چهارشنبه 12 مرداد 1401-10:53 کد خبر:107491

گویی نه کرونایی آمد و نه پروتکلی وجود داشت!!!

طغیان کرونا در مازندران در سایه بی ‌توجهی اصناف

شرایط کرونایی مازندران در حالی طبق ارزیابی‌ها بدتر شده است که کارشناسان و مسئولان دستگاه‌های اجرایی نسبت به سقوط شدید رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی کرونایی هشدار می‌دهند.


خزرتیترخبر: طبق تازه‌ ترین ارزیابی صورت گرفته از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران میزان رعایت دستورهای بهداشتی در اصناف استان به پایین ترین حد خود از آغاز شیوع کرونا تاکنون رسیده است و سرعت پروتکل‌زدایی در این مجموعه ها با شدت زیادی ادامه دارد، تا جایی که به قول برخی از شهروندان «گویی نه کرونایی آمد و نه پروتکلی وجود داشت».

این وضعیت از سهل انگاری و عادی سازی در حالی است که براساس مصوبه پنجم مرداد ماه ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا، فعالیت اصناف در استان در شرایط کرونایی مشروط بر رعایت حداکثری دستورالعمل‌های بهداشتی مانند استفاده از ماسک، تزریق سه دز واکسن و رعایت فاصله گذاری اجتماعی و همچنین نظارت دقیق بر اجرای ضوابط تعیین شده از سوی ستاد ملی مدیریت مقابله با کرونا عنوان شده است.

این در حالی است که به گفته رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران، عادی‌انگاری‌های کرونایی در واحدهای صنفی استان در هفته‌های گذشته به بالاترین حد ممکن طی دو سال گذشته رسیده و در زمان حاضر براساس تحقیقات میدانی بازرسان اصناف، تنها ۲۰ درصد از مجموع ۳۵۰ هزار نفر از فعالان صنفی مازندران دستورالعمل‌های بهداشتی مانند استفاده از ماسک را رعایت می‌کنند.

از سوی دیگر مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مازندران هم می‌گویند که این روزها بیشترین نگرانی‌شان درباره موج جدید شیوع کرونا از بی ‌توجهی به دستورالعمل‌های بهداشتی در واحدهای صنفی است که طی چند هفته گذشته هم شلوغ بودند و هم رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی مانند استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی در آنها به کمترین حد ممکن رسیده است و مهم تر آن که  پروتکل زدایی در این مجموعه ها همچنان ادامه دارد.

تازه‌ ترین ارزیابی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم بر پیامد بی‌توجهی اقشار مردم بویژه متصدیان و کارگران اصناف در رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی صحه می‌گذارد، چراکه رنگ قرمز کرونایی که از ۲۵ تیرماه پس از حدود سه ماه آرامش نسبی کرونایی و با شروع پیک هفتم همه گیری بیماری، وارد مازندران شد، پس از گذشت یک هفته به ۹ شهرستان مازندران سرایت کرد، در حال حاضر هرچند که بر اساس آخرین اطلاع رسانی رنگ بندی کرونایی مناطق مختلف کشور از سوی مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رنگ قرمز کرونایی به هشت شهرستان کاهش یافته است اما آنچه که در این میان حائز اهمیت است، عدم ثبات رنگ بندی کرونایی در بین شهرستان های استان است.

بر اساس ارزیابی وزرات بهداشت، ساری به عنوان مرکز مازندران و سومین شهرستان پرجمعیت استان  که هفته گذشته در وضعیت نارنجی قرار داشت، در حال حاضر وارد سیطره قرمز کرونایی شد، همچنین شهرستان نکا نیز در طول یک هفته از رنگ زرد کرونایی به معنای نسبتا پرخطر به وضعیت قرمز یعنی بسیار پرخطر رسید.

 

نگرانی از بی‌خیالی نسبت به سلامت مشتری

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران اظهار داشت : عادی‌انگاری‌های کرونایی در هفته‌های گذشته در استان به بالاترین حد ممکن طی دو سال گذشته رسیده و در زمان حاضر براساس تحقیقات میدانی بازرسان اصناف استان، تنها ۲۰ درصد از مجموع ۳۵۰ هزار نفر از فعالان اصناف استان دستورالعمل‌های بهداشتی مانند استفاده از ماسک را رعایت می‌کنند.

مجید فانی با اشاره به تشدید نظارت‌های کرونایی ۲ هفته اخیر در مازندران، افزود : در ۱۴ روز گذشته ۱۵ هزار و ۳۴۱ بازرسی بهداشتی از واحدهای صنفی استان انجام شد که از این تعداد ۳۰ کارگاه قنادی و فروشگاه مواد غذایی و رستوران که متصدیان و کارگرانشان دستورالعمل‌های بهداشتی مانند استفاده از ماسک و فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت نکردند، تا پایان ماه جاری پلمب شدند.

