دوشنبه 7 آبان 1403-9:9 کد خبر:134352
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مطرح کرد:
بزم آئدس در محیط نمور
پشه ناقل بیماری تب دنگی علاقمند به محیط های نمور که حال و هوای سرد و بارانی این روزهای مازندران به محیطی مناسب برای تخم گذاری این نوع پشه است.
به گزارش خزرتیترخبر، پیش از این و در آغاز مهر ماه پشه آئدس در شهرستانهای چالوس، نوشهر، رامسر، عباسآباد، تنکابن، نور و محمودآباد مشاهده شده است و خوشبختانه نمونه گیری از پشه های این مناطق نشان داده است که پشه ها آلوده به ویروس بیماری تب دنگی نیستند.
بارندگی، ویژگی فصول سرد سال در مازندران و بهشتی برای آئدس پشه ناقل بیماری تب دنگی است، این روزها که کم کم به فصل پاییز نزدیکتر میشویم افزایش تعداد شهرهای میزبان این پشه طبق پیشبینیها محقق شده که هشداری برای مردم این استان به منظور رعایت نکات بهداشتی لازم است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران روز دوشنبه در این باره گفت: با فرا رسیدن فصل پاییز و شروع باندگیها نگرانی از افزایش گستره حضور پشه آئدس در مازندران بیشتر شده است.
رضا صفری عربی افزود: پیشبینیها از افزایش تعداد شهرستانهای آلوده به پشه آئدس محقق شده است، در اوایل مهرماه با مشاهده پشه آئدس در چالوس تعداد شهرستانهای آلوده به این پشه ناقل بیماری تب دنگی به هفت شهرستان افزایش یافته است.
وی ادامه داد: همانطور که پیشبینی میشد با رسیدن فصل پاییز و افزایش بارندگیها کانونهای مناسب تخمریزی این پشه ایجاد شود، این امر موجب افزایش تعداد شهرستانهای محل حضور پشه آئدس شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران در خصوص پراکندگی مناطقی که پشه آئدس در آنها ردگیری شده است اعلام کرد: در حال حاضر این پشه در شهرستانهای غرب استان مشاهده شده است، اما با توجه به مشاهده پشه در استان گلستان، احتمال ردگیری و شناسایی آن در نقاط شرقی مازندران هم محتمل است.
به گفته صفری عربی هرچند تعداد شهرستانهایی که پشه آئدس در آنها شناسایی شده افزایش یافت، اما تاکنون موردی از ابتلا افراد به این بیماری گزارش نشده است.
وی خاطرنشان کرد: سرعت تکثیر پشه آئدس وابسته به وجود مکان هایی که در آنها آب وجود دارد وابسته است و لاستیک های رها شده در زمان بارندگی ها مملو از آب می شوند و فراوانی تعداد لاستیک های رها شده در نقاط مختلف مازندران باعث شده در ردگیری این پشه شاهد باشیم نکات تخم ریزی و تکثیر آن در این نقاط شناسایی شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران توضیح داد: با توجه به اهمیت شناسایی و امحای نقاط آلوده به پشه آئدس در جلسه ای از شهرداران و دهیاران خواسته شد تا نسبت به از بین بردن نقاطی که لاستیک های رهاشده در آنها وجود دارد اقدام کنند.
وی از شهروندان در صورت مشاهده این نوع پشها می توانند به مراکز بهداشت گزارش دهند تا اقدامات لازم برای امحای پشهها انجام شود.
وی همچنین به شهروندان توصیه کرد در صورت داشتن علائم مختص بیماری تب دنگی میتوانند به پزشک خانواده خود مراجعه کنند تا اقدامات تشخیصی لازم از جمله نمونهگیری برای آنها انجام و مراحل درمان نیز اجرا شود.
تب دنگی یک بیماری ویروسی است که توسط پشههایی به نام آئدس منتقل میشود، این ویروس، چهار نوع ویروس دنگی را شامل میشود که هر کدام میتوانند علت ابتلا به تب دنگی شوند.
افزایش ابتلا به تب دنگی معمولاً در مناطق گرمسیری اتفاق میافتد، زیرا پشههای ناقل آن در این مناطق به راحتی میتوانند رشد و تکثیر کنند، همچنین، بارانهای زیاد و تجمع آب در ظروف و اشیاء مختلف میتواند محیط مناسبی برای تکثیر این گونه از پشه ها فراهم کند.
انسان ممکن است از طریق نیش پشههای حامل ویروس دنگی به این بیماری مبتلا شود، وقتی یک پشه حامل ویروس دنگی انسانی را نیش می زند، ویروس وارد سیستم خونی او میشود و عفونت را آغاز میکند.
درمان تب دنگی به تسکین علائم آن، نظیر تب، درد عضلانی، سردرد، و استفاده از آب و الکترولیتها برای جبران از دست دادن مایعات بدن تأکید دارد، در صورت بروز عوارض جدی، مانند خونریزی گوارشی، به مداخله فوری پزشکی نیاز است.
به گزارش خزرتیترخبر، برای پیشگیری از تب دنگی، مهم است که از در معرض نیش پشهها بودن در مناطق خطرناک پرهیز کرده و از روشهای حفاظت شخصی نظیر استفاده از اسپری ضد پشه، پوشیدن لباسهای مناسب و استفاده از پنجرهها و درها با توری استفاده کرد، همچنین، برنامههای کنترل پشهها و حذف محلهای آب راکد نقش مؤثری در کاهش ابتلا به تب دنگی دارند./ایرنا
🆔@khazartitrekhabar
🌐Khazartitrekhabar.ir