جمعه 29 ارديبهشت 1396-14:14 کد خبر:43153
رئیس بازرسی انتخابات استان مازندران خبر داد:
هیأت نظارت روند تأیید صلاحیت را خوب ارزیابی نکرد/ وجود مشکلات جزئی برای رایدهندگان روستایی
رئیس بازرسی انتخابات استان مازندران گفت: بررسی صلاحیت باید در اختیار شورای نگهبان باشد تا گلهمندی ایجاد نشده و افراد واجد شرایط وارد این عرصه شوند.
به گزارش خزرخبر و به نقل از قائم آنلاین، عبدالله رضیان با بیان اینکه روند انتخابات در شورای شهر و روستا و ریاست جمهوری در سطح متعادلی است، اظهار داشت: مشکلات جزئی از ساعات اولیه در زمینه بحث سکونت رأی دهندگان در مکان مورد نظر افراد وجود داشت که نکته ابهام آن میان بخشنامهها بود و برطرف شد.
وی افزود: در قانون آمده که شخص رأیدهنده باید حدود یک سال در آن شهر و روستا برای رأی دادن سکونت داشته باشد و در شورای مدنی آمده که فرد رأیدهنده در آن مکان اگر کارخانه و یا زمینی داشته باشد میتواند رأی دهد که در قانون این موضوع نیامد بنابراین فردی که مستقلات در محلی داشته باشد نمیتواند در آن شهر رأی دهد.
رئیس بازرسی انتخابات استان مازندران تصریح کرد:در زمینه انتخابات الکترونیک نیز مشکلاتی وجود داشت که مسئولان فنی را افزایش دادیم تا سرعت روند انتخابات افزایش یابد.
این مسئول گفت: در روز گذشته در سطح استان پنج نفر اعلام شده رد صلاحیت شدند که این موضوع بررسی شد.
رضیان تصریح کرد: این رد صلاحیتها باید هفته گذشته اعلام میشد چراکه این افراد هزینه کردند و وارد رقابت شدند و این اقدام یک روز قبل انتخابات نباید اعلام میشد که با شورای امنیت ملی کشور مکاتباتی انجام شد که نباید این اقدام یک روز پیش از برگزاری انتخابات اعلام میشد و این اقدام تنشهایی را در پی داشت.
وی خاطرنشان کرد: افرادی که دقیقه آخر رد صلاحیت شدند دو نفر از قائمشهر، یک نفر از سوادکوه، یک نفر ساری و یک نفر بابلسر بودند که این مشکل در 12 شب برطرف شد.
نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هیأت نظارت روند تأیید صلاحیت را خوب ارزیابی نکرد، یادآور شد: در روز گذشته به خود دکتر لاریجانی زنگ زدم و موضوعات و مشکلات را بیان کردم.
رئیس بازرسی انتخابات استان مازندران با اشاره به اینکه بررسی صلاحیت باید قانون آن اصلاح شود و اگر بخواهد مجلس آن را بررسی کند باید مکانیزم آن درست باشد، تصریح کرد: بررسی صلاحیت باید در اختیار شورای نگهبان باشد تا گلهمندی ایجاد نشود و کسانی که صلاحیت لازم را دارند وارد این عرصه شوند و خود نمایندگان نیز نمیخواستند بررسی صلاحیتها را آنان انجام دهند.
این مسئول با بیان اینکه در زمینه تخلفات انتخاباتی مشکلاتی در اطراف صندوقها وجود دارد، اظهار کرد: در کل استان 310 بازرس هستند که افزایش این تعداد نیز نیازمند بودجه و تأمین وسیله نقلیه از خودشان بود.
رضیان یادآور شد: به افرادی که در حاشیه صندوق هستند توصیه شده که آنان امانتدار و امین هستند و باید از آن مواظبت کنند اما چون تعداد نمایندهها زیاد است کنترل افراد غیر ممکن شده اما باید آنان را از حاشیه صندوق دور کرد اما متأسفانه مشکل تخلف وجود دارد و باید به طور جد برخورد شود.
وی در پایان بیان کرد: با توجه به اینکه در هشت شهر انتخابات مکانیزه است و این آزمایشی است که اشکالاتی دارد اما زمان انتخابات را وزارت کشور اعلام میکند و کسی نمیتواند خود نتایج انتخابات را اعلام کند.