پنجشنبه 17 آبان 1397-20:28 کد خبر:63912
سمنهای محیط زیستی مازندران هشدار دادند:
هشدار به پروژههای زبالهسوز مازندران!
شبکه تشکلهای محیط زیست و منابع طبیعی مازندران در بیانیهای، زبالهسوزها را شیوهای ناکارآمد، گران و تهدیدی جدی برای سلامت مردم عنوان کردند.
به گزارش خزرتیترخبر و به نقل از فارس، در حالی که 9 پروژه زبالهسوز و کمپوست در شهرهای مختلف مازندران در حال ساخت و یا تکمیل است، سمنهای محیط زیستی مازندران این نوع پروژهها را تایید نمیکنند.
شبکه تشکلهای محیط زیست و منابع طبیعی مازندران در بیانیهای اعلام کرد که سالها است طرفداران محیط زیست راه برونرفت از معضل پسماند را کاهش حداقلی تولید زباله، تفکیک، بازمصرف و بازیافت و توسعه فرآیند کمپوستسازی با بهرهگیری از تکنولوژیهای نوین دانسته و بر این مسیر اصرار میورزند.
این بیانیه میافزاید: اما در چند سال اخیر شیوهای خطرناک و بسیار گران، در دستور کار قرار گرفت و پروژههای زبالهسوز نوشهر به مرحله تکمیل و زبالهسوز مرکز مازندران نیز در دست اجرا است.
سمنهای محیط زیستی مازندران با اعلام اینکه زبالهسوزها نه تنها گرانترین روش برای حل مشکل پسماند هستند، بلکه باتوجه به بحران گرمایش زمین در افزایش گرما و گازهای گلخانهای اثرات بسیار مخربی نیز خواهند دارند و افزون بر آن میزان بارندگی و بالا بودن رطوبت هوا در مازندران و سطح ایستایی آبها ازجمله محدودیتهایی هستند که برای خشکبودن زباله و ورود آن به کوره و آلودهشدن آبهای زیرزمینی مشکلآفرین خواهد بود.
به اعتقاد فعالان شبکه تشکلهای محیط زیست و منابع طبیعی مازندران، براساس آخرین پژوهشهای انجامشده در دنیا مشخص شده است که زبالهسوزها با پراکندن آلایندههای خطرناکی چون دیوکسین - فوران و ... سبب افزایش بیماریهای سرطانزا و تغییرات ژنتیکی، نقایص جنینی و دیگر بیماریهای سخت میشوند.
فعالان مدنی مازندران تاکید دارند که باتوجه به حساسیتهای اعلامشده، نحوه عمل کارخانه زبالهسوز بهلحاظ استاندارد نبودن فیلترها و عواقب خطرناک آن،استقرار زبالهسوز در بیشتر کشورهای دنیا حتی آمریکا منسوخ شده است.
شبکه تشکلهای محیط زیست و منابع طبیعی مازندران هشدارهای لازم را به شرح ذیل به اطلاع مسئولین مربوطه، مردم و رسانهها میرساند:
1- از آنجاییکه اجرای پروژه زبالهسوز نوشهر در مرحله پایانی است، ضرورت دارد قبل از آغاز به کار، مسئولان مربوطه به همراهی متخصصان در حوزه سازمانهای مردمنهاد محیط زیستی گزارشی از عملکرد فیلترها و انطباق آن با استاندارهای جهانی و میزان آلایندگی را به اطلاع مردم برسانند.
2- از احداث زبالهسوزهای دیگر در استان بهطور جدی جلوگیری شود.
3- شایسته است بهجای صرف هزینههای گزاف برای اجرای پروژههای زبالهسوز، نسبت به ترویج و آموزش همگانی برای کاهش و تفکیک زباله اقدام و تکنولوژیهای مناسبی برای بازیافت و تفکیک از مبدأ جهت کمپوستسازی با مشارکت عموم جامعه برنامهریزی شود.
4- شبکه تشکلهای محیط زیست و منابع طبیعی مازندران آمادگی خود را برای همکاری بهمنظور تحقق موارد یادشده اعلام میدارد.