سه شنبه 6 آذر 1397-9:53 کد خبر:64287

پروژه های پرحاشیه در بهشت اکوتوریسم:

کلاردشت با پروژه‌های بی سرانجام بهشت نمی‌شود/شهردار:مخالفان حسودند

دومینویی در زیر پوست شهر، آرام و بی صدا در جریان است و پروژه های موسوم به ۱۰ فرمان شهری، کلاردشت را به بهشت اکوتوریست نمی رساند.


به گزارش خزرتیترخبر و به نقل از مهر، محرومیت در زیر پوست کلاردشت موج می زند، برخی ها موج سازی می کنند و بعضی ها پروژه های بدون ملاحظات و کتابچه مطالعاتی را به رخ می کشند، اما مردم انتظار کار دارند و از شعار و حرف گریزان هستند.

پروژه های پرطمطراقی مانند پل معلق، زیپ لاین، آبشار مصنوعی و دریاچه مصنوعی اگرچه برای برخی ها نان دارد اما برای مردم شهر کلاردشت، آب هم نمی شود و این در حالی است که اظهارات ضد و نقیضی هم درباره این طرح های پرسر و صدا به گوش می رسد.

درحالی از پروژه های پرطمطراق یاد می شود که کلاردشت از برخی نیازهای اولیه و طبیعی محروم مانده است و مدیران شهری به جای حل مسئله، اقدام به پاک کردن صورت مسئله می کنند.

مدیریت شهری کلاردشت هماره دستخوش حرف و حدیث و اختلافات درونی بوده است و مردمان این دیار از گردشگری تنها نامش را شنیده اند و از مدیریت شهری تنها، شعارها و وعده هایی که برخی از آن حتی از روی کاغذ نیز خارج نشده است.

اگرچه نقدهای فراوانی به حوزه مدیریت شهری در کلاردشت و شهرداری این روستاشهر وارد است اما مدیریت شهری، مخالفان و حتی برخی منتقدان را حسودان تلقی می کند و معتقد است کاروان شهری در کلاردشت به راه افتاده است.

شهرام ساروی عضو شورای اسلامی شهر کلاردشت با انتشار یادداشتی درباره پروژه های شهری کلاردشت می گوید: پروژه های  پل معلق، زیپ لاین، آبشار مصنوعی، دریاچه مصنوعی و ۱/۵ کیلومتر تعریض خیابان در پشت رودبارک که سبب کاهش عرض رودخانه سرد آبرود شده، همه بدون تهیه طرح مطالعاتی و  امکان سنجی و اجرایی از سوی مشاور ذیصلاح صورت گرفته است.

وی ادامه می دهد: متاسفانه شهرداری کلاردشت بدون گرفتن مشاور طرح ها را راسا اقدام به مکان گزینی پروژه ها کرده است، هر چند بعضی از پروژه ها مصوبه شورای شهر دارد ولی دلیلی برای اجرای طرح نیست و شهردار وظیفه داشت قبل از شروع، اقدام به گرفتن مشاور برای مطالعات لازم، امکان سنجی، مکان گزینی و تهیه طرح می کرد.

این عضو شورا عنوان می کند، با توجه به اینکه استعلام محیط زیست و امورآب منفی بوده و منابع طبیعی هم هنوز جوابی نداده است پس عملا پروژه های فوق از مجوزهای لازم برخوردار نبوده و شهردار حق نداشت بدون اخذ مجوزهای لازم شروع به عملیات عمرانی کند.

شهربازی غیراستاندارد که جان کودکان را تهدید می کند

وی ادامه داد:شهربازی هم قبل از شروع به کار باید حتما از شرکت استاندارد مربوطه جواب مثبت بگیرد زیرا استفاده از لوازم غیراستاندارد و دست دوم مایه خطر است.

عضو شورای شهر کلاردشت تاکید می کند: بسیاری از پروژه های مورد نظر شورا که ردیف بودجه دارد و باید مورد توجه شهردار قرار می‌گرفت و از پروژه های داخل محلات بوده (آسفالت و ساماندهی حاشیه رودخانه) مورد بی مهری قرار گرفته است و ورودی شهری که امروز شاهد آن هستیم با این وضعیت اسفناک تعطیل شده است.

این اظهارات درحالی است که نجم الدین پورعلی شهردار کلاردشت در پاسخ به برخی نقدها و انتقادات به مدیریت شهری با عنوان اینکه شهرداری کلاردشت جزو پنج شهرداری برتر استان است می گوید: شهر کلاردشت آرام و به روز است و ۱۰ فاز درآمدزایی برای شهر تعریف شد درحالی که قبلا فاز درآمدزایی وجود نداشت و همه این فازها نهایتا تا سال آینده تکمیل و بهره برداری می شود.

