آخرین عناوین

يکشنبه 10 تير 1397-19:25 کد خبر:61602

پایان بلاتکلیفی 3 ماهه در میراث مازندران:

معارفه مدیرکل جدید گردشگری مازندران

سرانجام پس از سه ماه بلاتکلیفی بر سر انتخاب مدیرکل میراث فرهنگی مازندران، امروز مدیرکل جدید رسماً معارفه شد و حرف و حدیث‌ها درباره فرد اول میراث مازندران پایان یافت.


به گزارش خزرتیترخبر و به نقل از فارس،اسفندماه 96 و در هیاهوی ورود مسافران و گردشگران به استان مازندران، حکم مدیرکل پروازی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری این استان از سوی علی‌اصغر مونسان برای تهران صادر و دلاور بزرگ‌نیا راهی پایتخت شد.

با رفتن «دلاور» رایزنی‌ها برای انتصاب مدیرکل جدید آغاز شد، باتوجه به آغاز فعالیت‌های ستاد خدمات سفر نوروز 97، میراث مازندران نیاز به سرپرست داشت، سرانجام بهروز کشاورز از معاونان این اداره‌کل با تصمیم علی‌اصغر مونسان به‌عنوان سرپرست انتخاب شد.

از بین گزینه‌های مورد توجه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در نهایت سیف‌الله فرزانه مدیرکل سابق اداره‌کل تابعه در مازندران بار دیگر به این سمت بازگشت اما چون برای انتخاب او با محمد اسلامی استاندار مازندران هماهنگی صورت نگرفت؛ لذا آقای استاندار این موضوع را به فال نیک نگرفت و مدیرکل جدید را به رسمیت نشناخت.

روزی از روزها آقای مدیرکل وسایل و کیف کار خود را برداشت و با حکم حکومتی راهی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران شد اما همچنان او از نظر استاندار یک مدیر رسمی نبود و برای جلسات نیز دعوت نمی‎شد، سرانجام در خلال سفر هفته گذشته استاندار مازندران به تهران و دیدار با تنی چند از وزرا و مسئولان عالی‌رتبه کشور، دیداری نیز با رئیس سازمان گردشگری صورت گرفت و در نهایت محمد اسلامی و علی‌اصغر مونسان به نقطه مشترکی برای معارفه مدیر معرفی ‌شده رسیدند.

بعد از ظهر امروز و در سالن اجتماعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی مازندران با حضور احمد دانیالی معاون توسعه مدیریت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، علی نبیان معاون استاندار و جمعی از مدیران استانی و شهرستانی مراسم تکریم و معارفه مدیران میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران برگزار شد.

* فراهم‌بودن بستر اقدامات ترکیبی حوزه گردشگری بین مازندران و تهران

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تهران گفت: آمادگی داریم که تجربیات باستان‌شناسی، میراثی، گردشگری و فرهنگی تهران و مازندران را در قالب ترکیبی انجام دهیم و بستر آن نیز فراهم است.

دلاور بزرگ‌نیا در مراسم تکریم خود که در سالن اجتماعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی مازندران برگزار شد، با بیان اینکه از هیچ کدام از گلایه‌مندی‌ها ناراحت نیستم، اظهار کرد: ما به مدرسه زمین آمدیم تا درس شفقت و همدلی بیاموزیم و نهایت آن خدمت و دوست داشتن مردم است.

بزرگ‌نیا با اشاره به کار خود در تهران گفت: بخش اعظمی از میراث فرهنگی و گردشگری تهران با مازندران مشترک است، بسیاری از مردمان دماوند به زبان شیرین مازندرانی صحبت می‌کنند و متأثر از فرهنگ مازندران هستند لذا می‌توانیم در قالب تجربیات باستان‌شناسی، میراثی، گردشگری و فرهنگی یک فعالیت ترکیبی را با میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران داشته باشیم.

مدیرکل سابق میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران منطقه زیبای گدوک را یکی از فرصت‌های مشترک گردشگری برای تهران و مازندران عنوان و خاطرنشان کرد: می‌توانیم با آقای فرزانه در قالب ترکیبی کار کنیم زیرا نگاه ما در بحث گردشگری تأثیرپذیری و تاثیرگذاری در همه کشور است.

* منابع ملی به گردشگری مازندران اختصاص یابد

معاون عمرانی استاندار و جانشین ستاد خدمات سفر مازندران نیز گفت: کشور باید منابع بیشتر و در حد ملی را در اختیار مازندران قرار بدهد تا شاهد اتفاقات زیباتری در این استان باشیم.

علی نبیان اظهار کرد: این استان سالانه میزبان میلیون‌ها نفرشب اقامت مسافر و گردشگر است و در نوروز 97، نوروزبانان بی‌نوروز توانستند خیل عظیمی از جمعیت ورودی به استان را در بحث ترافیک، گردشگاه‌ها و اقامتگاه‌ها مدیریت کنند.

وی با اشاره به اهمیت بحث بوگردی در مازندران، بیان کرد: این موضوع را به‌ طور ویژه دنبال می‌کنیم و هم‌اکنون نیز 73 واحد اقامت بومگردی در جای جای استان فعالیت دارند.

