چهارشنبه 19 مهر 1396-11:28 کد خبر:46165

رئیس اتحادیه باغداران مازندران اعلام کرد:

برداشت مرکبات نارس در مازندران نگران‌کننده است

رئیس اتحادیه باغداران مازندران از برداشت زودهنگام مرکبات نارس توسط باغداران در استان انتقاد و اظهار نگرانی کرد.


به گزارش خزرخبر و به نقل از بلاغ، محمد شعبانی با ابراز نگرانی از اینکه برخی باغداران و سورتیگ‌دارن اکنون اقدام به برداشت پرتقال کرده‌اند، این امر را خسارت بزرگی برای آینده دانست و اظهار داشت: این افراد با برداشت پرتقال نارس، اقدام به رنگ‌آوری و سم‌زدایی کرده و آن را وارد بازار کرده‌اند و به خاطر نارس بودن استاندارهای لازم را ندارد و این تصور ایجاد شده که امسال نیز مانند سال گذشته پرتقال مازندران بخاطر سرما بی‌آب و یخ‌زده است.

وی فروش پرتقال‌های نارس و بدون استاندارد را منطقی نداست و افزود: با این کار برای فروش 5 هزار تن، حدود 1.5 میلیون تن تحت‌الشعاع قرار خواهند گرفت.

رئیس اتحادیه باغدران مازندران خواستار رسیدگی به این امر و جلوگیری و رسیدگی به رنگ‌افزایی توسط این افراد شد و تصریح کرد: رنگ‌آوری این افراد نیز به قاعده نبوده و به هر 2 هزار لیتر آب، 10 کیلو رنگ اضافه می‌کنند درحالی‌که در کشور آمریکا در هر یک میلیون لیتر آب، دو کیلو رنگ اضافه می‌کنند.

شعبانی توان صادراتی استان را بیش از 200 هزار تن اعلام کرد و گفت:اما قیمت تمام شده ما در برابر سایر رقبا بالا بوده و توان رقابتی ما را پایین می‌آورد که در این زمینه نیازمند مشوق‌های صادراتی هستیم و برای شروع حتی می‌توان از مشوق‌ یارانه کمتر از 100 میلیارد تومان که ذکر شده نیز بهره برد.

وی با بیان اینکه امسال بخاطر شرایط جوی، پرتقال‌ها دارای اندازه متوسط و خوبی است و ریز و درشت کمتر وجود دارد، آن را برای صاردات مناسب دانست و برای افزایش صادرات به وام کم‌بهره و تسهیل در حمل و نقل اشاره کرد.

رئیس اتحادیه باغداران مازندران در پایان با بیان اینکه 80 درصد تولید کیوی کشور مختص استان مازندران است، وضعیت آن را برای امسال خوب ارزیابی کرد و یادآور شد: به‌خاطر کیفیت خوب کیوی مازندران، کشورهای اروپایی نیز قصد خرید آن را داشته اما به دلیل بالا بودن قیمت تمام‌شده، قدرت رقابت ما کم است که در این رابطه نیز نیازمند مشوق صادراتی هستیم.

سیاست منع صادرات کیوی به تولیدات مازندران آسیب رساند

براساس همین گزارش،عبدالله مهاجر با بیان اینکه در حوزه قیمت تمام شده مرکبات استان نتوانستیم ورود پیدا کنیم، اظهار کرد: باید مشخص شود که مشوق صادراتی لازم است یا خیر تا نامه‌نگاری‌ها مانند سال گذشته بی‌نتیجه نشود.

وی با تایید بر اینکه بخشی از وظایف اجرایی صادرات مرکبات مازندران بر عهده جهاد کشاورزی است، افزود: سازمان توسعه تجارت متولی اصلی صادرات کشور است که بخشی از وظیفه صادرات مرکبات معطوف جهاد کشاورزی می‌شود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مازندران خواستار پیگیری پرداخت مشوق‌های صادراتی مرکبات از ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی شد و تاکید کرد: سال گذشته در بحران سرما و بروز خسارت، سازمان جهاد کشاورزی و تعاون روستایی کمک‌های فراوانی کردند اما برطرف شدن همه مشکلات از سوی دو سازمان، طبیعی است که انجام شدنی نیست.

مهاجر با بیان اینکه اگر مشوق‌های صادراتی برای مرکبات استان اعمال شود، هم‌افزایی صادرکنندگان با جهاد کشاورزی و دیگر دستگاه‌ها صورت می‌گیرد، گفت: نبود مشوق برای صادرات امکان صادرات مرکبات استان را به کمترین میزان می‌رساند.

وی در پایان با انتقاد از سیاست وزارت جهاد کشاورزی در ممنوعیت صادرات کیوی مازندران در مرداد ماه امسال، بیان کرد: این روند موجب آسیب رساندن به کیفیت کیوی مازندران شده است که نسبت به این روند رضایت وجود ندارد.