جمعه 3 مرداد 1393-22:54 کد خبر:598

رئیس ستاد استهلال استان‌های خراسان اعلام کرد:

زمان قطعی عید سعید فطر

رئیس ستاد استهلال استان‌های خراسان گفت: امکان رویت هلال ماه شوال در روز یکشنبه پنجم مردادماه وجود ندارد و این ماه در روز دوشنبه قابل رویت است و روز سه شنبه عید فطر است.

 


به گزارش  خزرخبر و به نقل از صبحانه آن لاین، حجت الاسلام ابراهیم معادی در نشست خبری که به منظور رویت هلال ماه شوال برگزار شد اظهار کرد: امکان رویت هلال ماه شوال در عصر دوشنبه در مناطق جنوبی کشور با چشم غیر مسلح و در مناطق شمال شرق و شمالی از جمله استان‌های خراسان رضوی، شمالی و جنوبی با چشم مسلح امکان پذیر است.

وی افزود: روز یکشنبه هلال ماه قبل از خورشید غروب می‌کند و ماه شوال در آسمان قابل رویت نیست این در حالی است که در روز دوشنبه غروب خورشید به افق مشهد ساعت 41/19 دقیقه و غروب هلال ماه در ساعت15/20دقیقه اتفاق می‌افتد و میزان مکث هلال ما در آسمان حدود 35 دقیقه و فاز روشنایی آن دو و پنجاه و پنج صدم است.

معادی خاطرنشان کرد: 170 نفر در قالب 34 گروه رسمی برای رویت هلال ماه شوال از ظهر دوشنبه به رصدگاه‌های استان‌های خراسان اعزام می‌شوند که از این تعداد چهار گروه برای اولین بار از گروه‌های اهل سنت در مناطق اسدیه، خواف، تربت جام و راز و جرگلان به کار رویت هلال ماه شوال می‌پردازند.

رئیس ستاد استهلال استان‌های خراسان تصریح کرد: این گروه‌ها در قالب پنج نفر و متشکل از مدیر و روحانی گروه، محاسب، متصدی تلسکوپ و تصویربردار است.

وی عنوان کرد: تنها ملاک پایان ماه مبارک رمضان و اعلام عید سعید فطر، رویت ماه شوال با چشم مسلح و یا غیر مسلح است در همین راستا 150 گروه در سطح کشور زیر نظر مستقیم دفتر مقام معظم رهبری به استهلال ماه می‌پردازند البته این گروه‌ها در تمام ماه‌های قمری طول سال برای رویت هلال ماه در رصدگاه‌ها فعال هستند و رویت هلال ماه رمضان و شوال تنها بخشی از اقدامات این گروه‌ها است.

معادی افزود: فطریه باید به مستمندان فامیل و محله و شهر که شناخت کافی از آنها داریم داده شود در غیر این صورت می‌توان به سایر مستمندان پرداخت کرد البته مردم باید بدانند پرداخت فطریه با کارت‌های بانکی و به صورت الکترونیکی بر اساس احکام شرع اشکال دارد.

رئیس ستاد استهلال استان‌های خراسان بزرگ در خصوص میزان فطریه و کفاره ماه مبارک رمضان اظهار کرد:  میزان فطریه به ازای هر نفر بر اساس نظر تمامی مراجع تقلید به جز آیت الله مکارم شیرازی به ازای قوت غالب گندم 40 هزار ریال و برنج 150 هزار ریال است و بر اساس نظر آیت الله مکارم شیرازی به ازای گندم 45 هزار ریال و برنج همان 150 هزار ریال است، میزان کفاره نیز به ازای هر روز روزه 10 هزار ریال است.