معاون عمرانی استاندار مازندران با اشاره به ساخت یا در حال احداث بودن پروژه‌های راهسازی در استان گفت: با اتمام این پروژه‌ها زمان ماندن در ترافیک و گذر از مسیر تهران به مازندران و بالعکس به کمترین حد ممکن می‌رسد.

نبیان با اشاره به حجم بالای مسافران در مازندران طی ایام نوروز و تعطیلات سال، اظهار کرد: کشور باید منابع بیشتر و در حد ملی را در اختیار مازندران قرار بدهد تا شاهد اتفاقات زیباتری در این استان باشیم.

* نگاه صرف فرهنگی مقرون به‌صرفه نیست

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران گفت: این سازمان یک مجموعه فرهنگی است اما باید نگاه ما منتج به اقتصاد باشد زیرا نگاه صرف فرهنگی مقرون به‌صرفه نیست.

سیف‌الله فرزانه در مراسم معارفه خود اظهار کرد: 90 درصد بودجه‌های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به حقوق پرسنل اختصاص دارد و عملاً نمی‌توانیم کار خاصی در این سه حوزه انجام دهیم.

وی افزود: آموزش تخصصی برای توانمندسازی پرسنل را در برنامه داریم تا این سازمان به جایگاه اصلی خود بازگردد زیرا مازندران قابلیت‌های فراوانی دارد که با نیروهای مجرب می‌تواند به نتیجه بهتری برسد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران با اشاره به اینکه با وجود بهره‌مندی از 380 کیلومتر نوار ساحلی در استان اما گردشگری دریایی نداریم، گفت: صحبت‌های زیادی در بحث گردشگری دریایی شد اما در دریا کاری نکردیم و این به دست بزرگ‌نیا یا فرزانه صورت نمی‌گیرد بلکه نیازمند یک اقدام همگانی در دستگاه‌های مربوطه جهت استفاده از دریا و ساحل است.

فرزانه بیان کرد: در ارتباط با واحدهای اقامتی و گردشگری تکمیل هستیم اما خدمات رفاهی نداریم، 50 درصد مدال‌های المپیک را مازندران به‌ دست می‌آورد اما گردشگری ورزشی نداریم.

وی بیان کرد: در حوزه فرهنگی هستیم اما باید نگاه ما منتج به اقتصاد باشد زیرا نگاه صرف فرهنگی مقرون به‌صرفه نیست.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران گفت: بومگردی مهاجرت معکوس است یعنی از شهر به روستا، در بحث تبدیل و احداث واحدهای بومگردی از متقاضیان حمایت می‌کنیم.

فرزانه در پایان از بانک‌ها خواست تا پای کار بیایند و از محیط زیست، منابع طبیعی و شیلات نیز درخواست کرد تا همکاری بیشتری با گردشگری داشته باشند.

* مازندران نیازمند عزم ملی برای به‌کارگیری ظرفیت‌های گردشگری

معاون توسعه مدیریت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: مازندران فرصت‌های زیادی در بخش گردشگری و صنایع دستی دارد که باید عزم ملی برای به‌کارگیری آنها وجود داشته باشد.

احمد دانیالی در آیین تودیع و معارفه مدیران کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران اظهار کرد: صنایع دستی ایران در دنیا حرف اول را می‌زند و فرش ایران در ویترین‌های سراسر دنیا وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه دشمنان ایران ستیزه‌جویی را شروع کردند، افزود: با هنر صنایع دستی می‌توانیم خود را به‌عنوان سفیران صلح در جهان معرفی کنیم.

معاون توسعه مدیریت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بیان کرد: ظرفیت‌های مازندران در دنیا نادر است؛ دشت، جنگل و دریا را داریم که جاذبه‌های مهمی برای بحث توریست و علاقه‌مندی گردشگران و مسافران است.

دانیالی گفت: صنایع دستی مازندران پُررونق است و باید از این ظرفیت بالقوه استفاده کنیم، وسعت این استان به اندازه هلند است و فرصت‌های زیادی در بخش گردشگری و صنایع دستی دارد که باید عزم ملی برای به‌کارگیری آنها وجود داشته باشد.

وی مهمان‌پذیری را شاخصه مهم دیگری در بحث جذب گردشگر عنوان و خاطرنشان کرد: یکی از پایه‌های مهم در بحث توریسم رفتار جوامع محلی است که مازندران این جاذبه مهم و اصلی را دارد.

معاون توسعه مدیریت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در پایان گفت: یکی از جاذبه‌ها و ظرفیت‌های مهم که می‌تواند سبب رغبت گردشگران به ویژه توریست‌های خارجی به مازندران شود، گردشگری دریایی است که باید شکل بگیرد.

در پایان مراسم از زحمات بهروز کشاورز سرپرست اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران که توانست این مجموعه را به سلامت از روزهای سخت و پُرالتهاب عبور دهد قدردانی شد.

همچنین از زحمات چهار ساله دلاور بزرگ‌نیا با تقدیم هدایایی قدردانی و حکم سیف‌الله فرزانه به‌عنوان مدیرکل جدید قرائت شد، گفته می‌شود علت عدم حضور نمایندگان مجلس، شرکت در جلسه علنی مجلس بوده و استاندار مازندران در نشست با بانک‌های استان حضور داشت.

نام فرستنده :
ایمیل گیرنده :