آخرین عناوین

شنبه 7 اسفند 1395-15:50 کد خبر:41036

خبرگزاری فارس گزارش می‌دهد:

یخ بستن بازار مازندران همراه با مرکبات/ کاهش قدرت خرید مردم در آستانه سال‌نو

بیشتر مردم در مازندران کشاورز و باغدار هستند که موضوع یخبندان و خسارت به محصولات‌شان در خرید مردم تأثیرگذاربوده است و رونقی در بازار وجود ندارد.


خزرخبر: آخرین ماه سال است و مردم در تب‌ و‌تاب برای خرید لوازم مورد نیاز و به رسم دیرینه ایرانیان نو و نوار کردن همه چیز برای سال نوی پیش رو.

این روزها که کمتر از یک ماه به پایان سال مانده بوی عید همه جا را فراگرفته باشد خیابان‌ها شلوغ است اما بازار استان مازندران هنوز حال و هوای عید به خود نگرفته و به گفته مغازه‌داران و کاسبان رونقی در بازار وجود ندارد.

* بازار کساد است

محمد بهارمند یکی از مغازه‌داران پوشاک در شهرستان ساری با بیان اینکه فروش نسبت به سال گذشته کم شده است، افزود: وضعیت مالی مردم خوب نبوده و بازار کساد است.

وی افزود: با توجه به اینکه بیشتر مردم در مازندران کشاورز و باغدار هستند به نظر می‌رسد که موضوع یخبندان و خسارت به محصولات‌شان در خرید مردم تأثیرگذار بوده است و تا زمانی که پول در دست کشاورز نیست وضعیت بازار خراب است.

* فروش نسبت به سال گذشته ضعیف‌تر است

تقی زراعتی از دیگر کسبه ساری که مغازه پوشاک بچه‌گانه دارد گفت: بازار فروش شب عید خود را با خرید مردم در دو ماه دی و بهمن می‌سنجیم اما فروش‌مان در دو ماه اخیر به ‌ویژه بهمن ماه خوب نبوده است.

وی با اشاره به اینکه فروش نسبت به سال گذشته ضعیف‌تر است، ادامه داد: بیشتر مردم ویترین‌ها را تماشا می‌کنند و قدرت خرید ندارند و برخی هم مجبور هستند بخرند تا در سال جدید لباس نو بر تن بچه‌های‌شان بپوشند.

* بازار شب عید راکد است

رجب موسوی مغازه‌دار دیگری که در فروش کیف و کفش فعالیت  دارد گفت: با وجود فرا رسیدن ماه پایانی سال وضعیت بازار و فروش همچنان راکد است.

وی در ادامه افزود: با این وضعیت فقط می‌توانیم اجاره مغازه‌مان را بدهیم و جای چک‌های‌مان را پر کنیم.

پویا صمدی از بوتیک‌داران شهرستان ساری که لباس مردانه می‌فروشد گفت: در این مدت نسبت به سال گذشته فروش خیلی خوب نبوده است و امیدواریم در روزهای پایانی سال خرید مردم بیشتر شود.

*کم شدن قدرت خرید مردم

عباس رمدانی عضو هیأت رئیسه اتاق اصناف مازندران در شهرستان ساری با تایید رکود و کسادی بازار در استان گفت: قدرت خرید مردم کم شده و این عامل سبب رکود بازار و نارضایتی بازاریان شده است.

وی با بیان اینکه خرید مردم بیشتر در 15 روز آخر سال است، افزود: برگزاری جشنواره فروش بهاره در کمیته‌ای متشکل از صنعت و معدن و اصناف و... مصوب شده است و از 15 اسفند در مجتمع نیاوران ( کارخانه چوخا سابق) برگزار می‌شود.

رمدانی با اشاره به اینکه این نمایشگاه‌ها هر ساله در زمان بازگشایی مدارس و سال نو برگزار می‌شود، خاطر نشان کرد: تولید‌کنندگان و مغازه‌داران کیف، کفش، لباس، شیرینی، آجیل و خشکبار می‌توانند محصولات خود را در نمایشگاه بهاره عرضه کنند.

