سه شنبه 9 آبان 1396-10:59 کد خبر:46531

سازمان حمایت از تاکسیران کجاست؟؟

تاکسیرانی گلوگاه در ایستگاه مشکلات/ چه زمانی این تاکسی‌ها از ایستگاه خارج می‌شوند؟!

شهر گلوگاه مدت‌هاست شاهد نارضایی مردم و رانندگان تاکسی از شرایط موجود است،سازمان حمایت از تاکسیران کجاست تا مشکلات و خواسته‌های خود را بگویبم؟


به گزارش خزرخبر و به نقل از بلاغ، تردد شهروندان در هر شهری رابطه مستقیم با وسائط نقلیه عمومی و در رأس آنها، تاکسی دارد.

تاکسی در هر شهری، بیشترین درصد نیاز مردم به حمل و نقل و جابجایی در شهر را به خود اختصاص داده و برنامه‌ریزی در ارائه خدمات فراگیر از سوی مسئولان تاکسی‌رانی نقش اساسی در سطح رضایتمندی مردم دارد.

شهر گلوگاه نیز مدت‌هاست شاهد نارضایی مردم و رانندگان تاکسی از شرایط موجود است.

در گفتگو با رانندگان تاکسی شهرستان گلوگاه، آنان معتقدند وظایفی را که بر عهده دارند به طور کامل انجام می‌دهند، اما مشکلات زیادی بر سر راه آن‌ها وجود دارد که کیفیت خدمات را تحت تاثیر خود قرار داده و در همین راستا گلایه‌هایی از سمت تاکسیرانان وجود دارد.

یکی از رانندگان تاکسی که حدود 60 سال سن داشت، گفت: در گلوگاه 80 تاکسی و 20 تاکسی بی‌سیم فعال است و رده سنی رانندگان بازنشسته و بیشتر آنان جوان هستند.

این راننده ادامه داد: سؤال ما این است که سازمان حمایت از تاکسیران کجاست تا من تاکسیران، مشکلات و خواسته‌های خود را بگویم.

از مهم‌ترین گلایه‌های تاکسیرانان گلوگاه، تک ایستگاه بودن و مسافرکش‌های شخصی است که مانع از کسب و کار شده و همچنین اصول اخلاقی را از جانب مسافربرهای شخصی کنار گذاشته و از الفاظ غیر متعارف استفاده می‌شود که بسیار نابجا و ناپسند است.

در گلوگاه، ایستگاه‌های تاکسی در نقاط مختلف شهر وجود ندارد و اغلب نقاط استقرار تاکسی‌ها نامناسب می‌باشند،این امر باعث شده تا مردم ندانند که برای استفاده از تاکسی باید به کجا مراجعه کنند،طبیعی است که این نقیصه در میزان درآمد و معیشت رانندگان تاکسی نیز تاثیر منفی از خود بجا می‌گذارد.

معضل مسافربرهای شخصی در ابتدای ورودی شهر نیز مزید بر علت می‌باشد که تاکسیرانان از مسئولان درخواست رسیدگی به مشکلات موجود را دارند.

وی می‌گوید: مسافربرهای شخصی اصولاً از شهر بهشهر، که مسافر خود را سوار می‌کنند و به سمت گلوگاه حرکت می‌کنند، مسافر را داخل شهر می‌برند و کرایه داخلی هم از آنان می‌گیرند که حسابی کاسبی‌مان را کساد کرده‌اند.

یکی دیگر از رانندگان تاکسی که درد دل زیادی درباره این موضوع دارد، ادامه می‌دهد: امنیت مسافر در خودروهای حمل و نقل عمومی بیشتر است و نیاز است درباره استفاده از خودروهای عمومی فرهنگ‌سازی صورت گیرد و رسانه‌ها در این زمینه نقش مهمی دارند.

