سه شنبه 30 فروردين 1401-12:38 کد خبر:99058

معاون بهداشتی علوم پزشکی مازندران اعلام کرد:

نقض دستورالعمل‌های کرونایی در مازندران به ادارات دولتی رسید

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: براساس آمار از مجموع ۲ هزار نفر از مبتلا یا مشکوک به کرونا در مازندران حدود ۱۵ درصد از آن کارمندان هستند که تاکنون هیچ واکسنی تزریق نکرده‌اند.


به گزارش خزرتیترخبر و به نقل از ایرنا، در کنار اینکه خبرهای خوبی از میزان رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و تزریق دز سوم واکسن کرونا واحدهای صنفی در مازندران مخابره نمی‌شود وضعیت رعایت ضوابط کرونایی در ادارات دولتی و همچنین کارکنان دولت در این استان هم طبق گزارش دانشگاه علوم پزشکی مازندران این روزها چنگی به دل نمی‌زند و در زمان حاضر از مجموع ۱۷۵ اداره دولتی استانی و شهرستانی و ۶۲ هزار و ۷۵۰ کارمند دستگاه‌های اجرایی تنها ۴۰ درصد آنان همچنان خود را مقید به رعایت دستورالعمل‌های کرونایی می‌دانند.

براساس این گزارش، طبق ارزیابی‌های دانشگاه علوم پزشکی مازندران اکنون میزان رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در ادارات دولتی مازندران به کمترین حد ممکن در ۲ سال گذشته رسیده چراکه طبق پایش بازرسان بهداشتی در ابتدای فروردین سال ۱۳۹۹ حدود ۹۵ درصد دستگاه‌های اجرایی و خدماتی زیرمجموعه دولت در مازندران خود را ملزم به استفاده از ماسک، ضدعفونی مستمر اماکن پرتردد و همچنین رعایت فاصله‌ گذاری اجتماعی می‌دانستند که این رقم در زمان حاضر به ۴۰ درصد رسیده است.

از سوی دیگر با وجود آمار قابل توجه تزریق دز اول و دوم واکسن کرونا در بین جامعه هدف ۶۲ هزار و ۷۵۰ نفری کارکنان دولت در استان اما اکنون ۶۰ درصد این افراد تاکنون نسبت به تزریق دز سوم واکسن کرونای خود اقدام نکردند که این رویه می‌تواند در ماه‌های آینده با توجه به بی‌اعتنایی‌های صورت گرفته، دستگاه‌های اجرایی استان را به کانون شیوع کرونا تبدیل کند.

این وضعیت از سهل‌انگاری و عادی‌سازی کرونایی در حالی است که براساس مصوبه ۱۵اسفند ۱۴۰۰ ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا، فعالیت کارکنان دولت دستگاه‌های اجرایی در استان در شرایط کرونایی مشروط بر رعایت حداکثری دستورالعمل‌های بهداشتی مانند استفاده از ماسک، تزریق سه دز واکسن و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و همچنین نظارت دقیق بر اجرای ضوابط تعیین شده از سوی ستاد ملی مدیریت مقابله با کرونا عنوان شده است.

به گزارش خزرتیترخبر، از سوی دیگر مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مازندران هم می‌گویند که این روزها بیشترین نگرانی‌شان درباره موج جدید شیوع کرونا از بی‌توجهی به دستورالعمل‌های بهداشتی با توجه به میزان مراجعات قابل توجه و روزمره مردم در ادارت دولتی است چراکه در ماه‌های قبل در ورودی ادارات دولتی، نگهبانان از ورود افراد واکسن نزده یا بدون ماسک جلوگیری می‌کردند اما این روزها طبق آمار بازرسان بهداشتی، به صراحت در تمامی ادارت دولتی استان شهروندان بدون استفاده از ماسک می‌تواند تردد کنند.

تازه ‌ترین ارزیابی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم بر پیامد بی‌توجهی کارکنان دولت در کنار دیگر اقشار جامعه در رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در مازندران صحه می‌گذارد، چرا که در زمان حاضر تعداد مناطق نارنجی کرونایی ‌مازندران از یک به سه شهرستان افزایش یافته است و رنگ آبی کرونایی نیز بار دیگر از مازندران خارج شده است.

بی‌اعتنایی به کرونا در ادارت دولتی مازندران

در این ارتباط معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران افزود: در ماه‌های گذشته ضمانت اجراهایی را برای جلوگیری از ورود کارکنان دولت واکسن ‌نزده و ناقض دستورالعمل‌های بهداشتی به ادارات دولتی از سوی ستاد ملی مدیریت مدیریت مقابله با کرونا در نظر گرفته بودند و این طرح به خوبی در دست اجرا بود اما دیوان عدالت اداری کشور اجرای این مصوبات از جمله جلوگیری از ورود کارمندان واکسن نزده به ادارت و یا کسر کار و رفاهیات آنان را تخلف دانست و این طرح دیگر تداوم نیافت.

عباس علیپور خاطر نشان کرد: آنچه که مشخص است بی‌تفاوتی محض در ارتباط با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و تزریق دز سوم واکسن دربین تمامی کارکنان دستگاه‌های اجرایی استان وجود دارد که باید با اجرای برنامه‌های راهبردی و الزام‌آور جلوی این پیشروی‌ها را گرفت.

وی با بیان اینکه، حدود ۹۰ درصد از کارکنان دولت در مازندران نسبت به تزریق دز اول واکسن کرونای خود اقدام کردند، ادامه داد: اما این رقم برای تزریق دز دوم ۸۵ درصد و برای دز سوم اکنون حدود ۴۰ درصد است که به طور حتم با تدوام این روند و عادی‌انگاری‌های کرونایی، در آینده نزدیک ادارات دولتی مرکز شیوع کرونا در استان خواهند بود.

به گزارش خزرتیترخبر، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران تصریح کرد: براساس آمار در زمان حاضر از مجموع ۲ هزار نفر از مبتلا یا مشکوک به کرونا ویروس در مازندران حدود ۱۵ درصد از آن کارمندان دستگاه‌های اجرایی هستند که رقم در ۲ هفته گذشته کمتر از ۲ درصد بود.

وی با بیان این که، ۱۰ درصد کارمندان مازندران تاکنون هیچ واکسنی تزریق نکرده‌اند ، گفت: از این منظر مازندران یکی از استان‌های ضعیف در خصوص واکسیناسیون کارکنان دستگاه‌های اجرایی است.

علیپور اضافه کرد: به هیچ عنوان کرونا در مازندران افول نکرده و شهروندان به ویژه کارکنان دولت با عادی‌انگاری‌هایی که انجام می‌دهند، به طور حتم زمینه را برای طغیان کرونا و شیوع موج جدید این ویروس خطرناک فراهم خواهند کرد.

طبق گزارش دانشگاه های علوم پزشکی مازندران و بابل هم اکنون ۱۵۵ بیمار کرونایی در بیمارستان های دولتی بستری هستند.

🆔@khazartitrekhabar
🌐Khazartitrekhabar.ir