شنبه 1 مهر 1396-8:41 کد خبر:45854
بلاغ گزارش می دهد:
پروژه ناامید کردن شالیکاران برای کاهش تولید برنج
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: واردات برنج به دستور وزارت صنعت و معدن انجام میشود و وزرات جهاد کشاورزی دخالتی در این موضوع ندارد.
خزرخبر: مازندران بیش از 40 درصد نیاز برنج کشور را تولید میکند، تولیدی که از اسفند ماه شروع و با برداشت تابستانه به پایان میرسد،هر چند 35 هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان به زیر کشت دوم میرود.
برنج دومین کالای استراتژیک کشور پس از گندم است که دولت برای توسعه کشت آن در مازندران اقدامات و تمهیدات ویژهای مانند محدود سازی کشت برنج در دیگر استانها در نظر گرفته است،نتیجه این تمهیدات نیز روی آوردن بسیاری از باغداران و دیم کاران به کشت برنج بوده است به گونهای که امسال پیشبینی شده است 200 هزار تن نسبت به سال گذشته افزایش تولید داشته باشیم.
اما سهم عمده موفقیتهای به دست آمده در تولید برنج متوجه شالیکاران مازندرانی است که در گرمای بالای 40 درجه، رنج کار و زحمت را به جان خریدند تا سهمی در امنیت غذایی کشور و استان داشته باشند.
برداشت 98 درصد اراضی شالیزاری مازندران
شالیکاران مازندرانی پس از 6 ماه کار، حاصل تلاش خودشان را درو کردند، اما برای فروش آن با مشکل مواجه هستند،علت اصلی رکود بازار، واردات برنج خارجی است،تلاشهایی که از اواخر اسفندماه سال گذشته آغاز شده بود به بار نشست و شالیکاران مازندرانی 98 درصد شالیزارها را درو کردند.
عنایتی مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه امسال پیش بینی شده یک میلیون و 400 هزار تن شلتوک در کشت اول، پرورش رتون و نشاء مجدد داشته باشیم، اظهار کرد: کشاورزان حدود 80 هزار هکتار از اراضی را بعد از کشت اول به پرورش رتون یا نشاء مجدد اختصاص دادند که در حال حاضر در مرحله زایشی است.
حمایت از شالیکاران نباید فقط روی کاغذ و زبان باشد، مهمترین خواسته شالیکاران عدم واردات برنج در فصل برداشت است، هر چند تا سال گذشته حساسیت زیادی روی این موضوع وجود داشت اما خبرهای منتشر شده از واردات برنج به داخل موجب ناراحتی و گله مندی کشاورزان شده است.
یکی از کشاورزان ساروی در این باره بیان کرد: مسئولان وعده متوقف کردن واردات برنج را دادند، اما همچنان شاهد واردات برنج کیلویی سه هزار تومان هستیم در حالی که محصول ما هنوز در کارخانهها است.
وی با درخواست از مسئولان مبنی بر جلوگیری از واردات برنج به کشور در زمان برداشت، تصریح کرد: شالیکاران رنج کار و گرما را برای امنیت غذایی کشور به جان خریدند، حالا نوبت دولت است تا عیار این زحمات را با واردات بی موقع کم نکند.
واردات برنج با مجوز وزارت صنعت، معدن و تجارت
در این بین نقش نمایندگان مازندران در دفاع از حقوق شالیکاران استان پر رنگتر خواهد بود،نمایندگان باید با طرح پرسش از وزرای جهاد کشاورزی و صنعت و معدن به آنها اخطار دهند که جلوی واردات بی موقع را بگیرند.
شاعری نماینده مردم شرق مازندران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بارها اعلام شده که نباید اجازه ترخیص به برنجهای وارداتی در فصل برداشت داده شود، تاکید کرد: متاسفانه برخی خبرها حاکی از آن است که وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صنعت و معدن اجازه ترخیص برنج را میدهند، که این ضربه سنگینی به تولید داخل است.
هر چند مسئولان صدور مجوز واردات را به یک دیگر پاسکاری میکنند، اما به نظر میرسد وزارت جهاد کشاورزی باید اهرمهای فشار بیشتری برای همراهی وزارت صنعت و معدن جهت جلوگیری از واردات برنج در اختیار بگیرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در این باره بیان کرد: وزارت جهاد کشاورزی فشار زیادی وارد کرده تا برنج در زمان برداشت وارد نشود.
دلاور حیدرپور افزود: واردات برنج به دستور وزارت صنعت و معدن انجام میشود و وزرات جهاد کشاورزی دخالتی در این موضوع ندارد.
پروژهای برای واردات برنج و ناامیدکردن کشاورزان
در بخش تولید کشاورزی، کشاورزان مازندرانی تلاشهای زیادی برای دستیابی خودکفایی کردهاند و این دست اندرکاران هستند که با اجرای قانون میتوانند در حفظ و حمایت تولید نقش به سزایی داشته باشند.
اصرار بر واردات در زمان برداشت نشان از دستهای پشت پردهای دارد که ناامیدی را در دل تولیدکننده بیاندازد تا او سال بعد دیگر به کشت برنج اقدام نکند، یقیناً کسری این تولید بهانهای برای واردکنندگان است تا بتوانند به منافع خود دست یابند، به نظر این یک پروژه از پیش تعیین شده است.