شنبه 31 خرداد 1393-14:3 کد خبر:334

مدیرعامل آبفای شهری مازندران:

29درصد از آب استان پرت می رود

مدیر عامل آب و فاضلاب شهری مازندران با اشاره به اینکه فرسودگی لوله های شبکه آبرسانی از مشکلات ویژه این دستگاه است گفت:29 درصد از آب استان به صورت فیزیکی و غیر فیزیکی هدرمی رود.

 


به گزارش خزرخبر، ذبیح الله ذاکری در نشست خبری هفته صرفه جویی در مصرف آب در محل تصفیه خانه فاضلاب شهر ساری، اظهار کرد: میزان مخازن موجود شبکه آب و فاضلاب مازندران بالغ بر 427 هزار متر مکعب و آحاد زیرپوشش این شرکت از خدمات آب آشامیدنی سالم بالغ بر 2.6 میلیون نفر است.

وی افزود: 52 شهر مازندران از خدمات آب و فاضلاب شهری مازندران بهره مند و تعدادی از روستاهای همجوار شهرها نیز زیرپوشش خدمات آبفای شهری استان هستند.

مدیرعامل آب و فاضلاب شهری مازندران با اشاره به اینکه سرانه تولید روزانه آ در مرکز 260 لیتر نفر در روز است، تصریح کرد: 175 لیتر نفر در روز سرانه مصرف آب آشامیدنی شهروندان مازنی در شبانه روز است.

ذاکری با بیان اینکه مازندران در حوزه برخورداری از سیستم آب و فاضلاب نسبت به متوسط کشوری از شاخص پایینی برخوردار است، افزود: 12 درصد سیستم آب و فاضلاب کشور در مازندران بوده که سرانه کشوری 40 درصد است.

مدیرعامل آبفای شهری مازندران با اشاره به اینکه 407 کیلومتر از 794 کیلومتر تعهد برنامه پنجم توسعه برای اجرای سیستم تصفیه فاضلاب در استان انجام شد، گفت: از 133 میلیارد تومان اعتبار مصوب سال 92 تنها 33 میلیارد تومان تخصیص یافته که 16.2 میلیارد تومان در بخش فاضلاب و 16.2 میلیارد تومان در بخش آب هزینه شده است.

ذاکری با بیان اینکه آبفای شهری ماندران 189 میلیارد ریال به پیمانکاران استان بدهکار است، افزود: عدم استفاده از آب های سطحی، کاهش بارش نزولات آسمانی و فرسودگی شبکه ها را از عمده ترین چالش های آب و فاضلاب شهری مازندران دانست و افزود: 27 درصد شبکه های آبرسانی شرکت فرسوده و سبب هدر رفت و پرت 28 درصدی آب تولیدی استان برای شهروندان می شود.

وی با اشاره به اینکه سرمایه گذار بخش خصوصی رغبت کمتری به فعالیت در حوزه آبفای شهری استان دارد، گفت: باید اعتبارات ملی بخش آب استان افزایش یابد.

ذاکری در مورد میزان کیفیت آب شرب شهروندان ساروی، پاسخ داد: بر اساس شاخص های اندازه گیری آب تولیدی ساری استاندار بوده ولی ممکن است از مطلوبیت نوشیدن برخوردار نباشد و از حیث بهداشتی تایید شده است.

وی با اعلام اینکه عملیات احداث تصفیه خانه فاضلاب در شش شهر ساری، جویبار، بابل، بابلسر، نوشهر، چالوس و بخشی از قائم شهر انجام شده است، گفت: 160 هزار نفر از جمعیت مازندران از سیستم تصفیه فاضلاب بهره مند هستند.

مدیرعامل آب و فاضلاب شهری مازندران از آغاز عملیات تصفیه فاضلاب در شهرهای قائم شهر، آمل و محمودآباد خبر داد و گفت: در صورت تامین اعتبارات، کار سیستم تصفیه خانه فاضلاب رامسر نیز اجرایی می شود.

ذاکری از وجود 10 آزمایشگاه کنترل کیفی آب در استان خبر داد و گفت: دغدغه اساسی کارکنان شرکت، تامین آب سالم و بهداشتی برای شهروندان است.

وی با بیان اینکه برای خدمات دهی مناسب نیاز به اعتبارات بیشتری در حوزه آب استان هستیم، افزود: میزان اعتبارات پیش بینی شده آب و فاضلاب شهری استان در طی سال های برنامه پنجم توسعه بالغ بر 5280 میلیارد ریال بوده که بخش عمده از این اعتبارات تخصیص نیافته است.