آخرین عناوین

يکشنبه 20 تير 1395-9:23 کد خبر:25335

عضو شورای شهر ساری:

نمی توان مشکلات مالی شهرداری ساری را کتمان کرد/ شورا همراه خوب اما ناظر بدی برای شهرداری

نمی توان مشکلات مالی شهرداری ساری را کتمان کرد، شورای شهر ساری عملکرد نظارتی مناسبی ندارد و ناظر خوبی بر عملکرد شهرداری نیست.


به گزارش خزرتیترخبر و به نقل از مازند نومه، در مورد حال و روز اتفاق های این روزهای شهرداری ساری، با علی اکبر زلیکانی به گفت و گو نشستیم که به شرح ذیل منتشر شد.

* به تازگی شهردار ساری تور بازدید از برخی شهرهای استان از جمله بابل و قائم شهر برپا کرد و پیش از آن نیز به ملاقات استاندار مازندران رفت که ماه هاست با او زاویه دارد، جریان چیست؟

همانطوری که امروزه مسائل و مشکلات شهری و روستایی مازندران به یکدیگر مربوطند، پیشرفت و توسعه آنها نیز به هم وابسته است و برای رسیدن به همگرایی، تلاش بیشتری نیاز است.

در این راستا اقدامات خوبی صورت گرفت از آن جمله می توان به نشست مثبت و دیدار صمیمانه شهردار و اعضای شورای شهر ساری با استاندار مازندران اشاره کرد.

تدارک دیدار شهردار ساری و نشست هم اندیشی با دیگر شهرداران استان الگوی مناسبی برای شهرهای دیگر مازندران است.

این جلسات برای نزدیک کردن فکرها و همگرایی بیشتر نیروها در داخل استان صورت می گیرد و مطمئن باشید با نگاه جزیره ای و بدون همگرایی پیشرفتی نخواهیم داشت.

تبادل ایده ها و تجربیات در راستای توسعه پایدار شهرها، در رشد و ارتقای آنها تاییر گذار است.

تمامی دیدارهای صورت گرفته ظرف چند ماه اخیر به نفع شهروندان بوده زیرا رفتار خردمندانه و تلاش بی وقفه مسئولان راهگشای بسیاری از مشکلات مردم است.

برای رسیدن به اهداف و پیشرفت کارها باید با استاندار به عنوان نماینده عالی دولت همکاری لازم را داشته باشیم.

پشتوانه اصلی برنامه های دولت حضور مردم و حمایت آنها از دولت مردان است برنامه های دولت نیز باید با خواست های اساسی آنان هماهنگ باشد و مسئولان باید همراهی و همکاری لازم را در جهت پیشبرد اهداف مدیریت شهری داشته باشند.

پشتوانه اصلی برنامه های دولت حضور مردم و حمایت آنها از دولت مردان است بنابراین باید خودمان را با برنامه های دولت هماهنگ کنیم.

برداشتن موانع موجود بر سر راه مدیریت شهری باید با سرعت بیشتری صورت گیرد.

قطعا نتیجه این دیدارها نوید بخش روزهای خوش و حرکت در مسیر رفع مشکلات خواهد بود و اثرات آن را در ماه های آینده خواهیم دید.

*شما در انتخابات شورای شهر سال آینده شرکت می کنید؟

اگر زنده باشم به امید خدا شرکت می کنم اما این بار با برنامه های مکمل که تکمیل کننده برنامه های دوره قبل باشد.

با تجربیاتی از دور چهارم شورا در انتخابات دوره پنجم شورای شهر ساری شرکت می کنم، معتقدم برای تقویت نقاط قوت نباید نقاط ضعف را پنهان کنیم و باید برنامه ریزی لازم جهت رفع صورت گیرد.

در حال حاضر اعتقادی به فعالیت در فضای تبلیغاتی ندارم، اما موافق تبلیغات افراد جدید و ارائه برنامه های خود به شهروندان هستم و این حق افراد است که اگر طبق قانون شرایط لازم را دارند در انتخابات ثبت نام کنند و تبلیغات لازم در این زمینه را انجام دهند، آنچه که نقش تعین کننده در نتایج انتخابات دارد رفتار انتخاباتی شهروندان است و انتخاب آنها تاثیر گذار است.

اعضای شورای شهر در سیستم مدیریت شهری و شهرداری مشارکت مستقیم دارند، بنابراین با توجه به فعالیت آنها در این عرصه ها مردم با عملکردشان آشنا هستند و همواره اعضای شورای شهر در معرض قضاوت مردم قرار دارند.

هیچ کاری فوری تر و مهمتر از خدمت به مردم وجود ندارد و عملکرد و همکاری ما در این راستا تبلیغی برای کارمان است.

