آخرین عناوین

شنبه 12 اسفند 1396-1:19 کد خبر:50599

بلاغ گزارش می‌دهد:

از دپوی 500 هزار تن برنج در شالیکوبی‌های مازندران تا قبضه برنج‌فروشی‌ها توسط مافیای واردات

در حالی به آغاز فصل کاشت برنج در سال زراعی جدید نزدیک می‌شویم که بسیاری از تولیدات برنج کشاورزان مازندران به واسطه‌ مدیریت‌های ناصحیح ، روی دست آن‌ها باقی مانده است.


خزرخبر: رکود بازار برنج در استان مازندران به‌ واسطه‌ی واردات این محصول در کشور سبب شده که بسیاری از برنج‌های تولیدی سال‌جاری کشاورزان مازندران در شالیکوبی‌ها دپو شود و این موضوع به مرور زمان سبب کاهش کیفیت و حتی پوسیدگی آن در دراز مدت می‌شود.

بر اساس این گزارش، در حالی به روزهای پایانی سال 96 و آغاز فصل کاشت برنج در سال زراعی جدید نزدیک می‌شویم که بسیاری از تولیدات برنج کشاورزان استان به واسطه‌ی مدیریت‌های ناصحیح و واردات برنج، روی دست آن‌ها باقی مانده و سبب رکود بازار فروش و دلسرد شدن کشاورزان برای کشت این محصول برای سال آتی شد.

این گزارش حاکی است هم اکنون انبارهای شالیکوبی‌های استان مملو از برنج‌های تولیدی استان است و عرضه و تقاضای این محصول در رکود بسر برد، امری که موجب سرگردانی کشاورزان در بازار برای فروش و نگرانی شالیکوبی‌داران برای گردش مالی و فروش برنج شده است.

باید اذعان کنیم که بازار تمامی شهرهای استان در قبضه‌ی برنج‌های وارداتی هندی، تایلندی و پاکستانی است،حتی این برنج‌ها را به‌راحتی می‌توان در بقالی‌های روستاهای دوردست هم مشاهده کرد.

واردات بی‌رویه برنج‌های وارداتی در سالی که منقش به اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال است، در منافات فاحش با شعار سال بود؛ امری که هم اقتصاد مقاومتی، هم اشتغال و هم تولید را به چالش کشیده است و تحقق تمامی این عناوین را به مخاطره انداخته است.

آری، با واردات برنج نه تنها، خستگی به تن کشاورزان باقی ماند، آن‌ را مضاعف کرد؛ قیمت برنج‌های داخلی را به نزول و در نتیجه کشاورزان و شالیکوبی‌ها را با زیان مواجه کرد؛ کشاورزان را دلسرد و تولیدکنندگان را نا امید و در نهایت چوبی شد لای چرخ شالیکوبی‌ها.

در این میان بررسی‌ها حاکی از آن است که واردات برنج در 7 ماهه سال‌جاری از لحاظ وزنی با رشد 74 درصدی و از لحاظ ارزشی با رشد 96 درصدی مواجه بوده است!؟

در حالی که میزان مصرف برنج در میان ایرانی‌ها با درنظر گرفتن مصرف سرانه‌ی 37 کیلویی، سالی 3 میلیون تن است و از این رقم دو میلیون و 300 هزار تن را برنج‌کاران داخلی تولید می‌کنند، نیاز به واردات برنج در کشور سالی حدود 700 هزار تن و  با در نظر گرفتن ذخیره‌ی استراتژیک تا یک‌میلیون تن برآورد می‌شود.