وی ادامه می دهد: سه سالن گلخانه مکانیزه، شهربازی به مساحت دو هکتار دارای رشد فیزیکی ۶۰ درصدی، زیپ لاین، منطقه گردشگری رودبارک، پل معلق، کتابچه منطقه توریستی کل کلاردشت از جمله آن است.

وی درپاسخ به این سوال که چرا برخی پروژه ها مجوز ندارد با بیان اینکه همه پروژه های تعریف شده دارای مجوز است افزود: مگر شهردار می تواند بدون مجوز شورای شهر، کار و پروژه تعریف کند و برای منطقه نمونه گردشگری رودبارک نیاز به مجوز از سوی مناطق طبیعی ندارد و پروژه در هیئت دولت نهم مصوب شده است.

پورعلی همچنین در پاسخ به ادعای برخی منتقدان که اعتقاد دارند تفکیک زباله کلاردشت در حد حرف باقی مانده است می گوید: کلاردشت در غرب مازندران رتبه اول را دارد و حتی یک کیلو زباله در سطح شهر نخواهید دید و طرح تفکیک از مبدا توسط مسئول واحد شهری کلاردشت در استان تدریس می شود.

مخالفان افراد حسود هستند که چشم دیدن توسعه کلاردشت را ندارند

شهردار کلاردشت از مخالفان به عنوان افراد بداخلاق و حسود یاد کرد و با بیان اینکه این افراد نمی خواهند کلاردشتی که دارای آوازه جهانی است پیشرفت کند، ادامه داد:برخی پروژه ها مانند شهر بازی، پل معلق، کوه سنگی برای اولین بار در حال انجام است و افراد بداخلاق توان دیدن توسعه کلاردشت را ندارند.

پورعلی با رد اختلاف با اعضای شورا نیز گفت:اعضای شورای شهر کلاردشت پاک‌دست هستند و هیچ اختلافی با اعضا نداریم اما اختلاف سلیقه امری طبیعی است.

وی درپاسخ به این سوال که افراد حسود چه کسانی هستند با اظهار اینکه نمی شناسمشان گفت:مهم برای من این است که کاروان کار در کلاردشت به راه افتاده است و از هیچ تلاشی دریغ نخواهیم کرد.

رفت و آمد چندباره کارشناسان دفتر فنی استانداری به کلاردشت و بازدید از پروژه های در دست اجرای شهرداری، صدور دستور توقف پروژه ها توسط دفتر فنی استانداری به خاطر عدم اخذ مجوز های مربوطه، اعتراض محیط زیست و آب منطقه ای به عدم اخذ استعلام برای اجرای پروژه ها در حریم سردآبرود، اعتراض ادارات خدمات رسان همچون مخابرات به اینکه شهرداری بدون استعلام حفاری می کند و گاه و بیگاه به زیرساخت های مخابراتی آسیب می زند حکایت از دومینوی شهری دارد که آوای آن چند صباحی دیگر به گوش خواهد رسید.

برخی از اهالی رودبارک کلاردشت با اشاره به اجرای پروژه بدون ملاحظلات فنی و مجوز عنوان می کنند، آنچه که پروژه گردشگری خطابش می کنید، آیا در آینده موجب رونق رودبارک می شود یا امنیت این محله را با تهدید مواجه می کند؟

انبوهی از خاک را کنار بستر رودخانه وحشی سردآبرود ریختند و انبوهی از سنگ های عظیم را بدون برخورداری از ساختار مهندسی و ایمن در فاصله چند متری رودخانه روی هم گذاشتند و آبشار مصنوعی نام نهاده اند.

همچنین اداره مخابرات منطقه معتقد است تیغه زنی شهرداری در کوی خندان کابل ۲۰۰ زوج مخابرات را به طول ۵۰۰ متر کامل نابود کرده و بیش از ۳۰۰میلیون تومان خسارت وارده کرده است که نه شهرداری توان جبران دارد و نه مخابرات می تواند هزینه کند و سه ماه است که روی کابل کار می‌کنیم و تا امروز نتیجه مطلوب نگرفتیم و تلاشمان هم ادامه دارد، ضمن اینکه این کارهای بی استعلام و زدن و در رفتن در سایر مناطق شهری نیز در حال انجام است.

درحالی مدیریت شهری کلاردشت به اجرای پروژه های چالش زا و گاهی بدون مجوز و دارای تبعات زیست محیطی اقدام می کند که به اعتقاد اهالی، تامین نیازهای اولیه شهر، قانون گرایی و قانونمندی و توجه به افکار عمومی اصل مهمی است که باید از سوی متولیان امر مورد توجه قرار گیرد.