دوشنبه 10 دی 1397-9:36 کد خبر:64864
ساز جدید برای چالش کمآبی مازندران:
مازندرانیها بازنده دوئل طرح انتقال آب به کویر/ رئیس جمهور طرف بازی سمنانیها در مقابل مازندرانیها
طرح انتقال آب دریای خزر دستاویزی برای دستاندازی به حوزههای آبریزی مازندران قرار گرفته و مازندرانیها بازنده دوئل طرح انتقال آب به کویر هستند.
به گزارش خزرتیترخبر و به نقل از بلاغ، اهالی دیار قومس همیشه چالش کمبود آب داشتند،به بهانههای مختلف برنامهریزی برای انتقال آب به شهرستان سمنان در دستور کار قرار داشت، هنوز دلخوری مردم مهدیشهر نسبت به طرح انتقال آب از سرشاخههای درجزین در خاطرهها وجود دارد و حکایت کشمکش آنها در برخی موارد که اختلافات بروز میکند، به صورت جسته و گریخته به آن اشاره میشود.
ساز جدید برای چالش کمآبی مازندران
سمنانیها که احساس کردن نتایج جستجوی آب به کویر به سرانجام نخواهد رسید، بحث انتقال آب از سرشاخههای مختلف استان مازندران را در دستور کار قرار دادند و چشم طمع به منابع آبی استان مازندران را در دستور کار خود نشاندند.
منابع آبی که در سرزمین آنها قرار داشته ولی از قدیمالایام جزء خاک مازندران بوده و در تقسیمات کشوری به استان سمنان واگذار شده، اما بحث انتقال آب از سرشاخههای آن در گذشته چندان مطرح نبوده است.
با گسترش صنایع در استان سمنان و احساس نیاز آب در این بخش و افزایش جمعیت سمنانیها و مدیران در تکاپو برای تامین آب، بهترین گزینه روی میز را قطع آب سرشاخههای رودخانههای مازندران قرار داده و با طرح انتقال آب دریای خزر به همه خواستههای خویش در تامین آب از استان مازندران روی کاغذ رسیده بودند.
آب، سرمایه مازندرانیها در تهدید سمنانیها
مدیران سمنانی با گزینههای متفاوتی چشم طمع به اندوختههای آبی استان مازندران دوخته و به پشتوانه دو رئیس جمهور، که از این استان انتخاب شدند، ابتدا طرح انتقال آب دریای خزر را مطرح کرده و به صورت جسته و گریخته پیگیر انتقال آب از سرشاخههای رودخانههای مازندران در قائمشهر و ساری هستند.
طرح انتقال آب دریای خزر از ابتدا مورد انتقاد بسیاری از کارشناسان ارشد بین المللی قرار گرفته و مورد نقد و نظر جدی قرار داشته است، به صورت جدی این طرح با مخالفتهای بسیار شدید مواجه بوده و حتی رئیس محیط زیست و معاون رئیس جمهوری قبلی حاضر به تایید این طرح نشده است.
رئیس جمهور و عدم شفافیت در مواضع
با وجود قولهای روحانی درباره پیگیری برای طرح انتقال آب دریای خزر، نمایندگان استان مازندران و دیگر استانهای شمالی کشور به صورت جدی با این موضوع مخالفت کردهاند.
اما گویا این اقدامات پیش دستانه برای مشغول کردن افکار عمومی برای انتقال آسان طرح انتقال آب از سرشاخههای رودخانه تجن و بحث احداث سد فینسک پیش کشیده شد تا حداقل سمنانیها به پشتوانه ریاست جمهور، حداقل به یکی از خواستههای خودشان برسند.
شنیدهها از برخی منابع و رسانههای سمنانی از عقبنشینی رئیس جمهور از طرح انتقال آب دریایی خزر خبر دادند.
آنطور که یکی از رسانههای معتبر این استان مطرح کرده و آورده: در حالی که رئیس جمهور حدود سه هفته قبل به صراحت از اتخاذ تصمیمات لازم برای انتقال آب دریای خزر سخن گفته، حذف نام این طرح از سخنان هفته گذشته روحانی در مجلس با وجود یادکردن طرح انتقال آب خلیج فارس و عمان شائبههایی را در این باره ایجاد کرده است.
طرحی که مصالح ملی را به چالش میکشاند
معالوصف ذکر این نکته ضروری است، طرح انتقال آب دریای خزر اگر انجام شود، نه تنها استان مازندران بلکه کل کشور تاوان خسارت سنگین زیست محیطی را باید پس بدهد.
در طرح انتقال سرشاخههای رودخانه تجن و احداث سد فینسک با وجود کم آبی سالهای اخیر چالشهای جدی در حوزه محیط زیستی و تامین نیازمندیهای آبی استانی ایجاد میشود که بزرگترین تولیدکننده محصولات کشاورزی کشور بوده و بحث تولیدبرنج یکی از محصولات استراتژیک این منطقه به ویژه در مناطق مرکزی ساری با چالش تولید مواجه میشود.
جدای از بحث تولید مشکلاتی که در حوزه اشتغال استان مازندران، که در این سالها به آن بی مهری شده همچنان در دولت تدبیر و امید تداوم مییابد و بخش اعظمی از اراضی کشاورزی این منطقه با چالش کم آبی مواجه میشود.
لطفاً نمایندگان مازندران مواظب تصمیمات پنهانی رئیس جمهور باشند
وقتی آقای روحانی در میان هماستانیهای خود در سفر رسمی به آنها اطمینان میدهد که خاطرشان بابت انتقال آب دریای مازندران جمع باشد، از یک تصمیم اعلام نشده خبر میدهد، قانون به رئیس جمهور اجازه میدهد درصدی درخوری از بودجه در اختیار رئیس جمهور است که امکان بهرهگیری آقای رئیس جمهور از اختیارات رسمی خود وجود دارد و نباید از این واقعیت غفلت کرد که در اینصورت، وضعیت جامعه دچار تشتت و التهاب خواهد شد.