شنبه 13 دی 1399-7:42 کد خبر:87388
تابناک گزارش می دهد:
چه شد که مازندران پرچمدار وضعیت وخیم کرونایی در ایران شد؟!
در روزهای اخیر در چهار شهرستان استان بر شمار مبتلایان به نسبت جمعیت افزوده شده و وضعیت در این مناطق قرمز شد و پاسخ را باید در حجم سفرهایی دریافت که به مقصد این استان رقم خورده است.
خزرتیترخبر: در روزهایی که آمارهای کرونایی در کشورمان روز به روز کاهش پیدا میکنند و رسیدن روزهای بهتر و به دنبال آن، کاهش و حتی رفع محدودیتهای کرونایی را نوید میدهند، پدیدار شدن ناگهانی چهار شهر قرمز کرونایی، اتفاقی دور از انتظار و سوال برانگیز است.
آخرین روزهای آذرماه بود که رئیس جمهور و سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا خبر از صفر شدن شهرهای کرونایی در کشورمان دادند،رویدادی به شدت خرسند کننده و شعف برانگیز، به ویژه اگر به یاد آوریم در شروع آذرماه و همزمان با شروع محدودیتهای کرونایی در کشورمان، ۲۷ استان در وضعیت قرمز قرار داشت.
از جمله نتایج این تغییر بزرگ، رسیدن از سیزده هزار بیمار شناسایی شده در یک شبانه روز به حدود ۶ هزار بیمار جدید از ۴۳۰ جان باخته روزانه به کمتر از ۱۸۰ فوتی در دو مقطع اول و آخر آذرماه بود و از همه اینها مهم تر، رسیدن از ۲۷ استان با وضعیت قرمز کرونایی به صفر استان. آماری که نشان از موفقیت محدودیتهای کرونایی در شیوع ویروس و بیماری کووید ۱۹ داشت.
وضعیت شیوع کووید19 در کل کشور
البته این موفقیتها تا به امروز تداوم یافته و روز به روز از آمارهای مبتلایان، بیمارانی که بستری میشوند، جان باختگان و حتی بیماران بدحال کاسته میشود، اما از یک نظر اوضاع متفاوت شده است؛ اینکه روند شیوع ویروس در سی استان کشورمان کاهشی است، اما در یک استان کمی آمارها روند افزایشی نشان میدهد تا جایی که طی دو روز اخیر، چهار شهر این استان در وضعیت قرمز قرار گرفته اند.
صحبت درباره «مازندران» است که در چهار شهرستان آن، ساری، آمل، رامسر و سوادکوه شمالی، بر شمار مبتلایان به نسبت جمعیت افزوده شده تا جایی که شاخص وضعیت در این مناطق قرمز شده است،روندی برخلاف روند حاکم بر همه مناطق کشور که سوال برانگیز و ابهام آفرین است، به ویژه زمانی که میدانیم منع تردد حکم فرماست و هجوم مسافران به این خطه نمیتواند عامل افزایش مبتلایان باشد.
پس ماجرا از چه قرار است و ریشه افزایش آمارها در این استان چیست؟ این سوالی است که معاون درمان وزیر بهداشت در سفر به این خطه و بازدید از برخی بیمارستانهای استان در پاسخ به آن میگوید:موارد بستری در کشور روند کاهشی دارد و میزان بستری به یک چهارم ماه گذشته رسیده و میزان مرگ و میر نیز کاهش داشته است،در مازندران هم میزان مرگ و میر و بستری بیشتر نبوده است.
وی میافزاید:در این استان میزان بستری بیشتر نیست بلکه استانهای دیگر برای بار سوم پیک سنگینی را تجربه کردند، ولی مازندران این پیک شدید را تاکنون نداشته است،همچنین در این استان میزان مرگ و میر نسبت به جمعیت در مقایسه با سایر استانها کمتر بوده است.
کلیدیترین نکته در پاسخ جان بابایی به چرایی پرچمدار شدن مازندران در آمارهای کرونایی در کشورمان، وقوع پیک سوم ابتلا در این استان، با تاخیر چشمگیر به نسبت دیگر استان هاست، اینکه مازندران در این ایام در شرایطی قرار دارد که پیشتر دیگر استانهای کشورمان آن شرایط را سپری کرده اند و اساسا علت اتخاذ تصمیماتی از جمله تشدید محدودیتهای کرونایی همان شرایط وخیم بوده است.
این گزاره البته در آمارها هم هویداست،کافی است به نمودارهای تفکیکی از هر استان طی ده ماه اخیر که ویروس کرونا در کشورمان شیوع یافته دقت کنید، میتوانید به وضوح سه پیک شیوع ویروس و بیماری ناشی از آن یعنی کووید ۱۹ را ببینید. اتفاقی که در نمودار شیوع ویروس در مازندران، مشاهده نمیشود و بر همین اساس مورد تاکید معاون وزیر بهداشت هم قرار گرفته است.
وضعیت شیوع کووید19 در استان مازندران
اما چه شد که پیک سوم شیوع کووید ۱۹ در مازندران رقم خورد؟ پاسخ را باید در حجم سفرهایی دریافت که پیش از شروع محدودیتهای کرونایی در آذرماه، به مقصد این استان رقم خورد، یکی از چند عامل شکل گیری این پیک که از جمله آنها، شروع فصل برداشت محصولات باغی و کشاورزی در استان هم هست که موجب میشود جمعیت بزرگ کارگران فصلی میان شهرهای مختلف جابجا شوند و زنجیزه انتقال ویروس را تکمیل کنند.
افزون بر این موارد، جابجاییهای درون استانی و تردد میان شهرها و ییلاقات و همچنین گسترش شب نشینیها در این ایام را میتوان از جمله عواملی دانست که موجب افزایش شیوع ویروس کرونا و کووید ۱۹ در این استان شده است، افزایشی که اگرچه منجر به قرمز شدن چند شهر این استان شده، اما اعداد و ارقام حکایت از کنترل شده بودن اوضاع دارد و جای نگرانی نیست.