يکشنبه 8 اسفند 1400-15:30 کد خبر:91840

گزارش خبرگزاری مهر از مطالبه مردم (3):

کلید رونق ۱۸۰ کارخانه ورشکسته مازندران در دست دولت

۱۸۰ کارخانه صنعتی و تولیدی مازندران ورشکسته است و فعالان صنعتی استان چشم به اقدام جهادی دولت انقلابی دارند تا چراغ این واحدها دوباره روشن شود.


خزرتیترخبر: مازندران بیشترین شمار واحدهای ورشکسته اقتصادی و تولیدی را در کشور دارد و بسیاری از واحدهای تولیدی و اقتصادی استان به دلایل مختلف در حال خروج از تولید است.

سیاست‌های اعمال شده نادرست طی هشت سال گذشته به جای آنکه ناجی تولید باشد، سبب ضربه به واحدهای تولیدی و اقتصادی شد و با روی کار آمدن دولت، تولیدکنندگان و فعالان صنعتی امید دارند با اقدام جهادی دولتمردان گره از پای تولید برداشته شود.

به تاکید برخی از فعالان صنعتی، تأمین نقدینگی، سرمایه در گردش، کمبود مواد اولیه و موانع صادراتی و ارزی از جمله مشکلاتی است که تولیدکنندگان و واحدهای صنعتی با آن روبرو هستند.

کارگرانی که امیدشان به اقدام دولت است

محمدی کارگر یک واحد صنعتی تعطیل شده در مازندران با بیان اینکه سال‌ها در واحد تولیدی به عنوان کارگر مشغول کار بودیم و سرانجام کارفرما به بهانه اینکه توان پرداخت هزینه‌ها را نداریم، اقدام به تعدیل نیرو کرد.

وی با بیان اینکه کارخانه‌ای که در گذشته کارگران زیادی در آن مشغول بودند اکنون با ظرفیت پایین کار می‌کند، افزود: از دولت جهادی و انقلابی سیزدهم تقاضا داریم تا گره از پای تولید بردارد و کارگران بتوانند به زندگی امیدوارتر باشند.

بیشترین واحدهای تولیدی و ورشکسته مازندران در آمل استقرار دارد و برخی از واحدها به دلیل سنگ اندازی دستگاه‌های متولی امر در دوران گذشته و بانک‌ها به حال روز کنونی رسیده‌اند، رضا حاجی پور رئیس مجمع نمایندگان مازندران با بیان اینکه ۲۰ هزار واحد تولیدی و صنعتی در آمل استقرار دارد، گفت: باید برای جلوگیری از تعطیلی واحدهای تولیدی برنامه ریزی و هدف گذاری شود.

وی با اظهار اینکه طی دولت‌های گذشته سهم یارانه ۳۰ درصدی و تخصیص آن به واحدهای تولیدی محقق نشد، افزود: از دولت تقاضا داریم که این طرح و مصوبه را عملیاتی و اجرایی کند.

وی همچنین با اشاره به شعار سال جاری و جایگاه والای استان در حوزه صنعت اظهار داشت، امیدواریم با بررسی مشکلات واحدهای تولیدی در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید برای سرپا نگه داشتن تولید گام برداشته شود.

در استان مازندران بیش از سه هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی و صنعتی وجود دارد که یک پنجم آن غیرفعال و ۱۸۰ واحد صنعتی نیز ورشکسته شده‌اند و حدود ۷۰ واحد نیز توسط بانک‌ها تملک شدند.

حسن خیریانپور، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران با اشاره به اینکه شمار واحدهای تملیکی توسط بانک‌ها در استان کاهش یافته است، افزود: طی دو سال قبل تعداد واحدهای تملک شده از ۱۸۶ واحد به ۶۹ واحد رسیده است.

وی با اظهار اینکه برخی از واحدها دارای پرونده‌های قضائی هستند، افزود: علاوه بر اینکه مازندران با داشتن ۱۸۶ واحد و کارخانه تولیدی ورشکسته بیشترین شمار این واحدهای را در کشور دارد.

وی ادامه داد: قرار است در سفر آتی دولت به استان بیش از ۱۱ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای رونق بخشی به تولید و واحدهای صنعتی و اشتغال زا تزریق و پیشنهاد شود و می‌تواند سهم بالایی برای جهش تولید داشته باشد.

ورود ستاد اجرایی فرمان حضرت امام راحل نیز با یاری و همت دولت سیزدهم به طرح‌های اقتصادی مازندران سبب رونق بخشی به تولید شده و قرار است با حضور رئیس جمهور طرح‌های این ستاد که منجر به رونق تولید شد، افتتاح شود.

راه اندازی خط تولید رنگرزی نساجی با سفر دولت

سید رضا هادیان، مدیرکل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام راحل در مازندران با اشاره به مشارکت این ستاد در احیای کارخانه نساجی و راه اندازی خط رنگرزی آن اظهار داشت: این خط در سفر دولت به استان راه اندازی می‌شود.

وی میزان سرمایه گذاری و مشارکت برای فعال کردن کارخانه نساجی را که قبلاً دچار رکود بود، ۳۳ میلیارد تومان ذکر کرد.

در استان مازندران بیش از ۱۱۰ هزار نفر در بخش‌های تولیدی و صنعتی فعالیت دارند و بسیاری از این واحدها با ظرفیت‌های پایین مشغول فعالیت هستند و گره گشایی دولت و تدوین مصوبات سفر نوشدارویی برای خروج صنعت استان از رکود و جان بخشی به تولید خواهد بود.

🆔@khazartitrekhabar
🌐Khazartitrekhabar.ir