چهارشنبه 21 آذر 1397-8:10 کد خبر:64536

هر دم از این باغ بری می رسد/چشم نهادهای فرهنگی و اجتماعی روشن:

شیوع جمع‌نشینی‌های شبانه زنان با چاشنی آواز در نکا/سند

مدتی است که فراخوان‌هایی از سوی برخی افراد با ذکر کامل نام و نشان به منظور برگزاری شب‌نشینی‌ها و دورهمی‌هایی در تالارهای شهرستان نکا با برچسب ورود آقایان ممنوع درحال رشد است.


به گزارش خزرتیترخبر و به نقل از بلاغ، برگزاری محافل عمومی در سطح شهرستان‌ها معمولا با بهانه‌های گوناگون فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و حتی اقتصادی امری معمول است که با دریافت مجوز از سوی نهادهای فرهنگی، اجتماعی و حتی امنیتی در سطح شهر و روستاها برگزار می‌شوند.

با چشم‌پوشی از برخی مراسمات عروسی و جشن‌های خانوادگی، که در تالارهای شهر و اطراف آن برگزار می‌شود و خود سبب یک گسل فرهنگی و اجتماعی میان سطوح عمومی و خصوصی جامعه می‌گردد اما به نظر می‌رسد این مراسمات درحال فرا نهادن پا از گلیم خود نیز هستند.

تاجایی که اخیراً نوع دیگری از جمع‌نشینی‌های شبانه [بخوانید پارتی رسمی غیر مختلط] در سطح شهرستان نکا رایج شده که در آن نکات بسیار مهمی برای دست‌اندرکاران فرهنگی، اجتماعی و حتی سیاسی وجود دارد؛ چراکه نوع دعوت، افراد دعوت شده، دلیل برگزاری و ماهیت برگزاری آن خارج از رسم رایج اجتماعی کشور و دارای علامت‌های سوال بزرگی است.

در این نوع از دعوت به هیچ دلیل خاص و مناسبتی برای برگزاری اشاره نمی‌شود بلکه تنها شادی و خوش‌گذرانی تنها دلیل دور هم جمع شدن بیان می‌شود که البته با توجه به عدم نام بردن از رقص و پایکوبی، اما با دقت به استیکرهای استفاده شده و حضور دی‌جی‌ها و خواننده‌های زن در آن به‌خوبی می‌توان اتفاقات قابل وقوع در آن را حدس زد.

از سوی دیگر نکاتی که در فرخوان‌ها درج می‌شود نیز خود حائز نکات مهمی است به عنوان مثال عدم اجازه ورود به کودکان زیر 8 سال، درحالی که جمع‌های مرسوم زنان معمولاً با حضور کودکان خردسال که اتفاقاً به مادران وابستگی بیشتری دارند برگزار می‌شود مگر اینکه قرار باشد اتفاقات دیگری در چنین محافلی روی دهد.

از سوی دیگر شاید جالب توجه‌ترین نکته این نوع فراخوان‌ها را باید در عمومی بودن اما با ظرفیت محدود آن برشمرد به‌گونه‌ای که بسیاری از مدعوین حتی شاید یک بار نیز یکدیگر را ندیده نباشند و تنها با حضور در مراسمی که از روی یک اعتماد ناشناخته به فراخوان صورت گرفته با برخی از شرکت‌کنندگان در آن آشنا شوند.

همچنین عدم بهره‌مندی سواد رسانه‌ای مناسب در میان مردم به خصوص شوق حضور در مجالس این‌چنینی که به نام آواز و برخی جزئیات دیگر با هیجانات کاذب در افراد ایجاد می‌کند سبب می‌شود تا بدون شناخت درست نسبت به واریز وجوه اقدام شده که عدم برگزاری آن به هر دلیلی می‌تواند در خوشبینانه‌ترین حالت سبب وارد شدن خسارت مالی به افراد شود.

این درحالی است که نیت از برگزاری چنین محافل ناشناخته با چنین شرایطی نیز دارای ابهامات فراوانی است که باید از سوی نهادهای مربوطه مورد پیگیری جدی قرار گیرد تا سبب رایج شدن برخی از ناهنجاری‌ها در سطح محافل عمومی نشود.

البته مشخص است که رسانه‌های بیگانه با ترویج فرهنگ ابتذال، درحال شیوع نوع خاصی از ولنگاری در سطح جامعه است که برگزاری چنین مراسمی در آن ساعات شب را نیز خواسته یا ناخواسته باید در همان راستا ارزیابی کرد.

تجربه نشان داده چنین محافلی که پیش از این در پایتخت و برخی شهرهای بزرگ نیز سابقه داشته در پایان با حوادث و نتایج تلخی نیز همراه می‌شوند که به نظر می‌رسد رسیدگی هرچه سریعتر به آن می‌تواند از بروز هرگونه اتفاقات تلخی در سطح شهرستان نکا جلوگیری کند.

یکی از انواع پیامدهای تجربه شده برای چنین مراسماتی را می‌توان به اتشار تصاویر نیمه برهنه زنانی که با اعتماد و شرکت در آن باتوجه به زنانه بودن جمع آن آزادنه در آن حضور داشتند اشاره کرد، که به نظر بیشتر از این نیازی به شرح وقایع بعد از آن نمی‌باشد و پیامدهای فراوان فرهنگی، اجتماعی و حتی امنیتی نیز در این رابطه دامن‌گیر خواهد شد.

به هر حال شورای فرهنگ عمومی به خصوص نهاد فرهنگ و ارشاد اسلامی و از سوی دیگر ارگان‌های پیشگیری بهتر است هرچه سریعتر با بررسی مجوزها و چگونگی برگزاری چنین محافلی با رفع ایرادات و نقاط ضعف احتمالی در صورت داشتن مجوز برگزاری نیز با کنترل آن از عواقب محتمل بعدی جلوگیری کنند.