يکشنبه 6 خرداد 1397-11:32 کد خبر:59998

خبرگزاری مهر گزارش می‌‌دهد:

گلوگاه دوباره سوگوار شد/ حادثه در کمین ۳۰۰۰ دکل بند

مردم گلوگاه دوباره در سوگ جوانشان داغدار شدند تا آمار مرگ ‌ومیر دکل بندان این شهر به بیش از ۲۰۰ نفر برسد.


خزرتیترخبر: آمار مرگ‌ ومیر جوانان گلوگاهی به دلیل سقوط از ارتفاع دکل و یا برق‌گرفتگی بسیار نگران‌کننده است؛ بیش از ۲۰۰ جان‌باخته در دکل بندی و حدود یک هزار مصدوم در این شغل، آمار کمی نیست که بتوان به‌ راحتی از کنار آن گذشت.

گلوگاه دوباره داغدار شد و جوان دیگری از شهرستان گلوگاه و این بار از روستای خورشید کلا گلوگاه جانش را در دکل‌بندی‌ ازدست‌‎‌داد ، به ‌طورحتم، بیکاری  و نبود  فضای  مناسب‌ برای‌ کسب‌ و کار و اشتغال  در حیطه دانش و تخصص جوانان  علاوه  بر به  انحراف کشیده  شدن  جوانان و آسیب‌های اجتماعی در جامعه، می‌تواند یکی از مهم‌ترین عوامل سوق  دادن  جوانان‌به‌سمت مشاغل کاذب و غیر پایدار باشد که البته  در برخی موارد  با خطرات  و آسیب‌های  فراوانی همراه است.

امیر رسولی جوانی حدود ۳۲ ساله، مهندس عمران و دارای یک فرزند چندماهه است که دکل بندی را برای امرارمعاش خود انتخاب کرد و متأسفانه مرگ امانش نداد و شهرستان گلوگاه بار دیگر داغدار این جوان از جامعه دکل بندان شد.

نبود فرصت‌های مناسب اشتغال؛ مهم‌ترین مشکل گلوگاه

منوچهر جعفری خورشیدی از جوانان گلوگاهی در این مورد گفت: رسولی با مدرک کارشناسی ارشد عمران، مدتی در نظام فنی روستایی مشغول کار بود که به دلیل مشکلات و پایین بودن حقوق و دستمزد برای کسب حقوق و دستمزد بیشتر، راهی دکل بندی شد و برای امرارمعاش و کسب روزی حلال، به دلیل نبود اشتغال مناسب در شهرستان گلوگاه و شهرهای هم‌جوار، همچون صدها تن از جوانان دیگر گلوگاهی راهی شغل پرخطر، سخت و زیان‌آور دکل بندی شد.

وی افزود: مرحوم امیر رسولی حدود دو سال مشغول کار در شرکت مخابراتی به‌عنوان دکل بند بود که اردیبهشت‌ماه امسال براثر سقوط از ارتفاع و دکل مخابراتی، به دیار باقی شتافت.

جعفری، بابیان خطرات پیش روی جوانان و دکل بندان گلوگاهی خواهان ایجاد اشتغال مناسب در گلوگاه شد و بیان داشت:تدابیر و اقدامات مؤثر در بررسی ایجاد اشتغال مناسب در گلوگاه و همچنین جذب و به ‌کارگیری جوانان شهرستان گلوگاه این سرمایه‌های باارزش انسانی در حیطه  دانش و مهارت خود و یا حداقل در مشاغلی نزدیک به موقعیت اجتماعی و پتانسیل‌های فردی آنان می‌تواند علاوه بر ایجاد سرزندگی در جامعه و افزایش نشاط، توسعه اقتصادی را برای شهروندان به ارمغان آورد که نیازمند توجه و تلاش بیشتر مسئولان است.

رسولی اولین نیست و البته آخرین هم نخواهد بود؛ مهندسان و جوانان فراوانی از شهرستان گلوگاه، شهر دکل بندان ایران، برای فراهم کردن  لقمه نانی حلال برای خانواده، ماه‌ها دور از خانواده هستند و در بدترین و سخت‌ترین شرایط کار می‌کنند و درنهایت پایان زندگی بسیاری از این افراد به گفته شهروندان گلوگاهی، مصدومیت، فقدان بیمه و عدم توجه به این شغل سخت و زیان‌آور و گوشه‌نشینی است.

شمسی عظیمی بانوی گلوگاهی است که فرزندش امین‌الله را در حادثه برق‌گرفتگی در دکل بندی ازدست‌داده است و رعایت ایمنی را از نکات قابل‌توجه دکل بندان و پیمانکاران اعلام کرد.