* استفاده از ظرفیت‌های بومی

وی با بیان اینکه باید طوری برنامه‌ریزی شود تا در جشنواره فروش بهاره از ظرفیت‌های استانی و تولیدکننده‌های بومی استفاده شود، یادآور شد: سعی شود تا در برگزاری نمایشگاه اتحادیه‌ها و ظرفیت‌های بومی درگیر شوند و حضور پیدا کنند که در صورت که غیر از آن باشد ضرر است.

عضو هیأت رئیسه اتاق اصناف مازندران در حالی از نمایشگاه بهاره در ساری خبر می‌دهد و آن را فرصتی برای مغازه‌داران و تولیدکنندگان می‌داند که کاسبان و مغازه‌داران صنوف مختلف از برگزاری آن ابراز گلایه و ناراحتی می‌کنند.

* فروش بهاره هیچ سودی برای ما ندارد

محسن احمدی از مغازه ‌داران شهرستان ساری در ارتباط با فروش بهاره می‌گوید: نمایشگاه فروش بهاره و هیچ توجیهی برای ما ندارد و نمی‌دانم به چه منظوری برگزار می‌شود.

این مغازه‌دار پوشاک در شهرستان ساری با اشاره به اینکه این اقدام هیچ حمایتی برای مغازه‌داران و تولیدکنندگان نیست، افزود: برخلاف اینکه هیچ سودی برای ما ندارد بلکه باعث ضرر ما هم می‌شود چراکه مشتریان در سطح شهر کم شده و همین مقدار مشتری را هم از دست می‌دهیم.

* وجود افراد غیربومی در نمایشگاه‌ها

اکبر رستمی که در ساری مغازه آجیل و خشکبار دارد در مورد برگزاری فروش بهاره با بیان اینکه هر فردی که مجوز کسب نداشته باشد می‌تواند با خرید عمده در این نمایشگاه غرفه بگیرد، بیان کرد: از استان‌های مختلف در این نمایشگاه حضور پیدا می‌کنند و هزینه اجاره یک روز غرفه هم زیاد بوده و به صرفه نیست.

براساس این گزارش، رکود در بازار نارضایتی و گله‌مندی کسبه صدای تولیدکنندگان و مغازه داران در تمامی صنوف را درآورده که نشان دهنده وضعیت بد اقتصادی مردم در جامعه است و می‌طلبد به جای برگزاری نمایشگاه‌های بهاره و این چنینی برای رفع تکلیف مسئولیت خود مسئولان استان پای کار آمده و اقدامات عملی در زمینه رکود و بیکاری در جامعه را که در بیانات اخیر مقام معظم رهبری هم به آن تأکید شده در راس کار خود قرار دهند.

 

نام فرستنده :
ایمیل گیرنده :

  • کارشناس امور مالی
    يکشنبه 8 اسفند 1395-16:34


    تولید و فروش در بخشهای مختلف همانند زنجیری در ارتباط با هم اند وقتی حلقه ای پاره شود از هم گسیختگی اتفاق میافتد مسئله ای که در بخش تولیدات کشاورزی متاسفانه اتفاق افتاده و هنوز مسئولین امر با وعده و وعیدهای دروغین افکار کشاورزان را مخدوش نموند

    • عبدللهی
      يکشنبه 8 اسفند 1395-10:50


      وارداتی در کار است یا اینکه عده ای سود جو و فرصت طلب همان جنس خریداری شده ی به ظاهر ناسالم کشاورزان را به چرخه ی بازار وارد میکنند؟؟

      • محمدی
        يکشنبه 8 اسفند 1395-9:32


        جنس های موجود در نمایشگاه بهاره از کیفیت مناسبی برخوردار نیستند و به نسبت جنسشان قیمت پایین تری دارند، و این در خور تعریف نیست که بگوئیم طرحی برای فعال کردن بازار گماشتیم، واین نه به نفع مردم هست و نه به نفع بازار

        • يکشنبه 8 اسفند 1395-5:24


          محصولاتی که در سطح شهر به فروش میرسد در مقایسه با کالاهای موجود در نمایشگاه بهاره نیست، کیفیت آجیل و دیگر محصولات خوراکی کمتر از پنجاه درصد ارائه شده در بازار است، چه بسا مصرفشان برای سلامتی مردم به علت سموم ناشی از قارچ کاملا مضر خواهد بود