دوشنبه 19 اسفند 1398-12:32 کد خبر:75615
بلاغ گزارش می دهد:
چرا مردم هنوز کرونا را جدی نگرفتهاند؟/ مردم در خانه بمانند و سفر نکنند
در مورد پیشگیری از همهگیری کرونا توصیه شده مردم سفر نکنند و در خانه بمانند ، مساله کاملا جدی است و شوخی گرفتن مسئله به قیمت جان خودمان و هموطنان بیشتر دیگری تمام میشود.
خزرتیترخبر: مردم بسیاری با اطلاع از تعطیلی دانشگاهها و مدارس در دو هفته پایانی سال ۹۸ و البته دو هفته تعطیلات نوروزی، عزم سفر کردهاند و در روز جمعه هفته گذشته 16 اسفند این روند به اوج خود رسید تا جائیکه به منظور جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا، طرح پایش و ارزیابی جدی خودروهای ورودی استان مازندران از صبح همان روز آغاز شد.
در این طرح از ورود خودروهایی که قصد سفر و اقامت در مازندران را داشتند، جلوگیری شد اما با این حال بودند افرادی که به شگردهای مختلف از این مسیرهای مسدود نیز عبور کردند و با احساس غرور خاصی تصاویر و فیلمهای خود را منتشر کردند.
*با سفر کردن، مردم بیشتری مبتلا به ویروس کرونای جدید میشوند
انگیزه این سفر بازگشت به خانه و کاشانه پدری در استانهای شمالی زادگاه آنها باشد، یا صرفا گشت و گذار و تفریح، فرق چندانی در صورت مساله نمیکند، در مورد پیشگیری از همهگیری بیشتر توصیه شده مردم سفر نکنند و در خانه بمانند حال آنکه با سفر کردن، عملا معرضیت در برابر بیماری بیشتر میشود و مردم بیشتری مبتلا به ویروس کرونای جدید میشوند.
رفتار ما نشان میدهد که تا چه حد حاضریم کرونا ویروس را جدی بگیریم و این میزان جدیت نشان میدهد که واقعا چقدر برای سلامت خود، خانواده و هموطنانمان اهمیت قائلیم.
از یک سو وزیر بهداشت در نشستها و گفتوگوهای خبری از مردم خواست با اعمال قرنطینه خانگی، پرهیز از روبوسی، نرفتن به نقاط پرجمعیت و عدم استفاده از وسایل شخصی مشترک یا خودکارهای عمومی، از سرایت ویروس کرونا جلوگیری کنند و از هموطنان خواست به جایی سفر نکنند و از سوی دیگر مردم به این درخواست چندان توجه نکرده و اخبار و تصاویر نشان میدهد که مردم از طریق مسافرت زمینی به سراسر کشور به خصوص استانهای شمالی صورت گرفته است.
بر اساس آمار وزارت بهداشت، در 48 ساعت گذشته، تعدا مبتلایان کرونا در مازندران از 301 نفر به 620 نفر افزایش پیدا کرد.
بر اساس این آمار، شتاب ابتدا به کرونا در مازندران حداقل افزایش 100 درصدی را نشان میدهد و در مازندران در هر ساعت حداقل 25 نفر به کرونا مبتلا میشوند.
مهمترین اقدام همگانی و مردمی برای کاهش شتاب ابتلا به کرونا در کشور، پیشگیری از ابتلا به آن با ماندن در خانه و قطع کردن زنجیره اتصال به بیماران کرونا و یا محیطهای آلوده است.
در واقع شهروندان باید بدانند تا زمانی که خطر مرگ، آنها را در منزل تهدید نمیکند، از خانه خارج نشوند و اساسا باید موضوع مهمتری از حفظ جان وجود داشته باشد که یک فرد حاضر به ترک منزل و حضور در اماکن عمومی شود.
کیانوش جهانپور رئیس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت در تازهترین خبرها از ابتلای مردم به ویروس کرونا گفت: از ظهر دیروز تا امروز و بر اساس نتایج آزمایشگاهی، کل مبتلایان به این بیماری در کل کشور به 6 هزار و 566 نفر رسید.
