دوشنبه 3 تير 1398-15:48 کد خبر:67717

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران خبر داد:

شناسایی 21 هزار بیمار جدید فشار خونی در مازندران

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: حدود 21 هزار و 330 نفر مشکوک به فشار خون بوده که این افراد باید با دقت بیشتری کنترل شوند و بیش از 21 هزار بیمار جدید فشار خونی شناسایی شدند.


به گزارش خزرتیترخبر: سیدعباس موسوی صبح امروز در جمع خبرنگاران در ارتباط با اجرای طرح بسیج ملی کنترل فشار خون در مازندران درباره این بیماری اظهار کرد: علائم برخی از بیماری‌ها مشخص می‌شود و فشار خون از بیماری‌های بدون علائم است.

وی با اعلام اینکه فشار خون علامت خاصی ندارد، تصریح کرد: شایع‌ترین علامت فشار خون بی‌علامتی است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران، خاطر نشان کرد: بر اساس گزارش‌های بین‌المللی یک سوم بزرگسالان دچار فشار خون هستند و یکی از مهم‌ترین علل مرگ و میر در جوامع بوده و به عنوان کشنده خاموش مطرح است.

وی اضافه کرد: در حال حاضر بیماری‌های غیرواگیر بالای 82 درصد از مرگ و میر را شامل می‌شوند، فشار خون غیر از شایع بودن سهم زیادی در مرگ و میر دارد و حدود 97 هزار مرگ سال 96 به بیماری فشار خون نسبت داده شده است.

موسوی خاطر نشان کرد: فشار خون بالای اصلی‌ترین عامل خطر بوده و با مداخلات پزشکی زمینه جلوگیری از سکته‌های قلبی، مغزی و نارسایی کلیوی را کنترل کنیم.

وی یادآور شد: نوع رویکرد کنترل فشار خون پیشگیرانه بوده و شناسایی زود ردس این بیماری و حساس سازی انجام شده و این اقدامات زمینه تشخیص زود رس بیماری را فراهم می‎کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران در ارتباط وضعیت شناسایی بیماران فشار خون در استان، گفت: در استان 55 درصد از بیماران دارای بیماری فشار خون شناسایی شده و در کشور زیر 40 است.

وی با بیان اینکه گروه هدف ما به صورت معمول بالای 30 سال بوده که شامل بیماران کلیوی و مادران باردار است، یادآور شد: استراتژی ما برای شناسای بیماری فشار خون تمرکز روی پزشک خانواده شهری است و بنا داریم از این ظرفیت به صورت مناسب استفاده کنیم.

موسوی ادامه داد: حدود 2 هزار و 200 پایگاه شناسایی بیماری فشار خون در استان مازندران راه‌اندازی شده است و باید یک‌میلیون و 590 هزار جمعیت بالای 30 سال را غربالگری کنند.

وی اضافه کرد: فشار خون یک‌میلیون 72 هزار و 576 نفر در استان کنترل شده و حدود 76 درصد جمعیت استان غربالگری شده که از بین این افراد، اطلاعات 180 هزار بیماری فشار خونی جمع‌آوری شده است، حدود 21 هزار و 330 نفر مشکوک به فشار خون بوده که این افراد باید با دقت بیشتری کنترل شوند و بیش از 21 هزار بیمار جدید فشار خونی شناسایی شدند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اعلام اینکه اطلس سلامت شهرستان‌ها را تهیه کردیم، بیان کرد: نقاط قوت و ضعف شهرستان‌ها در اجرای این طرح در دستور کار قرار دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران در اولین همایش فصلی روسای بیمارستان های دانشگاهی استان مازندران، با بیان اینکه تنها راه اثربخشی نظام سلامت در وضعیت فعلی اقتصادی کشور بهره وری است افزود: در حوزه های مختلف دانشگاه علوم پزشکی مازندران، سیاست ها و برنامه هایی ترسیم کردیم تا با حداقل منابع تلاش کنیم و به اهداف مورد نظر دست یابیم.

سید عباس موسوی با بیان این مطلب که استان مازندران در اجرای نظام ارجاع به عنوان یکی از استان ها پیشرو است گفت: صرفه جویی در منابع، خدمات بهتر به مردم، تشکیل پرونده الکترونیک برای بیماران و جلوگیری از دوباره کاری را از مزایای طرح نظام ارجاع الکترونیک دانست.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به اینکه در طرح نظام ارجاع، بیماران برای درمان های تخصصی از سطح یک به سطح دو ارجاع داده خواهند شد اظهار کرد: در حال حاضر در سطح استان برنامه ارجاع الکترونیک را در خدمات تخصصی سرپایی اجرا می کنیم و بیماران از این طریق به مراکز تخصصی سرپایی ارجاع و ویزیت می شوند و شرح معاینات را پزشک سطح یک به صورت الکترونیک ارسال می کند.