آخرین عناوین

چهارشنبه 23 آبان 1397-21:15 کد خبر:64034

۲۸۸ کانون سلامت محله در مازندران با حضور معاون وزیر بهداشت فعال شد

در راستای توسعه فرهنگ سلامت در جامعه و بهره گیری از مشارکت همگانی،۲۸۸ کانون سلامت محله با حضور معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مازندران فعال شد.


به گزارش خزرتیترخبر و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، در راستای توسعه فرهنگ سلامت در جامعه و بهره گیری از مشارکت همگانی در این حوزه ۲۸۸ کانون سلامت محله با حضور معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مازندران فعال شد.

طی دو دهه آینده ، جمعیت ایران پیر می‌شود

براساس این گزارش،سیدمحمدهادی ایازی معاون امور اجتماعی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی در مراسم افتتاح کانون‌های سلامت استان مازندران که در سالن آیت اله کوهستانی دانشگاه علوم پزشکی مازندران برگزار شد اظهار کرد: طی دو دهه ایران جمعیت کشور پیر می‌شود و برای برون رفت از این موضوع باید سياست‌هاي ابلاغي افزايش جمعيت رهبر انقلاب را بايد جدي بگيريم.

وی با اعلام اینکه حدود ۲۴ درصد از مردم نشانه‌های اختلات روانی دارند تصریح کرد: ۱۶ درصد خانم‌ها و ۱۴ درصد از آقایون این نشانه را دارند، معاون امور اجتماعی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی با اعلام اینکه باید به دنبال افزایش سرمایه اجتماعی باشیم، افزود: در این ارتباط با چالش‌های مواجه هستیم.

وی با اعلام اینکه کشور ما در حال حاضر جز کشورهای جوان جهان است، گفت: به سمت پیری پیش می‌رويم و طي دو دهه آينده اين نشانه‌ها ظهور و بروز مي‌کند و آمادگي کامل در اين ارتباط داشته باشيم و براي جلوگيري از اين موضوع سياست‌هاي ابلاغي مقام معظم رهبري در ارتباط با افزايش جمعيت جدي گرفته شود.

ایازی با اعلام اینکه کانون سلامت آغاز جلب مشارکت‌های اجتماعی در توسعه سلامت است،گفت:ما مکلف هستیم که این مشارکت ساختارمند را در دستور کار قرار دهیم و هر ایرانی موظف هستند در این حوزه ورود پیدا کنند.

وی با اعلام اینکه کانون سلامت تشکل اجتماع محور در سطح محله بوده که با حضور خود مردم تشکیل می‌شود،بیان کرد: در این حوزه انتظار داریم که مردم به صورت محوری و مدیران در کنار مردم پای کار باشند.

برای کاهش هزینه درمانی باید به سلامت توجه بیشتری شود

سید عباس موسوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز طی سخنانی در مراسم  افتتاح کانون‌های سلامت استان مازندران ، هدف اصلی از تشکیل کانون سلامت را حساس کردن جامعه در این حوزه بیان کرده است و گفت: در شرایط فعلی درمان مهم ترین دغدغه شهروندان و حتی فرهیختگان ماست که برای کاهش هزينه درماني بايد به سلامت توجه بيشتري شود.

وی راه اندازی کانون های سلامت را در راستای کاهش هزینه های درمانی و به نوعی گام نهادن در حوزه پیشگیری با مشارکت مردمی بیان کرد.

موسوی با اعلام این که هم اکنون ۱۲ درصد از محلات شهری استان دارای کانون سلامت هستند، گفت: دانشگاه علوم پزشکی استان تلاش می کند تا این کانون ها را در سایر محلات شهری نیز با مشارکت مردم فعال کند.

وی با اظهار این که در مرحله اول افزون بر دو هزار و ۳۲۸ نفر در این طرح مشارکت دارند، افزود: هم اکنون ۲۵ درصد از مسئولیت سلامت در جامعه بر عهده وزارت بهداشت و درمان قرار دارد و ۷۵ درصد باید در جامعه تعیین تکلیف شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران یکی از راهکارهای مشارکت مردم را راه اندازی کانون سلامت محلات برشمرد و با اشاره به افزایش رو افزون بیماری های غیر واگیر چون دیابت، فشارخون، چاقی، چربی خون و سرطان در جامعه کنترل این بیماری ها را در گروه مشارکت مردم دانست. وي مهم ترين علت اصلي بروز اين بيماري ها را سبک زندگي مردم دانست و تشکيل کانون سلامت را کمک کاري براي تغيير اين سبک زندگي بيان کرده است.

کانون سلامت محله با تصویب شورای عالی سلامت کشور اجرایی شد و اواخر شهریور ماه سال جاری از سوی وزارت کشور به استانداران ابلاغ شده است.

طرح کانون سلامت محله  همه آحاد جامعه را در نظر می گیرد

در ادامه این مراسم حسین رنجبران قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی مازندران اظهار کرد: دیابت و فشار خون در حال افزایش است، برای جلوگیری از بیماری‌های غیر واگیر طرح کانون سلامت محله در دستور کار است.

این مسئول خاطر نشان کرد: ۲۸۸ کانون سلامت محله در استان ایجاد شده این موضوع قابلیت ملی شدن داشته و رویه آن را مورد بررسی و دیگران را هم در این تجربه شریک کنیم.

وی با اعلام اینکه از ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد و خیریان سلامت استفاده کردیم، یادآور شد: منشور اخلاقی کانون سلامت را تهیه کرده و تلاش برای سالم سازی و پیشگیری اجتماعی در دستور کار است.

قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی مازندران خاطر نشان کرد: در حال حاضر در ۱۲ درصد استان این کانون سلامت ایجاد شده است و برای کل استان به صورت ویژه برنامه داشته و نیاز به همکاری و هماهنگی سایر ارگان‌ها داریم و تا رسیدن به نطقه مطلوب فاصله داریم.

رنجبران با اعلام اینکه در حال حاضر دو هزار ۳۴۸ نفر در امر سلامت دخیل شدند، افزود: بنا داریم در این طرح همه آحاد جامعه را در نظر بگیریم.

در پایان این برنامه از فعالان کانون‌های سلامت محله در استان مازندران تجلیل شده است.

همچنین معاون امور اجتماعی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی و هیئت همراه از کانون سلامت محله قدس ساری بازدید به‌عمل آوردند.

نام فرستنده :
ایمیل گیرنده :