وی با بیان اینکه 620 نفر از مردم مازندران به این بیماری مبتلا شدند، افزود: مازندارن با 620 مبتلا به یکی از استانهایی تبدیل شده که بیشترین شیوع را دارند لذا به مردم توصیه میکنیم از سفر به شهرهای شمالی پرهیز کنند.
*افزایش 2برابری مبتلایان به کرونا در مازندران
سیدعباس موسوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز با اعلام اینکه این روزها پیک ابتلا به ویروس کرونا در استان مازندران تلقی میشود، تنها راه حل برای غلبه بر این ویروس را رعایت هشدارها و عدم خروج از منزل بیان کرد و بار دیگر از مردم خواست در خانه بمانند.
وی افزود: آمار مبتلایان به ویروس کرونا در استان نسبت به 48 ساعت قبل دو برابر بیشتر شد.
*سلامت مردم مازندران اولویت نخست
سعید یزدانی فرماندار سوادکوه از اعمال نظارت دقیق و سختگیرانه در ورودی این شهرستان خبر داد و افزود: از صبح روز جمعه هفته گذشته، کلیه خودروهای سواری غیرمازندرانی توسط نیروی انتظامی، پلیس راه و برادران بسیجی از ابتدای گدوک مورد کنترل، نظارت و بازرسی بهداشتی قرار میگیرند.
وی بر لزوم همکاری همه در این زمینه تأکید و اظهار کرد: در صورت عدم همکاری و مقاومت، این افراد با قوه قهریه پلیس مواجه و برگشت میشوند، چرا که سلامت مردم مازندران اولویت نخست و ترجیحی ما است.
فرماندار سوادکوه با توصیه به ماندن در خانه در ایام تعطیلات و خودداری از سفر غیرضرور به استان مازندران، عمل به این مهم را تأمینکننده سلامت جامعه دانست و مسافرت را عامل توزیع ویروس به سایر استانها عنوان کرد.
* بزرگترین بحران سلامتی ایران در 100 سال اخیر
سجاد احمدزاده کارشناس بیماریهای واگیر در گفتوگو با خبرنگار ما اظهار کرد: با توجه به وضعیت فعلی و درگیری کل کشور با بیماری کووید ۱۹ ضروری است که ایام آخر سال و تعطیلات عید نوروز باید با تمام سالهای دیگر متفاوت باشد.
وی افزود:ما با بزرگترین بحران سلامتی ایران در 100 سال اخیر روبرو هستیم، درخواست من به عنوان یک کارشناس در حوزه سلامت از مردم این است که از حضور در تجمعات خودداری کنند، تردد خود را به حداقل برسانند و از سفرهای غیرضروری پرهیز کنند.
*سفر عامل قرار گرفتن در معرض آلودگی و بیماری
این کارشناس بیماریهای واگیر تاکید کرد: در حال حاضر تقریباً تمام کشور ما درگیر بیماری کرونا ویروس جدید (کووید ۱۹) است و عمیقاً از مردم میخواهم به دو دلیل هیچ گونه مسافرت نداشته باشند، دلیل نخست این است که خودشان در معرض آلودگی و بیماری قرار نگیرند و دلیل دوم این است که امکانات شهرهای مقصد در حال حاضر شاید به سختی برای مردم همان شهر و منطقه و استان کفایت داشته باشد و قطعاً افزایش تعداد مراجعان و افراد درگیر باعث بروز آسیب و مشکلات فراوان برای مراکز درمانی آن مناطق میشود.
*افزایش معرضیت سفرکننده و میزبان با مسافرت
در مقابل ویروس کرونای جدید که به گفته وزیر بهداشت سرعت سرایت آن بسیار بالاست، مهمترین مساله برای مدیریت بحران در کوتاه مدت، کاهش معرضیت است یعنی تعداد کمتری از مردم در معرض آسیب و سرایت ویروس کرونا قرار گیرند، این در حالی است که با افزایش مسافرتها معرضیت نزد هم سفر کننده (مهمان) و هم میزبان افزایش مییابد.
سفرها با همکاری مردم باید به سفرهای واقعا ضروری محدود شود، مساله کاملا جدی است و شوخی گرفتن مسئله به قیمت جان خودمان و هموطنان بیشتر دیگری تمام میشود.