جمعه 12 ارديبهشت 1399-17:22 کد خبر:78088

استاندار مازندران هشدار داد:

سرعت صدور مجوزها در مازندران بیشتر شود/ دستگاه‌های اجرایی توپ را به زمین یکدیگر نیندازند

استاندار مازندران گفت: دستگاه‌های اجرای در ارائه مجوز به سرمایه‌گذاران توپ را به زمین یکدیگر نیندازند، باید یک بار این فضا را در مازندران برای همیشه پاک کنیم.


به گزارش خزرتیترخبر و به نقل از فارس، احمد حسین‌زادگان در نشست ویدئوکنفرانسی با فرمانداران و روسای شوراهای اسلامی شهرها و بخش‌های استان که به مناسبت روز ملی شوراها برگزار شد با تبریک روز شورا اظهار کرد: ما در کشوری زندگی می‌کنیم که چهارچوب تکالیف ما را مردم تعیین می‌کنند، شوراها هم  که منتخب مردم هستند منشا خیر و برکات فراوانی بوده و هستند و جا دارد از همه این تلاش‌ها تشکر کنیم که با مدیریت‌های محلی در همه عرصه‌ها از جمله سیل و زلزله و حتی کرونا به خوبی ورود کردند و کار کم نظیری انجام شد.

وی با اشاره به طرح مشکلات از سوی شوراها، تصریح کرد: به تناسب بودجه و اعتبارات بخشی در کوتاه مدت، برخی  تا دو و سه ساله و برخی در مدت بالاتر پیگیری و برخی از امورات هم توسط فرمانداران پیگیری و انجام می‌شود.

استاندار مازندران با بیان اینکه اعتبارات خوبی در بحث شهرهای گروه الف گذاشته شده، از اختصاص اعتبار بیش از 8 میلیارد تومانی از محل ماده 58 خبر داد.

این مسئول تصریح کرد: برای توسعه، رشد و بالندگی باید به سمت مشارکت اجتماعی، بخش خصوصی و نهادهای غیر دولتی رفت زیرا اعتبارات دولتی پاسخگو نیست.

حسین‌زادگان با توجه به درخواست شوراها برای حضور مدیران کل در جلسات شورا و پاسخگویی به آنان، تاکید کرد: حضور مدیران در جلسات شوراهای استان و شهرستان الزامی است البته با برنامه ریزی قبلی و دعوت مدیران حضور پیدا کرده و به مشکلات گوش کنند.

وی به شوراها توصیه کرد: شوراها بحث تصدی‌گری نباید داشته باشند، بحث هماهنگی و نظارتی را پیگیری کنند والا شوراها مورد انتقاد جدی مردم قرار می‌گیرند، از طرفی کیفیت امور و فرصت انتقاد بدون تصدی‌گری انجام می‌گیرد.

این مسئول ادامه داد: از ظرفیت‌های گردشگری استان باید بهره گرفت تا رشد اقتصادی را در استان و شهرستان شاهد باشیم، برای این منظور دهیار و شورا در روستا بوم گردی و گردشگری روستایی را راه‌اندازی کنند، شهرداران و شورای شهر و فرماندار به مقوله گردشگری دریایی نگاه ویژه داشته باشند، سرعت صدور مجوزها بیشتر شود و فرصت سرمایه‌گذاری مهیا تا باهم رشد کنیم.

استاندار مازندران تاکید کرد: دستگاه‌های اجرای باید کمک کنند، توپ را به زمین دیگری نیندازند، باید یک بار این فضا را در مازندران برای همیشه پاک کنیم و توپ را به زمین دیگران نیندازیم بلکه تجارب را به هم منتقل کنیم.

حسین زادگان با اشاره به نقش نهادهای غیر مدنی در رشد و توسعه استان، خاطرنشان کرد: هر میزان نهادهای غیر مدنی در کنار خود داشته باشیم کار خودمان را سبک تر و تسهیل می‌کنیم، از این ظرفیت برای گردشگری و امور اقتصادی استفاده کنید، 7هزار و 700عضو شورا داریم، می‌توانیم 7 هزار و 700 ان.جی.او راه اندازی کنیم، توصیه می‌کنم منافع فردی کاهش و تامین منافع مردم اصل باشد.

