يکشنبه 7 فروردين 1401-16:6 کد خبر:95541

خبرگزاری ایرنا گزارش می دهد:

مقابله کج‌دار و مریض با کرونا در تعطیلات نوروزی مازندران

یکی از مهم ترین دستورالعمل مدیریت کرونا استفاده از ماسک بوده که امسال به صورت کج‌دار و مریض از سوی متولیان و شهروندان در تعطیلات نوروزی مازندران انجام شد.


خزرتیترخبر: اگرچه ستاد ملی مدیریت بیماری کووید ۱۹ برای مدیریت همه گیری کرونا در آخرین هفته سال گذشته برای  ایام تطعیلات نوروزی توصیه هایی را درقالب دستورالعمل ها بهداشتی به دستگاه های اجرایی از جمله میراث فرهنگی و گردشگری ،هلال احمر ،دانشگاه علوم پزشکی، صمت و بازرسی صادر کرد ، اما بررسی ها نشان می دهد که این مقررات چندان جدی گرفته نشده است و شاید به همین خاطر هم بوده که کرونا طی روزهای اخیر روند افزایشی در استان گرفته و دومین قله اش را ساخته است.

گزارش های میدانی خبرنگار ما و اظهارات کارشناسان و متولیان دستگاه های مرتبط با مدیریت همه گیری کرونا در مازندران نشان می دهد که مراقبت های بهداشتی از مسافران در پایانه های زمینی ، هوایی و ریلی  در خصوص اطمینان از تزریق واکسن ، به کارگیری سامانه ایران من ، نظارت بر نصب کد کیو آر QR اصناف و بازاریان و برخورد با متخلفان و رعایت دستوالعمل های بهداشتی بویژه زدن ماسک و رعایت فاصله اجتماعی در مراکز اقامتی و گردشگری تا حدود زیادی رعایت شده ، اما تمام و کمال و سختگیرانه نبوده است.

یکی از مهم ترین و روشن ترین دستورالعمل مدیریت کرونا استفاده از ماسک بوده است که طبق مشاهدات در تمامی شهرستان های مازندران ،این مقوله مهم از سوی بسیاری از شهروندان بومی و بویژه گردشگران مورد بی توجهی قرار گرفته است، البته افرادی از شهروندان به این مهم توجه کرده و با ماسک در خیابان ها و یا مراکز تفریحی و گردشگری استان حضور پیدا می کردند که نباید نادیده گرفت.

نمونه دیگر رفتار کج دار و مریض رعایت دستورالعمل های مدیریت کرونا از سوی مردم و مسئولان مرتبط در مازندران ،حضور شهروندان و حتی فروشندگان بدون ماسک در فروشگاه های زنجیره ای و دیگر صنوف است، نکته قابل توجه در بی توجهی افراد با حضور در این مراکز بدون زدن ماسک بر اساس بررسی های صورت گرفته این است که عمده شهروندان و متولیان ارائه خدمات مختلف در صنوف معتقد بودند که حداقل دو دز واکسن کرونا را تزریق کرده و کارت واکسن داشتند در نتیجه زدن ماسک را ضروری نمی دانستند.

 مشاهدات میدانی خبرنگار ما در امامزاده پهنه کلا ساری نشان می دهد که زائران بومی و گردشگرانی که قصد وارد شدن به داخل حرم را داشتند ، با هماهنگی متولیان امر که البته خودشان ماسک به صورت داشنند ، لزوم ورود با ماسک را  مورد تاکید قرار می دادند، البته شهروندان زیادی هم بدون ماسک در محوطه این امامزاده حضور داشتند. 

تضاد درخواست کارت واکسن با مشتری‌مداری

حضور بدون ماسک و بی توجهی به رعایت فاصله اجتماعی در چندین رستوران های بزرگ و تالارهای شهر ساری طی تعطیلات نوروزی نیز از دیگر رفتارهای دوگانه شهروندان در مدیریت کرونا بوده است، نکته جالب این که مدیران و صاحبان این واحدها با تصور این که همه مشتریان و کارکنان واکسن تزریق کرده اند ، سختگیری زیادی برای زدن ماسک نداشتند.

یکی از مدیران رستوران معروف ساری واقع در جاده ساری - نکا در پاسخ به پرسش خبرنگار ما گفت : همه کارکنان رستوران حداقل دو دز واکسن را تزریق کردند و پیش از ورود مشتریان با سئوال کردن از تزریق  واکسن بر اساس اعتماد به سخنانش ، پذیرش می شوند.