اما نکته جالب اینجاست که تنها تا نیمه‌ی نخست سال‌جاری بیش از یک میلیون تن برنج خارجی وارد کشور شده است! حال سوال اینجاست که دولت با چه منطقی اجازه‌ی واردات برنج را در نیمه دوم سال‌جاری را نیز آزاد اعلام کرد؟

رئیس هیئت مدیره اتحادیه‌ شالیکوبی‌داران استان مازندران در گفت‌وگو با خبرنگار بلاغ با بیان اینکه نزدیک به 2 هزار شالیکوبی در استان در حال فعالیت هستند، اظهار کرد: در حالی‌ که برنج در تمامی انبارهای کارخانه‌ها و شالیکوبی‌های سراسر استان تا سقف پر است؛ واردات برنج ضربه‌ای مهلک و اجحاف مسلم در حق کشاورزان است.

سیدتقی جعفریان افزود: در حال حاضر، از یک‌سو برنج‌کاران در امور روزانه خودشان مانده‌اند و از سویی دیگر، شالیکوبی‌داران در هزینه کارگر و برق؛ اما در این میان، واردات برنج هم تیشه بر ریشه‌ی کشاورزان زد، هم کارخانه‌دار.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه‌ی شالیکوبی‌داران مازندران تصریح کرد: کسی به داد ما نمی‌رسد؛ شالی در شالیکوبی‌ها دپو است و با این اوضاع رغبت کشاورزان برای کشت برنج تا حد زیادی نزول پیدا می‌کند.

جعفریان خاطرنشان کرد: بر اساس آمار سازمان جهاد کشاورزی، نزدیک به 450 الی 500 هزار تن برنج در شالیکوبی‌های استان دپو شده است.

وی با اشاره به نابودی بازار داخلی و رونق شالیکوبی‌ها در اثر واردات بی‌رویه برنج خارجی، تأکید کرد: در حالی‌ که برنج خارجی در بازار تا 7 هزار و 500 تومان نیز خرید و فروش می‌شود، برنج شیرودی را 5 هزار تومان هم نمی‌خرند.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه شالیکوبی‌داران مازندران با بیان اینکه درآمد اصلی مردمان این دیار کشاورزی است، اظهار کرد: با توجه به هزینه‌ بالای تولید و بازار آشفته فروش، چه‌طور یک کشاورز و کارخانه‌دار پاسخگوی دخل‌وخرج خود باشد؟

جعفریان در ادامه به ضرورت حمایت دولت در صنعتی‌شدن شالیکوبی‌ها در استان در کنار حمایت از تولید داخلی با کنترل بازار و عدم واردات بی‌رویه اشاره و متذکر شد: ما با مطرح کردن طرح صنعتی شالیکوبی‌ها اعلام کردیم تا چند کارخانه سنتی با یکدیگر تجمیع و به یک کارخانه صنعتی مجهز با ماشین‌آلات روز تبدیل شوند.

وی بیشترین تعداد شالیکوبی‌ها را متوجه شهرهای بابل و آمل دانست و بیان کرد: تعداد شالیکوبی‌های مدرن و مجهز به ماشین‌آلات روز دنیا در استان به تعداد انگشت‌های یک دست هم نمی‌رسد که امیدواریم با حمایت دولت و تخصیص ویژه سهمیه به استان مازندران توسط دولت طی سال آینده، شاهد افزایش تعداد شالیکوبی‌های مدرن و صنعتی در استان باشیم.

مسئول گرامی! دولت محترم! واردات بی‌رویه برخلاف سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، حمایت از تولید داخل و تأکیدات رهبری است. امسال که گذشت، ته دل کشاورزان خالی شد، اما جایش انبارهای شالیکوبی‌ها، پر شد!

اما از همین حالا، دلسوزانه، با تعهد و دغدغه و وجدانی که از شما سراغ داریم، برای کیلو کیلوی واردات برنج، حساس باشید،به خودکفایی، به تولید، به اشتغال حتی در سالی که شاید شعارش منقش به این عناوین نباشد، بیندیشید، چشم امید کشاورزان پس از آن‌ همه تلاش سرسختانه و مشقت‌بار، به تمهیدات شما در تنظیم بازار و کنترل واردات است.

نام فرستنده :
ایمیل گیرنده :