شنبه 31 فروردين 1398-8:47 کد خبر:66923
نائب رئیس سازمان نظام مهندسی مازندران اعلام کرد:
افزایش 3 برابری قیمت مسکن در مازندران
نائب رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران گفت: قیمتها در بازار مسکن مازندران در مقایسه با سال 96 و قبل از آغاز نوسانات ارزی در کشور، دو تا سه برابر افزایش پیدا کرده است.
به گزارش خزرتیترخبر و به نقل از بلاغ، سیفالله علینیا در خصوص آخرین وضعیت مسکن طی سال 98 و چشم انداز ساختوساز در این سال، اظهار کرد: با رصد بازار، گرانی حداقل 20 درصدی مصالح ساختمانی دور از انتظار نیست و این در حالی است که در مازندران، هر ساله به دلیل حجم بالای تقاضا در مقایسه با عرضه، قیمت زمین چه در بخش مسکونی و چه در بخش زراعی، باغی و تجاری در حال افزایش است.
وی افزود:طی سال 97 و سالجاری، در حالی که قیمت خرید مردم بالاتر نرفت، قیمت زمین و مسکن دو تا 3 برابر شد و هنوز مردم به لحاظ روانی، گرانی مسکن را باور نکردهاند و قیمتها را غیر واقعی میدانند.
نائب رئیس اول سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران خاطرشان کرد: رفته رفته و با گذشت زمان، قیمتها برای مردم جا میافتد و کم کم عادت میکنند که باید مسکن را گران بخرند، چرا که با رشد قیمت مصالح، زمین و قیمت تمام شده، در مییابند که این قیمتها، چندان هم غیرواقعی نیست.
علینیا بیان کرد: طبق اعلام وزیر راه و شهرسازی در مراسم جشن روز مهندس در برج میلاد، تقاضا در کشور در حوزه ساختوساز اینگونه است که در حال حاضر، دو میلیون واحد مسکونی نسبت به تقاضای بازار عقب هستیم.
وی ادامه داد: این بدان معنا است که اگر فرض کنیم طی 5 الی 6 سال اخیر، اگر بنا بود هر ساله تعداد 500 هزار مسکن برای پاسخ به نیاز کشور ساخته شود، این رقم خیلی پایین آمد و عملیاتی نشد؛ لذا به اینجا رسیدیم که اکنون، دو میلیون واحد مسکونی نسبت به تقاضای کشور، عقب هستیم.
نائب رئیس اول سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران اعلام کرد: از طرفی دیگر، نکتهای که وجود دارد آثار قیمت مصالح ساختمانی بر خود ساختوساز است که اثر مستقیمی داشته و فکر میکنم با وجود آنکه، تقاضای دو میلیونی در کشور برای بازار مسکن وجود دارد اما قدرت خرید مردم بالا نیست.
عضو هیئت رئیسه سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران با اشاره به این توضیح، تصریح کرد: لذا افرادی که میخواهند در این عرصه، ساختوساز کنند، جدا از تمام مشکلات پیش رو و گرانیهای روز افزون مواد اولیه، امید چندانی به فروش ندارند.
علی نیا اضافه کرد: از آنجا که در شرایط فعلی، با توجه به توضیحات ارائه شده، از یک سو، قیمت تمام شده ساختوساز برای فعالان این عرصه خیلی بالا است و از سویی دیگر، این قیمت هنوز برای مردم جا نیفتاده و باور پذیر نشده است.
وی ابراز امیدواری کرد: به نظر میرسد وضعیت ساختوساز طی سالجاری در مقایسه با سال 97، دورنمای بهتری را داشته باشیم چرا که با گذشت بیش از یکسال از نوسانات بازار، باور پذیری مردم بیشتر خواهد شد و قیمتها کم کم در بازار و جامعه، جا میافتد.
نائب رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران یادآور شد: قیمتها در بازار مسکن مازندران در مقایسه با سال 96 و قبل از آغاز نوسانات ارزی در کشور، دو تا 3 برابر افزایش پیدا کرده است و این در حالی است که قیمت مصالح ساختمانی، علیرغم رشد چندین برابری، باز هم در حال طی روند صعودی خود جتی با شیب ملایم است.
عضو هیئت رئیسه سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران در پایان گفت:در استان مازندران بیش از 35 هزار عضو در نظام مهندسی ساختمان داریم که 14 هزار نفر دارای پروانه هستند که میتوانند در هفت رشته ساختمانی، فعالیت داشته باشند.
کارفرما امروز با این مشکل مواجه شده که نمیداند مسکنی را که شروع به ساخت آن کرده، اولا باید با چه قیمتی به بازار عرضه کند و به زبان سادهتر در حقیقت محاسبه بهای تمام شده برای سازندگان مشخص نیست و از سویی دیگر، آیا این ساختمان با وضعیت فعلی بازار از افزایش قیمت تمام شده گرفته تا کاهش قدرت خرید مردم، به فروش میرود یا خیر؟!
این سرگردانی از قیمتها در بازار آغاز و در ادامه پس از عبور از دلهره بساز بفروشها از شروع ساختوساز گرفته تا دل نگرانی از فروش مسکن، به خریدارانی میرسد که کاسه چه کنم چه کنم در دست، میان زمین و آسمان، ماندهاند و نمیدانند خوابند یا بیدار...