شنبه 28 فروردين 1395-17:39 کد خبر:21842
کدام را باور کنیم حرف مسئولان یا آمار بیکاری !؟
کاهش 6 دهم درصدی آمار بیکاری در مازندران/ تعداد بیکاران همچنان بالاست
در حالی مسئولان مازندران از کاهش 6 دهم درصدی بیکاری در مازندران گزارش میدهند که آمارها از کاهش نیافتن تعداد بیکاران نیز سخن میگویند!
به گزارش خزرتیترخبر و به نقل از فارس، نخستین جلسه کارگروه تخصصی اشتغال و سرمایه گذاری مازندران در سال 95، صبح امروز به ریاست استاندار و مدیران کل استانی برگزار شد تا دستگاههای عضو کارگروه، آماری از میزان اشتغال در سال گذشته همچنین پیشبینی وضعیت شغلی در پایان سال جاری را ارائه دهند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی مازندران از کاهش 6 دهم درصدی آمار بیکاری در این استان خبر داد و گفت: از میزان 12.7 درصد آمار بیکاری در سال 93، به 12.1 درصد در سال گذشته رسیدهایم و این میزان کاهش در حالی است که در سطح کشور، آمار بیکاری از 10.6 در سال 93 به 11 درصد در سال 94 رسیده است.
امیدعلی پارسا با اعلام اینکه مازندران از لحاظ کاهش نرخ بیکاری در سال گذشته در رتبه پنجم قرار دارد، اظهار کرد: همه اینها با تلاش مجموعه دستگاههای اجرایی استان انجام شده است و امیدواریم در سال جدید نیز نرخ بیکاری کاهش یابد.
وی با بیان اینکه مازندران شاهد 26 هزار شغل جدید در دولت تدبیر و امید بوده است، افزود: اما آمار بیکاری همچنان بالاست و تعداد بیکاران افزایش یافته است.
استاندار مازندران نیز با اشاره به شرایط موجود اقتصادی کشور در سال گذشته بیان کرد: با این وجود، مازندران در تمام شاخصها رتبه قابل قبولی در کشور داشته است.
ربیع فلاح جلودار گفت: یکی از مشکلات بخش سرمایه گذاری در استانها که بعضاً با دلخوری سرمایه گذاران و فعالان بخشهای مختلف تجاری همراه میشود، بازه زمانی صدور مجوزها و استعلامهاست که در این رابطه، پنجره واحد سرمایه گذاری در هفته جاری راهاندازی و فرآیند فعالیتهای تجاری تسهیل میشود.
در جلسه امروز، برخی مدیران کل دستگاههای اجرایی آماری از میزان اشتغال که از جمعبندی سامانههای ثبت فرصتهای شغلی در سراسر شهرستانهای استان به دست آمده است، ارائه دادند.
هر چند این آمارها معیار تصمیم گیریها به شمار میروند اما با توجه به اینکه آمار افراد اخراج شده از کار یا بر اثر تعدیل نیرو در سامانه ثبت نمیشود، نمیتوان به طور دقیق، میزان افراد اشتغال به کار را همان تعدادی دانست که در سامانه ثبت هستند.
بعضاً دیده شده که نام فرد در لیست یک شرکت یا کارگاه ثبت شده اما وی همچنان بیکار است و این یعنی یک نقص بزرگ در ثبت آمار بیکاری یا اشتغال، لذا باید شفاف شود که آیا 62 هزار اشتغال جدید در دولت یازدهم که در مازندران اعلام شده، بدون احتساب افراد انصراف از کار، تعدیل نیرو یا اخراج از کار است یا طبق آماری که در این مدت در سامانه اشتغال، فقط ثبت شدهاند.
در حال حاضر، دستکم 150 هزار نیروی کار مازندران بیکار هستند و اگر فرض کنیم که در دو سال گذشته 62 هزار نفر از این تعداد کم شدهاند، از طرفی نیز باید حداقل به همین میزان نیز آماری را در نظر بگیریم که به نیروی کار استان اضافه میشوند، لذا معضل بیکاری همواره با این استان و بسیاری از استانهای کشور همراه است.
هر چند بر راهکار اقتصاد مقاومتی و تکیه بر اشتغالهای خرد بسیار تأکید می شود، اما همچنان میبینیم که منابع بانکی بیشتر به سمت طرحهای کلان میرود که بخش قابل توجهی از دریافت کنندگان این قبیل تسهیلات نیز، حتی انحراف بالای 80 درصد در فعالیت خود داشته و منابع مالی در جایی غیر از آنچه عنوان کردهاند، صرف میشود.
در جلسه کارگروه تخصصی اشتغال و سرمایه گذاری مازندران از ایجاد 4 هزار و 500 فرصت شغلی از سوی سازمان جهاد کشاورزی، یکهزار و 81 شغل توسط اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، 6 هزار و 548 شغل توسط نهاد کمیته امداد، 2 هزار و 291 شغل توسط سازمان بهزیستی، 2 هزار و 584 شغل توسط بسیج سازندگی، همچنین فراهم آوردن 24 هزار و 100 فرصت شغلی توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران در سال 94 سخن گفته شد.
اما مهم این است که ببینیم تا چه اندازه نتیجه فرصتهای ایجاد شده در بخش اشتغال در زندگی مردم و بازار احساس شده است؛ آنچه در آستانه نوروز 95 شاهد بودیم، نشانی از تپیدن نبض بازار نداشت، تولیدکنندگان نیز بی رمق بوده و به وعدههای دولت روی خوشی نشان نمیدادند، اما امیدوار بودند که برجام بتواند تغییری در وضعیت اقتصادی آنها ایجاد کند.
امیدواریم که با توجه به تشکیل قرارگاه اقتصاد مقاومتی به عنوان نقشه راه اصلی در مازندران و برگزاری نخستین جلسه آن در ابتدای سالجاری، شاهد تدابیر هدفمند و پایهای برای پیشرفت این استان باشیم تا جایی که هر شهروند مازندرانی در یک زمینه بتواند به خود کفایی رسیده باشد.