سه شنبه 3 بهمن 1396-9:28 کد خبر:49941
قابل توجه مسئولان شهرستانی:
آبهای سطحی یکی از مشکلات اصلی شهر فریدونکنار
اینکه در قرن ۲۱ شهروندان یک شهر توریستی در زمان بارندگی مجبور باشند با «چکمه» از خیابانها عبور کنند بسیار ناشایست است.
به گزارش خزرخبر و به نقل از بلاغ، فریدونکنار با توجه به نزدیکی به دریا و بالا بودن سطح آب این شهر، در زمان بارندگی با مشکل آبهای سطحی رو به رو شده و در برخی از مواقع این مشکل به یک معضل بحرانزا تبدیل شده و موجب اختلال در زندگی شهروندان میشود.
مناطق فیروزآباد، ولیعصر و کوچه شهید اسدی از جمله مناطقی است که درگیر معضل آبهای سطحی هستند و پس از وعدههای رنگارنگ مسئولان هنوز این مسئله حل نشده است.
مهدی غلامی از شهروندان فریدونکناری اظهار کرد: تجمع آبهای سطحی در مناطق مختلف شهر فریدونکنار منظره شهر را بسیار مخدوش کرده و همچنین موجب بروز مشکلات عبور و مرور برای شهروندان شده است.
وی با اشاره به اینکه شهرداری باید با توجه به دریافت عوارض و مالیات خدمات خوبی را برای شهروندان ارائه کند، خاطرنشان کرد: اینکه در قرن ۲۱ شهروندان یک شهر توریستی در زمان بارندگی مجبور باشند با «چکمه» از خیابانها عبور کنند بسیار ناشایست است و در شأن مردم فریدونکنار نیست.
این شهروند فریدونکناری با بیان اینکه با یک بارندگی کوچک فریدونکنار به یک آب بندان طبیعی تبدیل میشود، افزود: در حالی که بسیاری از مسئولان وعده داده بودند که این مشکل را در خیابانها و کوچههای فریدونکنار برطرف کنند، اما هنوز این وعدهها محقق نشده است.
سیدمحمد احمدی مسئول آتشنشانی شهرستان فریدونکنار اظهار کرد: یکی از مشکلات فریدونکنار دفع آبهای سطحی است که البته امسال چند اگوی منتهی به دریا برای رفع این مشکل بازگشایی شد.
وی خاطرنشان کرد: فریدونکنار منطقهبندی شده و هر منطقه به یک گروه سپرده شده تا در مواقع بحرانی نیروهای عمرانی در کنار نیروهای خدماتی اقدام به پاکسازی اگو کنند.
مسئول آتشنشانی فریدونکنار با بیان اینکه برای سال ۹۷ چند اگوی جدید ایجاد میشود، تصریح کرد: امیدواریم در سال ۹۸ در زمینه آبهای سطحی مشکلی در فریدونکنار نداشته باشیم.
ناصر آزادی دبیر ستاد بحران شهرداری فریدونکنار نیز با اشاره به اینکه بزرگترین مشکل شهر فریدونکنار آبگرفتگی سطح شهر است، اظهار کرد: مشکل نهرهای داخل شهر با مدیریت آنی برطرف میشود و اگر مدیریت نشود و لایروبی رودخانه تداوم نداشته باشد، مشکل ایجاد میشود.
وی با اشاره به اینکه با برنامهریزی صورت گرفته سالانه به صورت کامل لایروبی صورت میگیرد، گفت: ۳ هزار مترمربع از رودخانه فریدونکنار برای جلوگیری از تجمع آبهای سطحی لایروبی شده است.
دبیر ستاد بحران شهرداری فریدونکنار با بیان اینکه در سال گذشته هزار و صد متر اگوکشی در فریدونکنار صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: ایجاد هزار و ۳۰۰ مترمربع دیوار حفاظتی از اقداماتی بوده که برای رفع معضل آبهای سطحی انجام شده است.
حمید بخشی شهردار فریدونکنار اظهار کرد: در تنظیم بودجه پیشنهادی سال ۹۷ مبلغ حدود ۵ میلیارد تومان برای اگوگذاری، بحث دیواره سنگی و وزنی رودخانه اصلی شهر اختصاص پیدا کرد.
وی خاطرنشان کرد: مدیریت دفع آبهای سطحی و بخشی از ریزش مربوط به کنارههای رودخانه ها و آسفالت و موزاییک معابر نیز در دستور کار قرار دارد.
شهردار فریدونکنار افزود: دفع آبهای سطحی فریدونکنار به لحاظ شهرسازی از ابتدا ساخت و سازها مدیریت نشد و بخش قابل توجهی از شهر در معرض خطر سیلاب قرار دارد.
بخشی با بیان اینکه در اصلاحیه بودجه سال ۹۶ که تقدیم شورا شد مبلغی را برای انجام مطالعات دفع آبهای سطحی و سیلابهای شهری اختصاص دادیم، یادآور شد: برای این امر مشاوری از سوی شهرداری مشخص میشود و طرح تقدیم استانداری میشود تا از طریق سازمان شهرداریهای کل کشور اعتبارات خاص ملی به فریدونکنار اختصاص پیدا کند.
وی افزود: در زمینه دفع آبهای سطحی و مربوط به سیلاب شهری اعتباری برای فریدونکنار جذب نشد و دلیل اصلی آن هم این بود که طرحی را ارائه ندادیم، و در حال حاضر بر اساس ابلاغیه استانداری شهرهایی در اولویت هستند که صاحب طرح باشند.
شهردار فریدونکنار با بیان اینکه در هر سال باید لایروبی در فریدونکنار صورت بگیرد، خاطرنشان کرد: رودخانه سیلابهای فراوانی به همراه دارد و این سیلابها با وجود تنه درختان، شاخه شکسته و نخالهها علاوه بر اینکه چهره زشتی به شهر میدهد موجب تخریب دیوارههای خاکی میشود و آب را گل آلود و فضا را برای صیادان سخت میکند.
براساس این گزارش، در حالی که هماکنون در فصل زمستان قرار داریم و بارندگیهای پی در پی را در پیشرو داریم، نیاز است تا مسئولان با اقدام جدی در پی رفع مشکل آبهای سطحی فریدونکنار باشند تا شهروندان از حقوق حداقلی شهروندی خود، که برخورداری از امنیت روانی است، برخوردار باشند.