وی افزود: عدم وجود ایمنی لازم در کار دکل بندی، از معضلات و مشکلات این حرفه است که می‌توان با اندک دقت در رعایت نکات ایمنی و تهیه لباس، کلاه و کفش مناسب از فاجعه سقوط و یا برق‌گرفتگی جوانان این دیار جلوگیری کرد.

علی محمودجانلو دیگر شهروند گلوگاهی هم با تأکید بر توجه به ایمنی در کار دکل بندان گفت: ایمنی شرط اولی که در دکل بندی رعایت نمی‌شود.

وی افزود: فازمتر هوشمند توسط جوانان نخبه گلوگاهی اختراع شد اما حمایت نمی‌شود و اکثر استان‌ها از این فازمتر خریداری کرده و استفاده می‌کنند اما در استان مازندران از این اختراع که مورد تائید قرارگرفته است؛ استقبال نمی‌شود.

محمودجانلو بیان داشت: ایمنی از مسائل مهم در شغل دکل بندی بوده و این در حالی است که خطرات مختلف عدم استفاده از ایمنی در کار دکل بندان برای جلوگیری از برق‌گرفتگی و سقوط از ارتفاع هم‌بارها تذکر داده شد و حوادث مختلفی در طول بیش از ۳۰ سال اشتغال گلوگاهی‌ها در این کار، موجب فوت بیش از ۲۰۰ گلوگاهی که برخی سرپرست خانواده بودند در این شهرستان شده است.

وی گفت:وجود حدود سه هزار عضو در اتحادیه دکل بندان گلوگاه بیانگر آن است که حداقل در هر خانواده یک دکل بندداریم و این مسئله وظایف همه ما به‌عنوان شهروند و وظیفه مسئولان را سنگین‌تر می‌کند تا به حقوق ازدست‌رفته این دکل بندان بیش‌ازپیش پرداخته شود.

این شهروند گلوگاهی افزود: در بدترین شرایط کاری، از کمربند ایمنی، کفش کار و کمربند نجات در دکل بندی خبری نیست و ایمنی در کار وجود ندارد و دکل بندان از حداقل‌ها محروم هستند و حتی در برخی از موارد دکل بندان با کفش ۲۰ هزارتومانی که هیچ نوع استانداردی ندارد برای دکل بندی استفاده می‌کنند.

عباسقلی عظیمی رئیس شرکت تعاونی دکل بندی در گلوگاه  که خود روزهای سخت‌کاری را در نیروگاه نکا، جنوب کشور، خارج از کشور و بر فراز دکل‌های مختلف برق و مخابرات گذرانده است؛ می‌گوید: شرکت تعاونی دکل بندان، برای حمایت از دکل بندان چند وقتی است فعالیت خود را آغاز کرده است و تلاش برای رفع مشکلات دکل بندان را از مهم‌ترین وظیفه خود و اعضای حیات مدیره شرکت تعاونی و اتحادیه دکل بندان گلوگاه عنوان کرد.

وی گفت: تا حالا می‌گفتند که جوانان گلوگاهی از بی‌سوادی و نداشتن تحصیلات به دکل بندی روی آورده‌اند اما فوت مرحوم امیر رسولی نشان داد که جوانان تحصیل‌کرده با تحصیلات بالای دانشگاهی هم در این شغل مشغول به فعالیت هستند و مشکل اساسی همه جوانان گلوگاهی، عدم اشتغال در داخل شهرستان و فراهم نمودن شرایط کار در محیطی آرام در گلوگاه است که نیازمند حمایت مسئولان دولتی و تشویق سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در این شهرستان هستیم.

عظیمی افزود: همه تلاش ما برای رفع مشکلات دکل بندان است چراکه ترس از دست دادن جوانان و عزیزانمان همواره با ما است و دیگر تحمل سوخته شدن و ناشناس ماندن اجساد آنان بر روی دکل‌های برق و معلولیت‌های افراد را نداریم و تلاش برای آینده‌ای مطمئن برای دکل بندان، نیازی است که باید بیش‌ازپیش موردتوجه قرار گیرد.

براساس این گزارش، همچنان که بارها و بارها از رسانه‌های مختلف اعلام‌شده است؛ صیانت از نیروی کار مهم‌ترین دغدغه مسئولان حوزه کار است و هر حادثه‌ای که منجر به فوت کارگر شود موجب هدر رفتن ۶ روز کاری است و در دکل بندی به‌عنوان یکی از مشاغل سخت و زیان‌آور، بیشتر افراد پس از بازنشستگی یا دچار بیماری می‌شوند و یا به دنبال فرسودگی بیش‌ازحد فوت می‌کنند و این ادامه غصه پر قصه مردمان این شهر است.