يکشنبه 26 فروردين 1397-12:42 کد خبر:53281
خبرگزاری فارس گزارش میدهد:
صیادان مازندرانی چشمانتظار یک مصوبه!/این قشر مظلوم را دریابید
صیادانی که از 20 مهرماه سال گذشته دل را به دریا زده و امیدوار از اینکه بتوانند سبد صیادی خود را پررونق کنند متاسفانه نتوانستند صید خوبی داشته باشند.
خزرخبر: صیادان مازندران پس از گذشت بیش از 6 ماه تلاش و تکاپوی شبانهروزی تورهای خود را از دریا جمع کردند، آنهایی که سرمای آب، مسائل و مشکلات بسیار نتوانست ناامیدشان کند.
صیادانی که از 20 مهرماه سال گذشته دل را به دریا زده و امیدوار از اینکه بتوانند سبد صیادی خود را پررونق کنند اما امسال نیز برخی از آنها نتوانستند صید خوبی داشته باشند، با این حال از تلاش ناامید نشدند و تا پایان صید در آبی بیکران در پی روزی حلال بودند.
درست است صید امسال نسبت به سال گذشته رشد داشته ولی صیادان در برخی مناطق نتوانستند صید خوبی داشته باشند.
از این پس تا آغاز فصل صید ماهیهای استخوانی صیادان بیکار میشوند و چشمانتظارند تا دوباره فصل صید آغاز شود و بتوانند روزی خود را هرچند که اندک، بهدست آورند.
* فصل صید و صیادی در حقیقت 9 ماه است
مدیرعامل اتحادیه پره مازندران در اینباره گفت: درست است میانگین صید امسال مطلوب بوده ولی برخی شرکتهای تعاونی به حد نصاب نرسیدند.
خشایار نوایی بیان کرد: با هماهنگی ادارهکل شیلات و اتحادیه تعاونی پره مازندران بحث سازماندهی و تعدیل پرهها با درآمد حداقل در دستور کار قرار دارد.
وی تصریح کرد: مقرر شد از سال ۸۷ کاهش ۱۰ درصدی حق بیمه صیادان در دستور کار قرار گیرد ولی این موضوع تنها برای استان گیلان محقق شد و این موضوع برای استانهای گلستان و مازندران درحال پیگیری است.
* 12 شرکت میانکاله در فصل صید 300 هزار تومان درآمد داشتند
مدیرعامل اتحادیه پره مازندران با بیان اینکه صیادی جزو مشاعل سخت و زیانآور است، اظهار کرد: تلاش صیادان و شرایط دریا و رطوبتخیزی آن موجب ابتلای صیادان به بیماریهای مختلف میشود امسال حتی برخی از شرکتهای تعاونی از جمله 12 شرکت میانکاله در طول این 6 ماه به طور میانگین 300 هزار تومان هم درآمد نداشتند.
* بیش از 90 درصد صیادان شغل دوم ندارند
نوایی خاطرنشان کرد: با پایان یافتن فصل صید ماهیهای استخوانی باتوجه به اینکه بیش از 90 درصد صیادان شغل دوم ندارند باید بیش از 3هزار صیاد دور میدانها بایستند و کارگری کنند.
وی یادآور شد: درست است فصل ماهیهای استخوانی حدود 6 ماه است ولی صیادان برای جمعآوری ادوات خود در حقیقت 9 ماه از سال مشغول هستند تا بتوانند ادوات را جمعآوری کنند که لازم است حق بیمه آنان از 27 به 17 درصد کاهش یابد، چرا که توان پرداخت آن را ندارند.
مدیرعامل اتحادیه پره مازندران در پایان گفت: از این پس تلاش برای رهاسازی بچهماهی و بارور کردن دریا آغاز میشود تا بتوانند صیادان روزی خود را تأمین کنند.
* رشد 16 درصدی صید در دریای مازندران
سرپرست شیلات مازندران در اینباره گفت: فعالیت صید و صیادی حدود 4 هزار صیاد مازندرانی روزگذشته به مدت ۶ ماه تعطیل و تورهای صیادی ۵۴ شرکت تعاونی پره استان شب گذشته جمع شد.
ولیالله محمدزاده بیان کرد: میزان صید ماهیهای استخوانی از آغاز فصل صید تاکنون 2 هزار و 700 تن بوده که حدود 16 درصد رشد داشته است.
* تعدیل درآمدی صیادان در دستور کار قرار دارد
وی تصریح کرد: برخی از ماهیگیران نتوانستند صید خوبی داشته باشند که در این زمینه برنامه رهاسازی ماهی در مناطقی که کاهش صید داشتیم در دستور کار قرار دارد.
سرپرست شیلات مازندران با اشاره به اینکه بحث تعدیل درآمدی صیادان نیز در دستور کار قرار دارد، افزود: صیادانی از مرز فعالیت آنان گذشته سهام آنان خریداری شده تا توزیع درآمد بیشتر شود.
محمدزاده خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه صیادی جز مشاغل سخت و زیانآور است، برای اجرایی کردن بحث بیمه آنان نیاز به تأمین اعتبار است؛ با توجه به اینکه ۶ ماه از سال فعالیت میکنند به جای ۳۰ سال، ۲۵ سال بازنشسته شوند.
وی با اعلام اینکه کاهش حق بیمه پرداختی صیادان در دستور کار قرار دارد که مصوبه سال ۸۷ است، خاطرنشان کرد: قرار شد برای صیادان حق بیمه ۱۰ درصد از 27 درصد به 17 درصد با تأمین اعتبار از محل هدفمندی یارانهها کاهش یابد که نمایندگان استانهای شمالی پیگیر این مهم هستند تا این مصوبه نهایی شود.
براساس این گزارش، چه سبدهای صیادان پر و یا خالی صیادان تورهای خود را جمع کردند و چشمانتظارند تا با آغاز فصل صید دوباره تورهای خود را در آبی بیکران پهن کرده و روزی خود را از دریا طلب کنند.