وی افزود : ما باید به همه شهروندان بر اساس اظهاراتشان که می گویند واکسن تزریق کردند ، اعتماد کنیم و درخواست کارت واکسن از مشتری چندان خوشایند نیست و دور از مرام مشتری مداری است و به همین دلیل هم کارکنان ما از مشتریان در باره تزریق واکسن سووال می کنند و تنها از پذیرش مشتریانی که واکسن تزریق نکرده باشند ، جلوگیری می نمایند.

این مدیر رستوران در پاسخ به این پرسش که چرا فاصله اجتماعی مصوب ستاد ملی کرونا در مجموعه اش رعایت نشده ، توضیح داد : از آن جایی که واحد پذیرایی ما دارای مشتریان زیادی است به رغم اضافه کردن صندلی و فضای مجموعه ،اما فاصله اجتماعی کرونایی رعایت نشده و با توجه به تزریق واکسن جای نگرانی نیست.

شهروندان بدون ماسک بر صورت و بی توجهی به رعایت فاصله اجتماعی در صنوف مختلف به خصوص مغازه های کوچک  در شهرهای مختلف مازندران طی تعطیلات نوروزی نیز به وفور دیده شدند؛ وضعیتی که به نظر می رسد عادی انگاری نسبت به خطر شیوع کرونا کاملا گسترش یافته است.

بازگشت رنگ قرمز

تداوم واکسیناسیون در مراکز فعلی و اعزام تیم های سیار به مراکز تجمیعی تفریحی و گردشگری و تقویت فضای خدمات رسانی به مردم در تطعیلات نوروزی از مصوبات ستاد مدیبریت کرونا است که ۲ دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل به این مصوبه توجه کردند اما طبق اظهارات معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران ، استقبال مردم و گردشگران به تزریق واکسن در تطعیلات نوروزی بسیار کم بوده است.

عباس علیپور گفت : این آمادگی به وجود آمده است که علاوه بر دایر بودن مراکز تزریق تجمعیتی ثابت در استان ، هر مرکز تفریحی و گردشگری که ۲۰ نفر تقاضای تزریق واکسن کرونا را داشته باشد، تیم سیار به این مرکز اعزام شود.

وی ادامه داد: بررسی ها نشان می دهد که شهروندان بومی و گردشگری استقبال خوبی برای تزریق واکسن کرونا نداشته اند ، البته آمار تزریق واکسن وجود دارد اما اندک است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران وضعیت رعایت زدن ماسک و فاصله اجتماعی را بین شهروندان بومی و گردشگری را نامطلوب توصیف کرد و توضیح داد: عادی انگاری نسبت به این بیماری بیش از حد گسترش یافته است و به نظر می رسد واکسن  زده ها به خصوص کسانی که سه دز را تزریق کرده اند بیشتر از همه بی توجهی می کنند، از طرفی همواره قشر جوان نیز از ابتدای شیوع این بیماری تا کنون نسبت به زدن ماسک و رعایت فاصله اجتماعی به نسبت به دیگر اقشار جامعه بی اعتنا بوده و هستند.

وی ادامه داد: رعایت پروتکل های بهداشتی در استان به زیر ۵۰ درصد رسیده است و با توجه به پایین بودن این عدد و همچنین افزایش بیماران سرپایی احتمال نارنجی  و قرمز شدن شهرستان های استان در هفته های آتی وجود دارد.

علی پور با اشاره به این که از مجموع ۲ میلیون و ۷۹۵ هزار و هفت نفر مشمول دریافت واکسن کرونا در مازندران تاکنون ۲ میلیون و ۳۶۹ هزار و ۷۲۱ نفر معادل ۸۴.۸ درصد نسبت به تزریق دز اول این واکسن اقدام کردند، افزود: تزریق دز دوم واکسن کرونا دراین جامعه هدف حدود ۸۰ درصد رسیده است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر حدود ۵۹ در صد از  افراد بالای ۱۸ سال تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران  دز سوم واکسن کرونا را دریافت کردند و همین امر سبب کاهش مرگ و میر و میزان بستری کرونایی شده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به پوشش مطلوب واکسیناسیون گروه سنی ۱۲ تا ۱۸ سال در مازندران ادامه داد: تاکنون از مجموع ۲۱۲ هزار و ۲۸۶ نفر واجد شرایط در این گروه سنی ۱۹۸ هزار و ۷۶۹ نفر معادل ۹۳.۶ درصد نسبت به تزریق هر ۲ دز واکسن کرونای خود اقدام کردند.

