سه شنبه 16 آبان 1396-8:52 کد خبر:46662
رئیس اداره حفاظت محیط زیست بهشهر خبر داد:
10 هزار هکتار از تالاب میانکاله خشک شد
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان گفت: از 45 هزار هکتار پهنه تالاب بینالمللی میانکاله تاکنون 20 درصد معادل حدود 10 هزار هکتار خشک شده است.
به گزارش خزرخبر و به نقل از بلاغ، زمانرضا احمدی اظهار داشت: در طی چند سال اخیر با توجه به پسروی آب دریای خزر، کاهش حجم آب شیرین ورودی به داخل تالاب میانکاله، کاهش میزان بارش باران و متعاقبا خشکسالی و تغییر اقلیم شاهد خشک شدن بخشی از عرصه تالاب بینالمللی میانکاله هستیم.
وی افزود: پناهگاه حیات وحش و تالاب میانکاله با مساحت 68 هزار هکتار از دو زیستگاه آبی و خشکی تشکیل شده که 45 هزار هکتار پهنه آبی و 23 هزار هکتار اراضی خشکی است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست بهشهر خاطرنشان کرد: از 45 هزار هکتار پهنه تالاب بینالمللی میانکاله تاکنون 20 درصد معادل حدود 10 هزار هکتار خشک شده است.
احمدی گفت: سال جاری در سفر هیئت دولت به شهرستان بهشهر اعتباری بالغ بر 33 میلیارد تومان برای پروژه احیای ذخیرهگاه زیست کره و تالاب بینالمللی میانکاله مصوب شد که منتظر تخصیص این اعتبار هستیم تا اقدامات اجرایی را در این راستا انجام شود.
وی با اشاره به طرحهای پیشنهادی اداره محیط زیست بهشهر برای احیای تالاب میانکاله که باید توسط کارشناسان و متخصصان در استانداری بررسی شود، عنوان کرد: یکی از این طرحها بحث انتقال آب شیرین به تالاب میانکاله از طریق کانالها و نهرهای ضلع جنوبی و ضلع غربی تالاب است یعنی نهرها و کانالهایی که از شهرهای بهشهر، گلوگاه و بندرگز منتهی به تالاب میانکاله هستند و در گذشته از طریق حوزه آبخیز بالادست آب شیرین وارد تالاب میکردند اما اکنون به نحوی مسدود شدند که باید تمامی آنها لایروبی شود تا ورود آب شیرین به سمت تالاب صورت گیرد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست بهشهر با بیان اینکه طرح انتقال نکارود به تالاب میانکاله یکی از طرحهای مهم در زمینه احیای این تالاب است، ادامه داد: نکارود در حال حاضر به دریای خزر میریزد اما میتوان با احداث سد پلاستیکی یا سد خاکی، آب نکارود را به سمت لپوی زاغمرز و سپس لپوی پلنگان و در نهایت به تالاب میانکاله هدایت کرد.
احمدی یادآور شد: آب تالاب میانکاله لب شور یعنی شامل آب شور دریا و آب شیرین رودخانهها است که به همین منظور یکی دیگر از طرحهای احیای تالاب میانکاله، طرح انتقال آب دریای خزر به سمت این تالاب است.
وی اظهار کرد: سدهایی در بالادست حوزه آبخیز رودخانههای غرسو، گرگانرود و نکارود وجود دارد و به نحوی از ورود آب شیرین به تالاب میانکاله جلوگیری میکند که باید مسئولان حقآبهای برای این تالاب مشخص کنند تا در زمانی که آب این سدها برای کشاورزی مصرف نمیشود، آب شیرین این 3 رودخانه وارد تالاب میانکاله شود.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست بهشهر در پایان گفت: طرحهای احیای تالاب میانکاله باید طی جلسه کارشناسی و تخصصی در استانداری و اداره کل محیط زیست مازندران مطرح و بررسی شود و کارهای مطالعاتی این طرحها صورت گیرد تا عملیات اجرایی احیای تالاب را آغاز کنیم.