چهارشنبه 2 خرداد 1397-16:59 کد خبر:59933

مدیرکل پزشکی قانونی مازندران خبر داد:

تایید اشتباه عوامل بیمارستانی در مرگ بیمار ساروی

مدیرکل پزشکی قانونی مازندران اشتباه عوامل بیمارستانی در مرگ بیمار ساروی را تایید کرد.


به گزارش خزرتیترخبر و به نقل از روابط عمومی پزشکی قانونی مازندران ،علی عباسی گفت: خانم ۴۴ ساله ساروی در روز ۲۹ فروردین ماه امسال برای انجام جراحی فیوژن ستوان فقرات در بیمارستان امام خمینی (ره) شهرستان ساری بستری شد.

وی افزود: این بانوی ساروی پس از پایان موفقیت آمیز جراحی به دلیل آنچه که تزریق خون اشتباه (نامتجانس با گروه خونی) اعلام شد، جان باخت.

عباسی گفت:علت بروز این اشتباه ناشی از بستری شدن دو بیمار هم نام در یک اتاق بود که با تزریق خون نامتجانس مرگ یکی از این بیماران رقم خورد.

وی با بیان اینکه این اولین مورد تزریق خون اشتباه در مازندران بود، افزود:پرونده مرگ این بیمار از سوی دادستان عمومی و انقلاب شهرستان ساری به کمیسیون پزشکی ارسال می‌ شود تا پس از بررسی، مشخص شود اشتباه در کدام بخش (بخش خون آزمایشگاه، پزشک و یا پرستار) رخ داده است.

مدیرکل پزشکی قانونی مازندران گفت: مدعی العموم پرونده کمیسیون پزشکی را به پزشکی قانونی و یا سازمان نظام پزشکی برای یافتن مقصر اصلی (پزشک، پرستار و یا بخش خون آزمایشگاه) واگذارمی کند.

عباسی با بیان اینکه خطای ناسازگاری گروه‌های خونی ABo عوارض مرگباری دارد و امکان ایجاد آن در تمام دنیا وجود دارد، افزود: آنچه مهم است توجه به اهمیت ترزیق خون و فرآورده‌های آن و استقرار سیستم هموویژولانس برای مدیریت و پایش سلامت خون در بیمارستان‌ ها و مراکز درمانی دولتی و خصوصی است.

وی گفت:عدم رعایت استاندارد‌های انتقال خون توسط پرستاران خطای ترزیق ناشی از تشابه اسمی، عدم بررسی و بررسی دقیق اطلاعات کیسه خون با مشخصات هویتی و بالینی بیمار از جمله خطای‌ های ممکن در انتقال خون است که نیازمند برنامه ریزی مدون و ساختاری در پروسه ترزیق خون است.

براساس این گزارش، علی عباسی مدیرکل پزشکی قانونی مازندران، دلیل مرگ مادر باردار ساروی را خون‌ریزی ناشی از زایمان اعلام کرد و گفت: پرونده در حال حاضر در اختیار نظام پزشکی قرار دارد و اقدامات بعدی از این طریق انجام می‌شود.

وی همچنین علت فوت جوان آملی که ۱۵ آبان‌ماه سال ۹۵ گفته شد به دلیل اشتباهات پزشکی رخ داده را نیز عارضه دارویی اعلام کرد و گفت: دارو با سرعت زیاد به بیمار تزریق شده است که این پرونده هم براساس روال در نظام پزشکی رسیدگی می‌شود.