آخرین عناوین

چهارشنبه 11 ارديبهشت 1398-16:45 کد خبر:67186

قائم مقام خانه کشاورز کشورهشدار داد:

تخلیط برنج بزرگ‌ترین بی‌رحمی برای تولیدکنندگان است/نباید اجازه تخلیط بدهیم

قائم مقام خانه کشاورز کشور گفت: تخلیط برنج توسط دلالان در برخی از شهرهای مازندران صورت می‌گیرد، که این موجب بدنام شدن برنج طارم محلی مازندران می‌شود.


به گزارش خزرتیترخبر و به نقل از فارس، تخلیط برنج توسط دلالان در برخی از شهرهای مازندران صورت می‌گیرد، دلالان با خرید شالی از کشاورزان در برخی از شالیکوبی‌ها اقدام به تخلیط برنج طارم محلی با برنج خارجی می‌کنند که موجب بدنام شدن برنج طارم محلی مازندران می‌شود.

قائم مقام خانه کشاورز کشور در این‌باره، اظهار کرد: برنج استان مازندران از امتیازاتی برخوردار است که باتوجه به کیفیت زبانزد است در داخل کشور مردم نیز به این واقعیت و نتیجه رسیدند هیچ یک کیفیت برنج شمال را ندارد.

عنایت‌الله بیابانی افزود: حدود دو میلیون تن تولید برنج داریم و 700هزار تا یک میلیون تن برنج نیاز به واردات داریم تا نیاز مردم را به برنج تامین کند ولی واردات بی‌رویه معمولا زمان برداشت برنج صورت می‌گیرد که از این فرصت مافیا حداکثر بهره‌برداری کنند.

وی اضافه کرد: حتی مشاهده شده برخی برنج آلوده هندی را با برنج ایرانی مخلوط می‌کنند که کیفیت برنج ایرانی را زیر سؤال ببرند.

قائم مقام خانه کشاورز کشور بیان کرد: موضوع مهم جلوگیری از تداخل برنج خارجی و ایرانی است  که هرچند اگر از نظر شکل برنج‌های وارداتی شبیه باشند ازنظر کیفیت متفاوت است نباید اجازه تخلیط دهیم.

بیابانی تصریح کرد: برخی دلالان و واسطه‌ها به‌دلیل سودآور با تخلیط برنج خارجی با داخلی برنج را با قیمت تولیدات داخل عرضه می‌کنند این یکی از معضلات و بزرگ‌ترین بی‌رحمی در ارتباط با تولیدکنندگان داخلی است که باید نظارت جدی صورت گیرد.

وی با تأکید بر اینکه باید تولیدات برنج داخلی با کیفیت‌های مختلف ارزش‌گذاری کنیم، خاطرنشان کرد: سعی کنیم با اعمال سیاست‌های نظارتی همه امتیازات برنج ایرانی محفوظ شود و بر حق و حقوق مصرف‌کننده نظارت شود تا خوب را از بد بتوان تشخیص داد.

یک محقق و پژوهشگر برنج ، با این عنوان که «50 درصد برنج مازندران فله‌ای توزیع می‌شود» با تأکید بر ضرورت برخورد توسط دستگاه‌های نظارتی و کنترل در بازار، اظهار کرد: حتی مشاهده شده برنج وارداتی دولتی خریداری شده و در سطح انبوه در کیسه‌های ایرانی به فروش رسیده است وقتی چنین اتفاقی می‌افتد دنبال کردن مسائل خرده پا از نظر فنی می‌توان گفت سودی ندارد.

قربانعلی نعمت‌زاده افزود: باید توزیع برنج سازمان‌یافته و با برند باشد درحالی‌که توزیع بیش از 50 درصد برنج مازندران به‌صورت فله‌ای و غیربرند است.

وی در پاسخ به این سؤال خبرنگار ما مبنی بر اینکه تخلیط برنج به‌نوعی به‌معنای بدنام کردن برنج شمال است، گفت: خیلی‌ها می‌دانند حقیقت برنج‌های کیفی شمال قابل کتمان و پوشش نیست و درحقیقت همانند خورشید بوده که به هرحال خودش را نشان می‌دهد و در این میان مصرف‌کننده متضرر می‌شود که یک کالای نامرغوب را به‌عنوان مرغوب خریداری کرده است.

دبیر انجمن برنج ایران با این عنوان که برخورد با تخلیط برنج برعهده سازمان‌های نظارتی است ، اظهار کرد: تخلیط برنج توسط دلالان در برخی از شهرهای مازندران صورت می‌گیرد، دلالان با خرید شالی از کشاورزان در برخی از شالیکوبی‌ها اقدام به تخلیط برنج طارم محلی با برنج خارجی می‌کنند که موجب بدنام شدن برنج طارم محلی مازندران می‌شود.

جمیل علیزاده شایق افزود: تخلیط برنج گاهی انجام می‌شود و حتی اخیرا برخی از برنج‌های پرمحصول که کیفیتش از برنج‌های محلی و سنتی پایین‌تر است با برنج‌های محلی مخلوط می‌کنند به نام برنج‌های محلی  به همان قیمت عرضه می‌کنند.

پیش از این رئیس اداره برنج جهاد کشاورزی مازندران نیز با این عنوان که «تخلیط برنج از سوی کشاورزان مازندران انجام نمی‌شود/ برندسازی برنج شمال» ، اظهار کرد: در ارتباط با این بحث چیزی که با اطمینان می‌توانیم اعلام کنیم اینکه تخلیط برنج از سوی کشاورزان مازندران انجام نمی‌شود؛ به این دلیل که کشاورز بارش را می‌فروشد این مراکز بسته‌بندی برنج هستند که نباید نسبت به این کار اقدام کنند.

ابراهیم قربان‌نژاد با اشاره به اینکه تخلیط برنج علاوه بر اینکه کیفیت برنج را پایین  می‌آورد عدم اعتماد مصرف‌کنندگان را در پی دارد، اضافه کرد: ما بهترین برنج‌ها را در مازندران داریم که با این کار اطمینان مصرف‌کننده  نسبت به برنج شمال از بین می‌رود.

وی با تأکید بر اینکه در زمینه برخورد با این مشکل به‌دنبال برندسازی برنج‌های بسته بندی شده هستیم که دارای کدشناسایی باشند، خاطرنشان کرد: مشاهده می‌شود در برخی از برنج‌هایی که در بازار به فروش می‌رسد روی کیسه باعنوان برنج ایرانی درج شده که نشان نمی‌دهد این برنج از نوع محلی و پرمحصول است.

رئیس اداره برنج جهاد کشاورزی مازندران در پایان گفت: در آینده‌ای نزدیک سازوکار و راهکاری برای برخورد با تخلیط برنج از سوی انجمن برنج ایران و وزارت جهاد کشاورزی عملیاتی می‌شود تا برای همیشه شاهد این معضل نباشیم.

نام فرستنده :
ایمیل گیرنده :