آخرین عناوین

دوشنبه 3 خرداد 1395-11:47 کد خبر:24016

مشکلات تمام نشدنی کشاورزان مازندرانی:

کشاورزان مازندرانی با عدم خرید کلزا چه کنند؟؟

با توجه به اینکه کلزا محصولی فساد‌پذیر است و بلافاصله باید به مراکز خرید تحویل داده شود اما زمانی ‌که کشاورزان با عدم خرید مواجه می‌شود، با محصول تولیدی خود چه کنند؟


به گزارش خزرتیترخبر و به نقل از فارس، کلزا محصولی است که دانه آن حاوی 45 درصد روغن و 35 درصد پروتئین است و به‌دلیل اینکه 90 درصد روغن مصرفی کشور وارداتی است تلاش مسئولان بر این است طرح توسعه کشت کلزا را رواج دهند تا در خوداتکایی و تولید روغن مورد نیاز کشور نقش اساسی داشته باشند و به همین دلیل زراعت این محصول از سال 70 در کشور و به‌تبع آن در استان مازندران آغاز شد.

مسئولان بخش کشاورزی معتقدند که زراعت کلزا در مازندران قبل از سال 85، 35 هزار هکتار بوده است در حالی‌که بعد از آن به‌دلیل دایر نبودن مراکز خرید در فصل برداشت و عدم پرداخت به‌موقع بهای این محصول سال به سال سطح زیر‌کشت این محصول کم شد و انگیزه‌ای برای کشت کلزا از سوی کشاورزان وجود نداشت.

امسال جلسات مختلفی از سوی مسئولان بخش کشاورزی در استان برگزار شد که تأکید بر ایجاد انگیزه به کشاورزان برای زراعت کلزا و نحوه مطلوب خرید از سوی مراکز خرید و پرداخت به‌ موقع بهای کلزا را به کشاورزان نوید می‌دادند که برای صحت این موضوع و نحوه خرید به سراغ مراکز خرید در شهرستان ساری رفتیم تا از صحت و سقم آن از سوی کشاورزان بیشتر مطلع شویم.

با صحبت‌هایی که با کشاورزان داشتیم دریافتیم که صحبت‌های مسئولان آن‌طور که از حل مشکلات کشاورزان نوید می‌داد خبری نبوده است و همچنان عدم خرید از کلزا کاران و برگشت این محصول به کشاورزان وجود دارد.

عدم رضایتمندی بهره‌برداران در زمان تحویل دانه در مراکز خرید از نظر بالا بودن افت رطوبت گلایه‌ای بود که چند کشاورز داشتند.

* بهای کلزا ‌به‌ روز به حساب کشاورزان واریز می‌شود

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی مازندران اظهار کرد: تاکنون 2 هزار و 150 تن کلزا از کشاورزان مازندرانی خریداری شد و 3 میلیارد و 440 میلیون تومان به حساب کشاورزان واریز شد.

حسن عنایتی افزود: بهای کلزا ‌به‌روز به حساب کشاورزان واریز می‌شود و مشکلی در پرداخت این محصول وجود ندارد.

وی ادامه داد: مراکز خرید تا زمانی که محصول تولیدی وجود داشته باشد اقدام به خریداری می‌کنند.

به گزارش فارس، مسئولان بخش کشاورزی فواید کشت کلزا را بی ‌نیازی از واردات روغن، جلوگیری از خروج ارز، ایجاد رونق اقتصادی برای کشاورزان بیان می‌کنند و آیا بهتر نیست برای رسیدن به خواسته کشور و افزایش سطح زیرکشت کلزا جدیت بیشتری از سوی مسئولان صورت گیرد و وعده‌های خود را در جلسات عملی کنند؟

حال اگر این روال همچنان ادامه پیدا کند نه‌ تنها سطح زیرکشت کلزا در استان افزایش پیدا نمی‌کند بلکه کشاورزان هیچ توجهی به وعده وعید‌های مسئولان نمی‌کنند.

با توجه به اینکه کلزا محصولی فساد‌پذیر است و بلافاصله بعد از برداشت باید به مراکز خرید تحویل داده شود اما زمانی‌که از با عدم خرید از سوی مراکز خرید مواجه می‌شود با محصول تولیدی خود چه کنند؟

نام فرستنده :
ایمیل گیرنده :