این راننده جوان با اشاره به لزوم حفظ امنیت مسافران، می‌افزاید: این را هم باید بگویم که در شهرستان، تاکسی‌های بین شهری وجود ندارد تا مسافران را به شهرهای مجاور برسانند و این امر باعث شد مسافربرهای شخصی نیز وقتی عابری وارد خیابان می‌شود، جلوی او متوقف می‌شوند و اصرار به سوار شدن می‌کنند و از آنجایی که پایانه مسافربری بین شهری در گلوگاه وجود ندارد، به ناچار مسافران نیز سوار چنین ماشین‌های غیر قابل اعتماد می‌شوند تا خود را به مقصد برسانند.

یک راننده تاکسی گفت: یادگاری تار عنکبوت بر جیب خالی ما رانندگان تاکسی نقش بسته، که عموماً از نخستین ساعات بامداد تا واپسین ساعات شب حدود 13 ساعت و حتی در ایام تعطیل و با هر شرایط آب و هوایی از کار و کوشش دست بر نمی‌داریم، اما درآمد مناسبی عایدمان نمی‌شود.

رانندگان تاکسی در گلوگاه می‌گویند: ارائه خدمات با نرخ کرایه مصوب سال 94 دریافت می‌شود و شهرداری گلوگاه بخش خدمات تاکسیرانی در این چند سال نرخی مشخص اعلام نکرده است، اما معمولا کورسی 500تومان دریافت می‌شود.

وی ادامه داد: ما رانندگان تاکسی هر نرخی که بخواهیم مجبوریم از مسافر بگیرم و از آنجایی که تاکسی متر نیز روی هیچ یک از تاکسی‌ها نصب نیست، مردم هم نمی‌توانند اعتراض کنند.

این راننده تاکسی گفت: اکثر قطعات خودرو طی یک ساله گذشته گران شده و تاکسی هم جزو ماشین‌هایی است که به علت تردد فراوان در شهر نیاز است همیشه قطعات آن تعمیر و یا تعویض شود و قطعاتی همچون تسمه تایم، لاستیک، صفحه کلاچ، لنت ترمز، روغن موتور و بسیاری از قطعات دیگر در عرض یک سال چندین بار گران شده‌اند و اجناس چینی بازار هم جوابگوی کار ما نیست.

وی تاکید کرد: در کنار این گرانی‌ها و متغیر بودن نرخ کرایه‌ها، وجود مسافربرهای شخصی مشکلات ما را چند برابر کرده است.

وی یاد آور شد: مسافر به خودی خود در شهر کم است و در روز اکثر ما رانندگان 40 هزار تومان کار می‌کنیم و شاید یکی از دلایل آن همین یک ایستگاه فعال است، اما اگر ایستگاه‌های دیگری در سطح شهر ایجاد شود، عملاً تعداد مسافرین بیشتر خواهد شد.

یکی از رانندگان نیز از عدم پرداخت حق بیمه تاکسیران‌ها انتقاد کرد و گفت:پرداخت حق بیمه برخی رانندگان از طرف تاکسیرانی انجام نمی‌شود، اما با این حال برای اکثر رانندگان تاکسی حق بیمه پرداخت می‌شود.

وی ادامه داد: برای تعویض خودروی فرسوده نیز همه تاکسی‌ها جدید هستند و تسهیلاتی به میزان 20 میلیون تومان برای تعویض ارائه شده و رانندگان هر ماه تقریبا 500هزار تومان اقساط را پرداخت می‌کنند که با این وضع کار کردن پرداخت آن مشکلاتی را ایجاد کرده است.

رانندگان تاکسی از عدم همکاری مسئولان همچون راهنمایی و رانندگی انتقاد کردند و معتقدند: طبق قانون، وقتی ما رانندگان برای ثانیه‌هایی برای پیاده کردن و یا سوار کردن مسافر مجبور به توقف بصورت پارک دوبله می‌شویم، بلافاصله جریمه خواهیم شد.

تاکسی نقش پررنگ‌تری در جابجایی مسافران ایفا می‎کند و برای رفع مشکلات این قشر باید همت کرد.