بازگشت دست دادن‌ها و روبوسی عیدانه 

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران ضمن تایید اجرا نشدن تمام و کمال دستورالعمل های بهداشتی برای مدیریت همه گیری کرونا گفت: رونق بازار قبل از عید و حضور قابل توجه مسافران در تطعیلات نوروزی در استان نشان می دهد که عادی انگاری به وضعیت کرونا فراگیر تر شده و حتی  رفتار دست دادن ها و روبوسی ها که تقریبا طی ۲ سال اخیر تقریبا به صفر رسیده بود، طی تطعیلات نوروزی دوباره از سر گرفته شد.

حسینقلی قوانلو با بیان این که ۶۵ درصد واحد های صنفی کد سلامت مورد نظر وزارت بهداشت را دریافت کرده اند ،افزود : اگرچه ناظران و بازرسان طبق مصوبه ستاد ملی کرونا از حدود ۲۰۰ هزار واحد صنفی استان بازدید های مستمر بهداشتی ، عرضه و تقاضا و قیمت های تعطیلات نوروزی را داشته اند ، اما با توجه به عادی انگاری مردم و صاحبان اصناف ، رفتار های برخورد شدید نیز با نوسان همراه بوده است .

وی با توضیح این نکته که در مرحله اول بازرسی‌های بهداشتی اگر واحدهای صنفی نسبت به رعایت نکات بهداشتی بی‌اعتنا باشند، تذکر کتبی و درج در پرونده و در مرحله دوم بازرسی‌ها هم در صورت تشخیص استمرار تخلف، فروشگاه به مدت ۱۵ روز پلمپ می‌شود، گفت: این موارد در تطعیلات نوروزی عملیاتی شد اما بپذیریم که وقتی آحاد دمردم به مقررات بهداشتی بی توجهی کنند ، صاحبان اصناف را نیز تحت تاثیر قرار می دهند.

قوانلو در عین حال تصریح کرد: طبق آمار رسمی دانشگاه های علوم پزشکی بابل و مازندران حدود ۹۹ درصد از متصدیان اصناف استان دز اول و ۹۲ درصد هم دز دوم واکسن کرونای خود را دریافت کردند، همچنین در زمان حاضر حدود ۲۵ درصد از این جامعه هدف نسبت به دریافت دز تکمیلی واکسن اقدام کردند.

گزارش رسمی دانشگاه های علوم پزشکی مازندران و بابل هم که روزانه منتشر می شود نشان می دهد روند کاهشی بستری کرونایی بیمارستان های استان طی پنج روز اخیر متوقف و روند افزایشی جایگزین آن شده است، طبق این گزارش در حالی که تا پیش از عید نوروز آمار مجموع بستری های کرونایی بیمارستان های استان به حدود 150 نفر رسیده بود ، اکنون به مرز 200 نفر نزدیک شده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران هم امروز اعلام کرده است که با روند افزایشی که کرونا طی چند روز گذشته داشته ، قله دوم کرونایی در استان ساخته شده است.

بر اساس تازه ترین ارزیابی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی هم که جمعه منتشر شد ، رنگ قرمز کرونایی که اواخر اسفند ماه از مازندران پاک شده بود ، به خاطر افزایش آمار بیماران بستری در یک هفته گذشته به استان بازگشته است اگر چه در همین مدت رنگ آبی کرونایی هم در استان پاگشا شده است.  

در حال حاضر بنا بر اعلام وزارت بهداشت شهرستان های گلوگاه، نکا، بهشهر، میاندرود، ساری، قائمشهر، سوادکوه، سوادکوه شمالی، سیمرغ، بابل، آمل، محمودآباد، فریدونکنار، نور، عباس آباد، کلاردشت، چالوس و تنکابن در وضعیت زرد کرونایی به معنای خطر متوسط واقع شدند،هم اکنون سه شهرستان بابلسر، جویبار و نوشهر در وضعیت آبی کرونایی قرار دارند.

براساس این گزارش، رامسر غربی ترین  شهرستان مازندران نیز از پنجم فروردین به رنگ قرمز کرونایی درآمده است.

بر اساس اعلام دانشگاه‌های علوم پزشکی مازندران و بابل در شبانه روز گذشته آمار مجموع بستری‌های کرونایی استان با ۴۰ بیمار جدید به ۱۹۰ نفر رسید، خوشبختانه طی ۲۴ ساعت گذشته هیچ مورد فوتی کرونایی در استان ثبت نشد.

🆔@khazartitrekhabar
🌐Khazartitrekhabar.ir