتی با بلوکه شدن مبلغ 500 میلیون تومان در حساب متقاضیان، صورت گرفت که اکنون فقط تعداد محدودی از آنها موفق به تحویل خودروهای خود شده‌اند.

واردات 3488 دستگاه خودرو از ابتدای سال

اخیرا نیز گمرک جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که در هشت ماهه ابتدای امسال، سه هزار و 488 دستگاه خودروی سواری به ارزش 69 میلیون و 615 هزار دلار به کشور وارد شده است.

براساس اعلام گمرک در هشت ماهه سال گذشته تعداد 185 دستگاه خودروی سواری به ارزش پنج میلیون و 310 هزار دلار وارد کشور شده است.

مهدی ضیغمی، مدیر طرح

واردات خودرو وزارت صمت، درباره آخرین وضعیت واردات خودرو به کشور، گفت: از سال گذشته تاکنون شش هزار و 452 دستگاه خودرو سواری وارد گمرکات و بنادر کشور شده است.

معاون وزیر صمت درباره آمار اعلامی از سوی گمرک درباره تعداد واردات خودرو، گفت: آمار اعلامی گمرک صرفا بر اساس خودروهایی است که ترخیص قطعی شده‌اند و خودروهایی که در گمرکات هستند ولی اظهار نشده‌اند و یا در بنادر هستند را شامل نمی‌شود.

مدیر طرح واردات خودرو وزارت صمت بیان داشت: بیش از پنج هزار دستگاه خودرو نیز یا روی آب (در حال حمل به ایران) و یا نزدیک بنادر ایران است.

واردات حدود شش هزار دستگاه خودرو از ابتدای امسال تاکنون در حالی است که پیش از این امید قالیباف، سخنگوی وقت وزارت صمت در آذرماه سال گذشته اعلام کرده بود: براساس برنامه‌ریزی‌ انجام شده در شش ماه آینده (سه ماه پایانی سال 1401 و سه ماه ابتدائی 1402) 200 هزار خودرو سواری وارد کشور می‌شود اما این هدف محقق نشد.‌‌‌ این در حالی است که به گفته مدیر طرح واردات خودرو وزارت صمت، هیچ مشکلی در تامین ارز واردات خودرو وجود ندارد.

 بدقولی وزیر صمت

عباس علی‌آبادی، وزیر صمت پیش از این درباره خودروهای وارداتی و تعیین تکلیف ثبت‌نام‌کننده‌ها، گفته بود: واردات خودروهای نو براساس برنامه پیش می‌رود و تا آذرماه 1402 ‌تکلیف همه کسانی که ثبت‌نام کرده بودند، روشن و نحوه دریافت خودرو، مشخص می‌شود. اما موضوع خودروهای وارداتی هنوز برای بسیاری از این‌ 30 هزار متقاضی تعیین‌تکلیف نشده است.

در حالی که طبق برنامه قرار بود تا پایان بهار امسال 200 هزار دستگاه خودرو سواری نو وارد کشور شود، تاکنون فقط حدود شش هزار و 452 دستگاه خودرو واردات گمرکات شده و حدود 5000 دستگاه هم در مسیر ورود به بنادر کشور است‌.

🆔@khazartitrekhabar
🌐Khazartitrekhabar.ir

نام فرستنده :
ایمیل گیرنده :