دور جدید انتخابات شورای شهر ساری از 13 نفر به 9 نفر تقلیل می یابد در دور پنجم حساسیت و رقابت بیشتری بین اعضا نسبت به دوره قبل وجود دارد.

* گفته می شود پروژه های عمرانی شهرداری ساری به خاطر مسائل مالی دچار مشکل و توقف شده و بیشتر پیمانکاران هم فعالیت شان را تعطیل کرده اند، حتی می گویند شهرداری ساری در پرداخت حقوق پرسنل اش دچار چالش شده، تایید می کنید؟

مشکلات مالی و اقتصادی فراوانی در کشور وجود دارد و این مشکلات در بخشهایی که تاثیر اقتصادی زیادی دارند بیشتر دیده می شود.

شهرداری ها با مشکلات زیاد مالی دست و پنجه نرم می کنند اما مشکلات در شهرداری ساری هر چند با شدت و حدت فراوان نیست، نمی توان آن را کتمان کرد، شهرداری در تامین بودجه و منابع مالی مورد نیاز خود دچار مشکلات فراوانی است، مشکل مالی در همه بخشهایی که نقدینگی و پول تاثیر دارد وجود دارد.

با توجه به مشکلات مالی زیادی که در شهرداری ساری وجود دارد، ادامه اجرای فعالیت پروژه ها وجود دارد و نمی توان گفت پروژه های نیمه تمام شهرداری تعطیل شده است.

در حال حاضر عمده ترین مشکلات در حوزه مدیریت شهری و پروژه های عمرانی مشکلات مالی است، اما واقعیت این است که شهرداری در تخصیص اعتبار نسبت به دستگاههای اجرایی وضعیت بهتری دارد.

اتمام پروژه ها در مدت کوتاه انتظارات شهروندان را بالا برده، به گونه ای که شهروندان توقع دارند پروژه های نیمه تمام با همان سرعت قبلی به پایان برسد.

پرداخت حقوق ماهانه شهرداری به کارگران و کارکنان خود 7 میلیارد تومان می شود، اما در حال حاضر شهرداری مشکلی در پرداخت حقوق به پرسنل خود ندارد.

پرداخت حقوق با تاخیر یک تا دوماهه امری عادی است، در حوزه های کلان تاخیر پرداخت وجود دارد و جای نگرانی نیست، ولی امیدواریم مشکلات با تزریق منابع مالی جدید تا پایان سال رفع شود.

*نهاد کتابخانه ها از شهرداری ساری برای مطالبات نیم درصدی اش شکایت کرده و چند صد میلیون تومان هم تا حالا پول از حساب شهرداری به حسای کتابخانه ها واریز شده، چرا کار به شکایت رسید؟

دلیل آن اختلاف نظربین شهرداری و اداره کل کتابخانه ها در سهم نیم درصدی است.

در تدوین لایحه و بودجه اولویت بندی مسائل مختلف در نظر گرفته می شود،قرار نیست حجم بودجه ای که بسته می شود کل آن مبنای محاسبه نیم درصد باشد.

در بودجه ردیف هایی برای استفاده از تسهیلات و منابع مالی وجود وجود دارد، نباید سهم شهرداری در نیم درصد بودجه ای که پرداخت می کند لحاظ شود، اختلافات از اینجا ناشی می شود، اداره کل کتابخانه ها اعتقاد دارد باید نیم درصد کل بودجه باشد اما ما اعتقادمان این نیست و برداشت ما از قانون بخشی از این بودجه است و اعتباراتی که مربوط به منابع در آمدی غیر از منابع تسهیلات مسائلی مانند این موارد است.

شهرداری ساری بیشترین پرداختی را به اداره کل کتابخانه ها داشته و این وظیفه قانونی ماست، شاید برداشتهایی از قانون این اختلاف نظرها را به وجود آورده است.

*در مورد این قضیه شورا هم نظارت داشته؟ اگر نظارتی داشته چرا این وضعیت رپیش آمده؟

مهمترین کارکرد شورای شهر نظارت بر عملکرد شهرداری است اما بعد نظارت در شورای شهر ساری بسیار ضعیف است.

شورا و عملکرد نظارتی آن اثر مثبت و معنی داری در انجام وظایف شهرداری و امور شهری دارد که از نظر من شورای شهر ساری در این راستا نمره تجدیدی می گیرد.

شورای شهر ساری در حوزه عمرانی و بودجه فرهنگی عملکرد نظارتی مناسبی ندارد.

در مجموع شورای شهر ساری همراه خوبی برای مجموعه شهرداری ساری است اما ناظر خوبی بر عملکرد شهرداری نیست.

نام فرستنده :
ایمیل گیرنده :