وی با تاکید بر این نکته که بدون تردید به دلیل بی‌رغبتی شاغلان واحدهای صنفی به تزریق واکسن کرونا و استفاده از ماسک، اصناف یکی از کانون‌های اصلی شیوع کرونا ویروس در مازندران به شمار می روند، گفت : طبق آمار دانشگاه علوم پزشکی مازندران از مجموع یک‌هزار و ۵۰۰ نفر از مراجعه‌کنندگان روزانه مبتلا یا مشکوک به بیماری کرونا در مازندران در یک هفته اخیر، حدود ۳۰ درصدشان شاغلان واحدهای صنفی بودند که این آمار نشانگر عادی انگاری‌های کرونایی در این مجموعه ها به رغم تعریف پروتکل های مشخص از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا است.

رییس سازمان صمت مازندران از تشکیل تیم ۲۰۰ نفره مختصص بازرسی‌ تزریق واکسن از اصناف مازندران خبر داد و خاطر نشان کرد: این گروه موظف هستند با مراجعه به واحدهای صنفی متصدیان و کارکنان واکسن‌نزده واحدهای صنفی را شناسایی و طبق مقررات نسبت به جریمه و یا پلمب فروشگاه ناقض دستورالعمل‌های کرونایی اقدام کنند.

وی تصریح کرد: در زمان حاضر از مجموع ۳۵۰ هزار متصدی و کارکنان واحد صنفی در استان مازندران تنها ۳۵ درصد از این افراد نسبت به تزریق دز سوم واکسن کرونا اقدام کردند که با این اعداد و ارقام به هیچ عنوان نمی توان به جنگ کرونا رفت.

فانی گفت : در سه ماه گذشته ۴۵۰ واحد صنفی در استان که متولیان آنان نسبت به تزریق واکسن کرونا بی‌تفاوت بودند، پلمب شد و به طور حتم با افزایش نظارت‌ها و اجرای دقیق ضوابط کرونایی، آمار تزریق دز سوم واکسن کرونا در بین کارکنان اصناف استان افزایش خواهد یافت.

وی افزود : بر اساس آمار ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا، واحدهای صنفی در زمان حاضر به عنوان  کانون اصلی شیوع کرونا به شمار می‌روند و بازرسان اصناف به طور حتم با جدیت برای جلوگیری از انتشار این ویروس نظارت‌های خود را بر بازار عرضه و تقاضا تشدید خواهند کرد.

 

لزوم برخورد جدی با اصناف متخلف

در همین حال رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران نسبت به سقوط نمودار رعایت پروتکل های بهداشتی در استان و احتمال تدوام شیوع کرونا هشدار داد و تاکید کرد : باید به صورت جدی جلوی فعالیت واحدهای صنفی را که نسبت به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی بی‌توجه هستند، گرفت چون در غیر این صورت این واحدها حداکثر تا یک ماه آینده به منشاء و کانون بحرانی شیوع موج جدید کرونا در استان تبدیل می‌شوند.

فرهاد غلامی افزود : زنگ خطر شیوع افسارگسیخته  گسترده کرونا در مازندران به دلیل رعایت نشدن نکات بهداشتی در واحدهای صنفی استان به صدا در آمده است و برای رفع این چالش اصناف متخلف باید جریمه و براساس ضوابط با آنها برخورد شود.

وی با اعلام این که طبق ارزیابی های انجام شده شلوغی در کنار رعایت نشدن پروتکل های بهداشتی، بازار و اصناف مازندران را به یکی از کانون‌های اصلی جان گرفتن دوباره کرونا در استان تبدیل کرده است، گفت : اگر چه نگاه متولیان سلامت از جمله دانشگاه علوم پزشکی تعطیلی دایم واحدهای ناقض دستورالعمل‌های بهداشتی نیست و معتقدیم که پس از دو سال تجربه تلخ و ناگوار نباید بار دیگر به سمت ایجاد تضاد بین کار و کرونا برویم، اما اگر دستورالعمل‌های ستاد ملی مدیریت مقابله با کرونا در این اماکن رعایت نشود، تنها راه مهار کرونا پلمب بلندمدت واحدهای متخلف است تا آنهایی که رعایت می کنند بتوانند کسب و کارشان را حفظ کنند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران افزود: از سوی دیگر روند تزریق دز سوم واکسن کرونا در بین جامعه هدف ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفری استان هم قابل قبول نیست و تدوام سهل انگاری در رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و همچنین واکسن گریزی می تواند روزهای سیاهی را برای مازندران رقم بزند، مانند آنچه که تابستان سال گذشته و موج پنجم تجربه کردیم که سیاه ترین موج کرونایی استان بود.

طبق گزارش دانشگاه علوم پزشکی مازندران در زمان حاضر میزان رعایت پروتکل های بهداشتی  در استان حدود ۳۵ درصد است در حالی که برای ایمنی جمعی در مهار کرونا نیازمند رعایت بیش از ۸۰ درصدی است. 

همچنین طبق آخرین گزارش دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل در حال حاضر ۴۵۶ بیمار مبتلا به کووید  ۱۹ در بیمارستان های استان بستری هستند./ایرنا

🆔@khazartitrekhabar
🌐Khazartitrekhabar.ir