وی با انتقاد از کم توجهی به طرح مازندران پاک، تصریح کرد: به مازندران پاک بها ندادیم، باید اولویت باشد و کار جمعی که در مبارزه با کرونا صورت گرفت باید در سایر امور و برای مازندران پاک نیز تسری پیدا کند.

استاندار مازندران بر ضرورت استفاده از تکنولوژی روز تاکید کرد و گفت: در دامداری باید از نژادهای برتر و با بازدهی بالاتر چند برابری استفاده کرد، باید به سمت دامداری نو، کشاورزی مدرن، صنایع تبدیلی با افزایش سرعت کار رفت، به صنایع دستی روستایی توجه شود، با بی توجهی صنایع دستی را نابود نکنیم، با ایجاد بازارچه و احیای آن به این امر کمک کنیم، تیم مدیریتی استان سرباز شما و در کنار شما هست، نقدها بر ما وارد است، نیاز است شوراها به عنوان نمایندگان مردم در مناسبت ها شرکت کنند.

*عدم‌ بهره‌مندی‌ از طرح‌بازآفرینی شهری در نور

فرنام فخاری نیز در این نشست به برخی از مشکلات شهرستان اشاره و اظهار کرد: یکی از مشکلات شهرستان موضوع بنیاد علوی در شهر رویان است که مردم در واقع مالک اراضی خود نیستند و برای هرگونه فعل و انفعال اعم از ساخت و ساز، خرید و فروش و تبدیل کردن آن با مشکل سند و ادعای بنیاد مواجه هستند.

وی افزود: بیشتر مناطق شهری و روستایی شهرستان نور وقفی است و در این زمینه با مشکل مواجه هستیم، از جمله شهر ایزدشهر و شهرک صنعتی چمستان که سرمایه‌گذاری در آن کمتر انجام می‌شود زیرا سرمایه‌گذار به دلیل وقفی بودن سه دانگ از اراضی، می‌گویند نمی‌توانند سند دریافت و از تسهیلات استفاده کنند.

رئیس شورای شهرستان نور از دیگر مشکلات این شهرستان را بحث پسماند عنوان و تصریح کرد: پیگیری و جلسات متعدد برای رفع این معضل انجام شد و قرار است روز آینده با نشست با بخش خصوصی به یک نتیجه قطعی برسیم و بتوانیم این معضل را تا حدود زیادی رفع کنیم.

این مسئول به موانع محیط زیستی در شهرستان به ویژه بخش بلده اشاره کرد و افزود: واریزه‌های کوهی و مصالح رودخانه بلده مانع عبور آب‌های مازاد به ویژه در بارندگی و آب شدن برف شده و همین امر موجب طغیان رودخانه و بروز سیلاب و خسارات به منازل و دام اهالی می‌شود، در صورتی که برداشت مصالح مازاد از بروز سیلاب و خسارات جلوگیری می‌کند اما موانع محیط زیستی اجازه برداشت مازاد را نمی‌دهد، بنابراین انتظار داریم این موضوع پیگیری و رفع شود.

عضو شورای شهر نور با اشاره به اجرایی نشدن طرح فاضلاب شهری در این شهر و بالا بودن سطح آب و مشکلات ناشی از آن، خاطرنشان کرد: با پیگیری‎های نماینده مردم شهرستان در مجلس شورای اسلامی و مسئولان شهرستانی اجرای فاضلاب شهری نور و چند شهر دیگر در ردیف بودجه قرار گرفت اما تاکنون اجرایی نشد و در بحث بازآفرینی شهری نیز بهره‌ای نبردیم.

رئیس کمیسیون گردشگری شورای عالی استان مازندران در پایان به فرصت‌های بزرگ گردشگری در مازندران پرداخت و گفت: اینکه ما با دارا بودن همه مواهب الهی همچنان دغدغه بیکاری داریم پسندیده این استان و مردم مازندران نیست زیرا اگر حتی هیچ کلنگی به زمین نخورد و بودجه‌ای هم اختصاص نیابد، کوه، جنگل، ساحل و دریا و نیز رودخانه‌ها با برنامه ریزی درست در صنعت گردشگری می‌تواند استان ما را تامین و بیکاری را رفع کند.